Crònica Accions #30N

EL Procés Constituent encercla la Torre Agbar de Barcelona i realitza més de 50 accions arreu de Catalunya

Crònica Accions #30N

Al voltant de 500 persones vam encerclar diumenge 30 de novembre la torre AGBAR per denunciar la privatització de l’aigua i exigir la seva gestió pública. L’acció es va emmarcar en la campanya Construïm la República Catalana del 99%, impulsada pel Procés Constituent, i durant la que el centenar d'assemblees del Procés Constituent han desenvolupat més de cinquanta accions lúdiques i reivindicatives. Aquestes accions de denúncia, que han mobilitzat a més de 2.000 persones arreu del país, han dirigit el seu objectiu cap a diverses situacions que exemplifiquen el moment de retallades antisocials que estem vivint, la corrupció, les privatitzacions i els atacs al medi ambient i d'altres qüestions.

L’encerclament de la Torre Agbar ha estat la cloenda d’un acte reivindicatiu en el que han intervingut en Moisès Subirana de la Plataforma “Aigua és Vida”, amb un taller de lectura del rebut de l’aigua, en Diego Cañamero, membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), i l’Arcadi Oliveres, promotor del Procés Constituent. També s’ha llegit un manifest a favor de la gestió pública de l’aigua i en contra de la seva privatització.

Durant el taller sobre el rebut de l’aigua en Subirana ha explicat que el 56% del cost que paguem els consumidors no està directament associat al consum d’aigua, ja que en aquest percentatge s’ inclouen aspectes com: pèrdues d’aigua, impostos, publicitat o beneficis als accionistes. Per la seva part, en Cañamero, en un discurs molt intens, ha reclamat la unitat de totes i tots els treballadors en la lluita pels seus drets. El promotor del Procés, l’Arcadi Oliveres, ha començat la seva intervenció recordant que “l’aigua és pública, però la RTVV, també”, el que ha provocat força aplaudiments dels assistents. Oliveres ha reclamat un consum responsable d’un bé escàs com és l’aigua, i ha advertit de les enormes diferències quant a la seva despesa per habitant entre els països rics i els del Tercer Món. També ha explicat que el consum habitual dels barcelonins és de 200 litres per persona i dia, tot i que ha recordat que, davant del perill de sequera de fa uns quants anys, aquesta xifra es va reduir a la meitat gràcies a la presa de consciència ciutadana.

El manifest, que ha llegit Francesc Consuegra, membre de l’Assemblea del Procés Constituent del Clot-Camp de l’Arpa, ha denunciat, entre d’altres coses, el “sistema de ‘portes giratòries’, pel qual els gestors i màxims responsables passen d’ocupar càrrecs al sector públic de l’aigua al sector privat, sense cap mena de vergonya, confonent interessos públics i privats. El màxim exemple d’aquesta perversió és l’actual President executiu d’AGBAR, que anteriorment havia estat el Gerent de l’Entitat Metropolitana”.

L’acció “Encerclem la torre AGBAR” va ser fruit del treball conjunt de les Assemblees locals del Procés Constituent dels barris del Clot-Camp de l’Arpa, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Gràcia, Nou Barris i Eixample Dret-Fort Pienc-Sagrada Família. Altres accions que es van dur a terme durant la jornada varen consistir en altres encerclaments d’edificis simbòlics dels poders polítics i econòmics a Figueres, activitats lúdico-reivindicatives contra entitats bancàries a Cerdanyola del Vallès o a Sant Feliu de Llobregat, música de protesta a Osona i a Barcelona, judici ciutadà a Rodrigo Rato al Maresme, debats a Ripollet i a Sarrià-Sant Gervasi, accions de denúncia a Reus i Santa Coloma de Gramenet, activitats al carrer a Girona, una caravana en defensa de la Sanitat Pública a Mogent i moltes altres més.

Related Articles

Sobre l'Autor

Procés Constituent

Procés Constituent

Grup Impulsor d'un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web