Fòrum

No concórrer a les eleccions del 27 S  

  RSS
Redaccio Proces Constituent
(@gestion)
Membre Admin

Títol de la proposta:
"No concórrer a les eleccions del 27 S i treballar per la confluència com a moviment social"

Text:
La nostra opció de pràctica política pel Procés Constituent
Document redactat per alguns membres del Procés Constituent en relació a la participació del PConstituent en eleccions autonòmiques. Es donen arguments a favor de la tasca del PConstituent com a espai de confluència de l’esquerra rupturista fora de la participació directa en la contesa electoral. Es presenta per la seva votació a l’assemblea extraordinaria del 14 de Juny.

Trets d’identitat del Procés Constituent
El Procés Constituent (PC) neix com a una proposta d’unió de la gent disconforme amb la situació política, gent que considera que no són suficients els petits canvis en la gestió política sinó que cal accions de ruptura guiades per un ideari d’esquerra anticapitalista.
El PC vol promoure, doncs, un espai de confluència de l’esquerra rupturista del país.
El PC vol aglutinar la ciutadania entorn els moviments i partits que creuen en aquesta proposta a fi de treballar de forma conjunta i participativa en un procés constituent.
Les accions de ruptura estan apuntades en el decàleg fundacional del PC i concretades en el Llibre de Ponències.

Proper escenari polític probable
Alguns moviments i partits que recolzen un canvi rupturista cooperen i conflueixen en una candidatura rupturista que assolirà un cert grau de representació al Parlament de Catalunya, però no podrà formar un govern que permeti dur a terme les accions necessàries per a la construcció d’una República del 99%, tan sols una possible independència sota el control estricte dels dictats econòmics, laborals i socials de l’estat espanyol i la troika.

La posició del Procés Constituent
Mentre no puguem percebre l’assoliment d’un escenari desitjable que impedeixi la reproducció del model que separa el poder de la població, el Procés Constituent s’ha de mantenir com a moviment ciutadà integrat en els moviments ciutadans, impulsant la cooperació i la confluència permanent amb tots els moviments i partits que treballen per un canvi de model econòmic, polític, laboral i social, adreçat a la justícia social, un model de vida sostenible i el benestar de la població.

De cara a les properes eleccions es pot optar per alinear-se amb els partits afins o per constituir-se en partit i formar coalicions. Aquesta opció, creiem, limitaria l’objectiu inicial d’aglutinar diferents entitats, ja que ens obligaria a entrar en la lluita partidista de les campanyes electorals. Ens faria emprar moltes energies en l'activitat institucional, sobretot les relaciones amb la contesa electoral, energies que ara per ara no tenim.
Hi ha però una altra possibilitat i és que el PC no es presenti a les eleccions ni es configuri com a partit polític i treballi en l’àmbit de l’entesa de les esquerres rupturistes per a facilitar i fomentar la unitat dels partits que comparteixen la mateixa finalitat.
Aquesta segona opció és la que proposem: no constituir-nos en partit polític i treballar per a aconseguir un procés constituent des de la confluència de totes les forces d’esquerra rupturistes (partits, associacions, societat civil,...)
Es tracta d’una tasca mediadora i catalitzadora que des del respecte a cada posició particular faci que se senti la necessitat d’aquesta confluència, que es vegi com a possible i faciliti i provoqui les passes oportunes per a assolir-la.
És una tasca que exigeix un prestigi que generi confiança, una ideologia que orienti les accions i un arbitratge que es percebi com a neutral i amb autoritat moral.
Per això pensem que si ens constituïm com a partit perdríem aquesta neutralitat i passaríem a ser una opció més en el ventall electoral de l’esquerra deixant, per altra banda, orfe tota l’esquerra rupturista d’espais de trobada i confluència.
A banda d’aquesta tasca de construcció d’espais de trobada rupturistes, creiem que el PrC ha de continuar i aprofundir en la proposta de Continguts que s’ha començat en el Llibre de Propostes i en la difusió dels mateixos, fent de la participació ciutadana en el seu desenvolupament, una eina que impulsi l’establiment de la República Catalana del 99%.

Possibles accions que concreten aquesta opció de pràctica política
Algunes de les línies d’actuació que pot seguir el PC per a aconseguir el seu objectiu de lluitar per a un procés constituent des de la confluència de les forces polítiques d’esquerra podrien ser:

  1. Fer anàlisis dels programes i actuacions de les diferents opcions electorals i pronunciar-se a favor de les que es considera que estan en la direcció desitjada.
  2. Buscar el consens entre les forces polítiques rupturistes per tal que puguin compartir l’enfocament i el redactat de tants aspectes com sigui possible en els seus programes electorals. Seria un pas endavant que els partits rupturistes fessin pública la seva confluència en determinats temes.
  3. Avaluació, crítica i denúncia de les accions socials i nacionals que es vagin succeint.
  4. Seguiment, avaluació i crítica de les accions que duguin a terme els partits rupturistes per tal de vetllar per la fidelitat a la idea que compartim i facilitar la confluència.
  5. Reunions periòdiques amb representants dels partits de l’esquerra rupturista per tal de revisar i fer avançar el procés de confluència.
  6. Reunions periòdiques amb associacions i particulars afins a l’esquerra rupturista per tal de dinamitzar la seva participació en el procés de confluència.
  7. Difusió i pedagogia dels 10 punts del manifest en tots els àmbits que es consideri oportú.
  8. Accions i campanyes cíviques que reivindiquin i concretin el que es proposa en el manifest.
  9. Formació, investigació, pràctica i foment de noves formes de participació ciutadana.
Necessitem la teva adhesió

fes clic a GRACIES

Elaborat per:
- Florencio de la Torre < giraflorens@gmail.com> - assemblea de Girona
- Rafael Claver < rafael.claver@gmail.com> - assemblea Horta-Guinardó

RespondreCita
Publicat el : 27/04/2018 4:39 pm
Share:
  
Working

Si us plau Entra o Registra’t