Procés Constituent de Barcelona
[Total: 0    Average: 0/5]

Ressolució 2a Trobada del Procés Constituent de Barcelona

Les persones adherides al Procés Constituent de la ciutat de Barcelona han celebrat aquest diumenge 23 de novembre la seva segona trobada, on s’ha aprovat un document en el que es marquen les bases de la seva acció municipalista, que segueix apostant per treballar per una candidatura àmplia i amb voluntat rupturista. En aquest sentit, es considera que Guanyem Barcelona pot ser l’espai de referència mitjançant el qual s’articuli aquesta confluència àmplia i rupturista. Amb aquest objectiu, se seguirà treballant en altres espais de confluència per tal de, minimitzant les diferències entre ells, impulsar una candidatura el més àmplia possible que aplegui el major nombre de sensibilitats coincidents prenent com a referent el “Decàleg Municipalista” sorgit de la Segona Jornada Municipalista del Procés Constituent.

Les assemblees del Procés Constituent de Barcelona seguiran treballant als seus barris amb l’objectiu de buscar la confluència, impulsant iniciatives d’autoorganització i participació que vagin més enllà de qualsevol procés electoral.

 


La primera trobada d’assemblees del Procés Constituent de Barcelona celebrada el 20 de setembre passat, davant la greu situació que impedeix l’exercici, amb garanties, del dret a la ciutat (serveis públics deficients, difícil accés a l’habitatge, privatització de l’espai públic, manca de respecte pel medi natural, disminució dels escassos mecanismes de participació, etc.), afirmava que les eleccions del maig de 2015 representen “un moment històric en el qual és possible recuperar l’alcaldia de Barcelona per a la ciutat i sostreure-la al interessos privats”. En aquest sentit es feia èmfasi que la ciutadania “ha de prendre part” en les eleccions municipals.

Després de constatar el treball de les assemblees del Procés Constituent per articular espais d’empoderament ciutadà i polític, es considerava que, per fer front a l’ofensiva privatitzadora de l’ajuntament, calia treballar per construir una candidatura unitària d’esquerres, i s’acordava donar suport a una única candidatura. Es tracta d’un moment decisiu a partir del qual els moviments organitzats i els partits i les organitzacions d’esquerres i rupturistes podem esdevenir una peça clau en el futur de Barcelona, una ciutat que volem que sigui construida amb transparència, per tots i per totes, i que sigui per a les persones.

Així doncs, CONSTATEM:

  • La necessitat de capgirar les polítiques municipals i, per tant, de ser presents a l’Ajuntament a través d’una candidatura unitària i rupturista.
  • La voluntat de prendre part en la lluita electoral.
  • El treball fonamental per part de les assemblees d’autoorganització i empoderament als nostres barris.
  • La cerca de la confluència amb espais afins.

EVIDENCIEM que aquest procés d’articulació i de cerca de confluència es veu interpel·lat per un calendari electoral fix, que no hem triat nosaltres i que n’accelera els ritmes, a les envistes de la data de les eleccions de maig de 2015.

RECORDEM que una fita clau en la cerca de la confluència han estat les Jornades de codi ètic (celebrades el 9 i el 10 d’octubre) que les assemblees del Procés Constituent hem coorganitzat amb Esquerra Unida i Alternativa, Guanyem, Iniciativa per Catalunya, Partido X, Podem i la Trobada Popular Municipalista. Tot esperant-ne el document final, podem valorar positivament tant la celebració de les Jornades com els debats que hi van tenir lloc, en els quals vàrem participar activament.

Estem convençuts que aquesta era una passa necessària en el procés d’articulació de les diverses forces d’esquerres per a adreçar-les plegades cap a una candidatura municipal unitària. Un cop celebrades les Jornades, el panorama vers la confluència en una candidatura unitària i de ruptura ha superat una de les fases rellevants que van ser acordades en la I Trobada del PrConst de Barcelona del 20 de setembre.

Així mateix, com a PrConst de BCN, també estem participant en les trobades que organitza el grup impulsor Parlament Ciutadà per a elaborar una metodologia que asseguri una confluència amb garanties democràtiques, amb respecte per a tots els espais, i l’articulació d’un contrapoder ciutadà potent. En aquest sentit, cal reconèixer que aquest és un espai necessari per a la confluencia i pensem que seria bo que s’hi incorporessin altres espais, moviments i forces que ara no hi són presents.

Atès el calendari electoral, i després de mesos de treball als barris en espais múltiples, el Procés Constituent de Barcelona considera necessari contribuir activament a consolidar una candidatura unitària d’esquerres i rupturista i donar-li suport.

Vistes les consideracions i atesa la urgència a què obliga el calendari electoral, creiem necessari que les assemblees del Procés Constituent de Barcelona i la gent que hi està adherida en aquesta ciutat concretin els acords de la darrera trobada:

ACORD 1. Les persones actives en les assemblees del Procés Constituent de Barcelona són sobiranes per treballar en els espais de confluència que els siguin més afins, sempre amb l’objectiu de treballar per a una candidatura unitària i rupturista.

ACORD 2. Les assemblees del Procés Constituent de Barcelona, en tant que agents d’acció política d’esquerres i rupturista, volem tenir un paper actiu en les properes eleccions municipals treballant per situar les persones i les seves necessitats en el centre dels objectius. Per aquest motiu:

   • Encoratgem tots els espais amb la voluntat de confluir en una candidatura unitària per a les properes eleccions municipals que hi segueixin treballant.
   • Considerem que GUANYEM BARCELONA pot ser l’espai de referència mitjançant el qual s’articuli aquesta confluència àmplia i rupturista.
   • Volem que el debat programàtic, a partir dels eixos, es faci en espais comuns i evitant duplicitats tenint com a referents els marcs de les jornades de codi ètic i les resolucions de les diverses trobades populars municipalistes.
   • Caldrà acordar el mètode de confecció de llistes, el nom de la candidatura i la seva configuració, el finançament i el programa.
   • Ens comprometem a seguir treballant en altres espais de confluència per tal de, minimitzant les diferències entre ells, impulsar una candidatura el més àmplia possible que aplegui el major nombre de sensibilitats coincidents.

ACORD 3. El conjunt de les assemblees del Procés Constituent de BCN establiran els mecanismes de coordinació amb Guanyem. Amb aquesta finalitat, es crearà un grup específic de treball municipalista on s’integrin els membres de les assemblees actius en Guanyem, TPM, etc., per tal de fer el seguiment. Aquest grup informarà a la coordinadora d’assemblees de BCN. En tot cas, caldrà garantir al màxim l’establert al “decàleg” sorgit de la nostra II Jornada Municipalista.

ACORD 4. Les assemblees del Procés Constituent de Barcelona seguiran treballant als seus barris amb l’objectiu de buscar la confluència, impulsant iniciatives d’autoorganització i participació que vagin més enllà de qualsevol procés electoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE PROCÉS CONSTITUENT Responsable: ASSOCIACIÓ PEL CANVI SOCIAL PACÍFIC I DEMOCRÀTIC (G66015389). Finalitats: Publicar el seu comentari i identificar-lo com a titular del mateix. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar i suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]. Informació Addicional: Pot consultar la nostra Política de

He llegit i accepto la Política de Privacitat.