Llibertat vigilada : Santiago Vidal
[Total: 1    Average: 1/5]

Conferència a càrrec de Santiago Vidal, Magistrat de l’Audiència de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia.

3 d’abril a l’Orfeó Martinec, Barcelona.

Llei de Seguretat Ciutadana = Llei de Control dels Ciutadans

Per al magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de l’Associació Jutges per la Democràcia, Santiago Vidal, l’objectiu de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana no és altre que el de protegir els càrrecs públics i controlar els ciutadans. Vidal ha recordat que llibertat i seguretat no están al mateix nivell. La primera és un dret fonamental recollit a la Constitució, mentre que la segona és només un principi jurídic. El jutge ha fet aquestes rotundes afirmacions durant la xerrada “Llibertat Vigilada”, organitzada per l’Assemblea del Clot-Camp de l’Arpa del Procés Constituent, celebrada aquest vespre a l’Orfeó Martinenc. Un centenar d’assistents han seguit amb atenció com Vidal ha anat repassant els punts més polèmics d’una llei que considera que busca el rèdit polític tot fent populisme punitiu amb tolerància zero. El magistrat considera especialment greus alguns articles que pretenen limitar l’ús de l’espai públic com una manera de reduir les protestes socials, o vulnerar el principi de culpabilitat individual quan s’atribueixen responsabilitats en els actes vandàlics als organitzadors d’una manifestació.

Santiago Vidal ha vinculat l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana amb la Reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Privada com un conjunt de lleis que atempten contra les llibertats individuals. En parlar de la Llei de Seguretat Privada, Vidal ha recordat que les dues principals empreses privades d’aquest sector estan presidides per exministres del PP i del PSOE.

Durant el torn de paraules, el públic ha demanat al magistrat que reflexionés sobre diversos aspectes de l’actualitat judicial i política. Vidal ha assegurat que no tots els ciutadans som, dissortadament, iguals davant la justícia. També ha estat contundent en afirmar que en la Catalunya que hem de construir cal una regeneració de la classe política i que la nova constitució haurà de prohibir l’indult dels corruptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE PROCÉS CONSTITUENT Responsable: ASSOCIACIÓ PEL CANVI SOCIAL PACÍFIC I DEMOCRÀTIC (G66015389). Finalitats: Publicar el seu comentari i identificar-lo com a titular del mateix. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar i suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]. Informació Addicional: Pot consultar la nostra Política de

He llegit i accepto la Política de Privacitat.