Declaració de l’Assemblea Sectorial de Feminismes del Procés Constituent
[Total: 0    Average: 0/5]

Des de l’Assemblea de Feminismes del Procés Constituent volem expressem el nostre absolut rebuig a la reforma de la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs anunciada pel Govern del Partit Popular, i donem suport a tots els col·lectius i espais que estan treballant per aturar-la.

La reforma amb la qual amenaça Alberto Gallardón situaria l’Estat espanyol entre els països més restrictius de la Unió Europea en drets sexuals i reproductius de les dones i el farien incomplir diverses conferències de les Nacions Unides que el mateix Estat espanyol va subscriure i ratificar. És una reforma que busca garantir la tutela dels cossos de les dones per part de l’Estat i constitueix un greu atemptat contra l’autonomia i la llibertat de les dones a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Davant l’intent del Govern de criminalitzar les dones en situació d’un embaràs no desitjat, nosaltres considerem que la solució rau en una política preventiva, que consisteixi en una una educació sexual i afectiva que promogui que les persones prenguem des de la nostra joventut decisions informades, respectuoses i honestes amb nosaltres mateixes i qui ens envolta. Una educació sexual i afectiva que pugui evitar, així, els embarassos no desitjats.

Aquest nou atac del Partit Popular no només vol imposar a les dones la maternitat no desitjada, sinó que a més, amb els nous protocols de Reproducció Assistida en la Sanitat Pública, en el cas de les dones que no compleixen els rols i models familiars tradicionals de la moral reaccionària per la qual es regeix el Govern, ens impedeix accedir a la maternitat en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

Com a dones que treballem per la llibertat i la justícia social estem absolutament en contra que polítics, jutges, metges o capellans controlin les nostres decisions i pretenguin tutelar els nostres cossos. L’avortament no ha de ser penalitzat més del que ho està ara sinó que ha de sortir del Codi Penal! Des del Procés Constituent treballem per una societat més lliure, més justa, més igualitària i equitativa i considerem que aquest objectiu mai podrà ser plenament assolit sense la llibertat de les dones a decidir sobre els nostres cossos i la nostra maternitat. És per això que ens posicionem en contra dels intents de reforma restrictiva del Govern i fem una crida a totes les assemblees del Procés Constituent d’arreu del territori a que participin en les mobilitzacions contra aquesta reforma.

Animem totes les dones i homes de Catalunya a participar en les mobilitzacions i activitats que es duran a terme en els propers dies i, en especial, el dissabte 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.

Nosaltres parim, nosaltres decidim!

Barcelona, setembre 2013