Comunicats

Contra la precarietat treball i pensions dignes

Avui 1 de maig entre 4000 i 5000 persones han marxat en defensa dels drets drets de la classe treballadora.

Des de l’assemblea de migrants, que està tancada a l’antiga escola Massana, s’ha exigit la nacionalitat sense examen i la residència sense la necessitat de tenir un contracte laboral de 40h, a la Marea pensionista que ha defensat les pensions actuals i les futures, companyes de Ca la Dona reivindicant la necessitat d’una societat no sexista, la Marea Bàsica exigint la renda bàsica, les companyes de les Càrnies En lluita i de l’Hotel Rei Juan Carlos han explicat la seva lluita contra la precarietat.

Les companyes de l’Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Arran, COS, CUP i Endavant) que han fet una acte polític al començament de la manifestació. També han participat companyes de Procés Constituent, Anticapitalistes, Corrent Roig i CRT.

Sindicats com Co.bas, la Intersindical (IAC), el sindicat d’estibadors, el de Sindillar, el de llogaters i llogateres també han participat amb les seves reivindicacions.

La crítica a les polítiques d’austeritat, de retallades implementades per la UE també han estat durament criticades així com la política de tancament de fronteres.

Tot i la pluja ha estat una tarda de reivindicació, on també hi ha hagut un record per a les companyes de l’INS el Palau i així mateix s’ha exigit la fi de la persecució política, la llibertat dels presos i les preses polítiques.

V Assamblea General de Procés Constituent

Dissabte 28 d’abril del 2018–

Celebració de la V Assemblea General i V Aniversari de la creació de Procés.

Hi sou convidats tots els membres actius de les assemblees territorials i de les comissions de treball, així com els socis I sòcies que contribuïu amb aportacions trimestrals o puntuals al manteniment de les activitats de Procés constituent. (més…)

Comunicat 23M de Procés Constituent

Procés constituent denuncia, juntament amb les institucions, entitats i persones de Catalunya, la injustícia de la presó preventiva per als diputats i diputades catalans perquè és un atac a la llibertat d’expressió, als drets fonamentals i un menyspreu i ingerència cap a la voluntat democràtica expressada a les urnes el 21D per part de la ciutadania.

(més…)

Posicionament desprès eleccions 21-D

POSICIONAMENT DE PROCÉS CONSTITUENT DESPRÉS DE LES ELECCIONS DEL 21-12-17

Sobre el resultat de les eleccions del 21D

    1. Les eleccions al Parlament de Catalunya del 21D del 2017, han estat convocades pel govern de Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155 i de les pressions de la Unió Europea per resoldre el conflicte polític entre el govern espanyol i el govern català, després que se celebrés el Referèndum de l’1-O contra tota previsió i de la Declaració formal d’Independència al Parlament per part de Junts pel Sí i la CUP (27 d’octubre). (més…)