Sectorial de Sanitat
[Total: 0    Average: 0/5]

La sanitat catalana està vivint un moment crucial. A les retallades que viu tot el sector públic, cal sumar-hi dos factors: el descobriment d’una situació de corrupció sistèmica i la determinació del govern de canviar l’estructura del model sanitari per obrir-lo al capital privat.

Fa gairebé tres anys que aquesta situació és objecte d’un profund debat social i polític. Però més enllà d’això, avui la qüestió comença a ser un problema de salut pública: un problema concret i real que afecta un gran nombre de persones; que provoca patiment i dolor a centenars de milers d’homes, dones i criatures a Catalunya.

 

En aquest escenari es crea la Sectorial de Sanitat del Procés Constituent: una sectorial que té com a repte tractar la crisis sanitària en tota la seva dimensió. Així, en primer lloc, enfoca el problema des d’un punt de vista sistèmic amb l’objectiu d’establir les mancances del model actual; una feina que ha de permetre identificar amb claredat el problema i posar en marxa, després, una etapa en què es facin propostes concretes. Amb aquest objectiu, a la sectorial hi treballen grups sobre atenció primària, medecines alternatives, atenció hospitalària, salut mental, corrupció a la sanitat, anàlisis de model, etc.

Però la sectorial vol anar més enllà. Conscient que la situació de la sanitat està tenint un impacte directe en la situació personal de milers de persones, vol convertir-se en una eina de carrer: per una banda, en una eina de denúncia que posi sobre la taula el patiment a què molts ciutadans s’enfronten; per una altra, com a eina d’acció que lluiti per fer efectius els drets sanitaris dels ciutadans. Amb aquest objectiu, la sectorial de sanitat està desenvolupant una campanya per tractar el tema de les llistes d’espera a la sanitat; una campanya que impliqui totes les assemblees del Procés Constituent d’arreu del territori per fer visible una problemàtica sistemàticament silenciada pels mitjans de comunicació.

Amb aquests reptes per davant, la sectorial convida a participar tothom qui estigui interessat a treballar per la sanitat publica catalana. Per facilitar aquesta interacció, s’han posat en marxa els següents canals de comunicació: