1era Assemblea de Feminismes
[Total: 0    Average: 0/5]

El passat dissabte 7 de setembre es va celebrar la primera trobada de l’Assemblea Sectorial de Feminismes del Procés Constituent al Centre Cultural de la Dona Francesca Bonnemaison. L’assemblea, que comptà amb la participació d’unes 100 persones en el transcurs del matí, es va introduir amb la presentació de dones i grups feministes implicats en iniciatives concretes d’atenció, formació i mobilització des d’una perspectiva de lluita i reivindicació feminista. També es van presentar les mobilitzacions que des de la Campanya per al Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït s’estan preparant per aquest mes de setembre amb motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.

Tot seguit l’assemblea es va dividir en grups de treball centrats en les següents temàtiques: drets sexuals i reproductius; violències; dones migrades; treballs i cures; estratègies i visibilització dels feminismes; i gènere i espais mixtes en la lluita feminista.

 

A darrera hora del matí es van posar en comú les reflexions i propostes realitzades pels diferents grups de debat, es va constatar la necessitat de fer xarxa amb els nombrosos col·lectius ja existents que treballen totes les temàtiques debatudes i es va aprovar per unanimitat una declaració en la què l’Assemblea de Feministes del Procés Constituent rebutja la reforma del Partit Popular de la Llei d’Avortament. En el text l’assemblea també fa una crida a que homes i dones participin i s’impliquin en el conjunt d’accions i mobilitzacions que des del moviment feminista s’estan preparant contra aquesta nova agressió als dret de les dones a decidir sobre el propi cos. Tal i com es va repetir en diverses ocasions, no hi ha independència real sense el dret de les dones a decidir sobre tots els àmbits de les seves vides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *