Comunicat 8M de Procés Constituent
[Total: 2    Average: 4/5]

Aquest 8 de març del 2018, en solidaritat amb el Moviment Feminista i en defensa dels drets laborals, socials i polítics de les dones, Procés constituent se suma a la crida per participar a la vaga laboral, de consum i de cures del Dia Internacional de les Dones treballadores.

El Moviment Feminista fa pública la convocatòria oficial de la VAGA GENERAL FEMINISTA el dia 8 de març com una iniciativa dins la campanya de la Vaga Internacional de Dones, seguint els exemples d’Argentina i Islàndia, on l’acció contundent ha comportat canvis reals en la legislació de drets.

Més de 300 entitats i col·lectius de l’estat, sindicats i alguns partits polítics, donen suport a la vaga laboral general, que ho és també d’estudiants, de consum, de treball domèstic i de cures, en contra de la violència masclista, les desigualtats, la precarietat i la bretxa salarial.

Per això, FEM UNA CRIDA A PARALITZAR L’ACTIVITAT en 4 àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus; i A PARTICIPAR EN LA MANIFESTACIÓ DE LA TARDA convocada a les ciutats del país. Assemblees de Procés participen en les manifestacions descentralitzades, com ara a Badalona o a Berga. A Barcelona, us convoquem, tots i totes aquelles que vulgueu unir-vos-hi, a les 18:30h a Passeig de Gràcia/Diagonal.

Com a Procés constituent, ens unim a la reivindicació i volem:

DENUNCIAR que no hi ha una igualtat real d’oportunitats i drets entre homes i dones. Ser dona no pot ser la principal causa de pobresa, sigui perquè es tenen més de 45 anys, perquè s’és d’un altre país, perquè com a dones assumim la doble o triple jornada laboral.

VOLEM VISIBILITZAR la feina que fan les dones. Constatem que les dones som peça clau en l’economia del país, tant en el mercat laboral com en les feines domèstiques. Les dones dediquem una mitjana de 26,5 hores a la setmana al TREBALL DOMÈSTIC I DE CURES, el doble del que hi dediquen els homes.

DENUNCIEM que no volem ser la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries en els àmbits de la salut, els serveis socials i l’educació.

DENUNCIEM que en el mercat laboral es vulneren els nostres drets perquè existeix una diferència del 25% de BRETXA SALARIAL entre homes i dones per al mateix tipus de feines, això és una diferència mitjana d’uns 6000 euros menys per any que una dona cobra respecte un home.

DENUNCIEM que hi ha moltes dones, per això, que no tenen accés al mercat de treball, que hi són en condicions molt precàries o que se les manté en l’economia submergida i en treballs temporals i precaris perquè són migrants sense papers.

DENUNCIEM LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, els abusos, el maltracte, les agressions verbals i físiques, el menyspreu, l’homofòbia i la transfòbia, la mercantilització dels nostres cossos (úters de lloguer, pressió dels models de bellesa, tractaments, operacions) que la publicitat, les grans empreses i les clíniques privades exerceixen sobre nosaltres.

DENUNCIEM la quantitat de nenes, joves i dones que es veuen obligades per raons econòmiques i polítiques a sotmetre’s a xarxes de prostitució forçada, o són víctimes de xarxes criminals de tracte i tràfic de persones.

                                                                                                              Comissió política i Comissió de drets

LES DONES ENS VOLEM VIVES, LLIURES I UNIDES,

PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS I LA NOSTRA DIGNITAT

Podeu trobar més informació a les pàgines web dels sindicats (CGT: http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/cgt_argumentari_vagageneralfeminista8m.pdf) i de les organitzacions feministes: CA LA DONA (www.caladona.org) i GATAMAULA (www.gatamaula.org ).

Hagstags de la jornada:

#EnsAturem

#VagaFeminista

#NosotrasCuidamos

#HacialaHuelgaFeminista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE PROCÉS CONSTITUENT Responsable: ASSOCIACIÓ PEL CANVI SOCIAL PACÍFIC I DEMOCRÀTIC (G66015389). Finalitats: Publicar el seu comentari i identificar-lo com a titular del mateix. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar i suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]. Informació Addicional: Pot consultar la nostra Política de

He llegit i accepto la Política de Privacitat.