Tarragona

Tarragona

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Confluència per un procés constituent popular a Catalunya

Acte a Reus el dijous 2 de juliol a les 19:30h

Després de l'assemblea general extraordinària del passat 14 de juny us volem invitar a la trobada - Interassemblees - Acte obert - Reus "Confluència per un procés constituent popular a Catalunya" que realitzarem a Reus el proper dijous 2 de juliol a les 19:30h al local dels Xiquets de Reus. L'acte és obert i servirà per debatre l'estat actual de la proposta del Procés Constituent d'articular una candidatura amplia i de ruptura per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, candidatura que hem de construir tots i totes des de baix. Adjuntem el cartell de l'acte així com l'enllaç a l'esdeveniment al facebook i al calendari d'actes del Procés Constituent.

Sense acord a Tarragona

El Procés Constituent de Tarragona lamenta el desenllaç final de Guanyem – Tarragona En Comú

A l'octubre del 2014 l'assemblea local del Procés Constituent de Tarragona va acordar per consens donar suport a Guanyem Tarragona, després Tarragona En Comú. El Procés Constituent considerava la proposta de Guanyem – Tarragona En Comú com un projecte en el que persones de diferents àmbits, a nivell individual, i fora del monopoli de cap partit, es trobessin per construir un espai de confluència a nivell local i possibilitar la creació d’una candidatura municipalista amplia i de ruptura que pogués entrar amb força a l’Ajuntament de Tarragona a les properes eleccions municipals. El Procés Constituent entenia la proposta de Guanyem – Tarragona En Comú com un mecanisme obert i assembleari per unir a la ciutadania en un projecte de ruptura democràtica, de regeneració política i de transformació social.

El Procés Constituent lamenta el desenllaç d’aquesta candidatura i comparteix el sentit del comunicat fet públic per l’equip de coordinació de Guanyem – Tarragona En Comú. Els i les membres de l’assemblea de Tarragona del Procés Constituent estem decebuts d’aquest final no volgut i sentim no haver aconseguit la confluència real del conjunt de persones i forces rupturistes de la ciutat en una candidatura ciutadana municipalista. Considerem que la ciutat de Tarragona i la seva població perden una oportunitat històrica per poder materialitzar un canvi significatiu en la forma de fer política a la ciutat. Intentarem assumir les lliçons pertinents d’aquest procés, fer autocrítica i rectificar el que calgui per seguir treballant en la construcció d’àmbits unitaris de treball a tots els nivells per la consecució de la República Catalana del 99%.

25 de març de 2015
Procés Constituent Tarragona

República, dret a l'autodeterminació i procés constituent

Crònica de la xerrada del Procés Constituent sobre el context socio-polític actual amb el Gerardo Pisarello

Sota el títol “República, dret a l’autodeterminació i procés constituent” l'assemblea del Procés Constituent Tarragona ha organitzat en l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona una xerrada i posterior debat sobre el context socio-polític actual amb el Gerardo Pisarello.

A l'acte han assistit al voltant de 60 persones entre membres de l’assemblea local del Procés Constituent, de la CUP, d’Iniciativa, d’Esquerra Unida i Alternativa, de Podem i d’altres moviments socials i veïnals de la ciutat. La xerrada ha servit per aprofundir en la situació actual de crisi de règim i del model socio-econòmic esdevingut com a conseqüència de la imposada estructura constitucional de 1978 i dels posteriors acords per l’entrada a la Unió Europea de l’Estat Espanyol. Així, el Gerardo Pisarello ha fet un anàlisis de com treballar i aglutinar forces per articular diferents processos constituents per a Catalunya i per a la resta de nacions que conformen l’Estat Espanyol, sense obviar els perills d’abandonar la lluita per estar a les institucions. En aquest sentit Pisarello ha argumentat a favor de donar la batalla per les institucions en un context històric excepcional però matisant que no hi ha que oblidar l'imprescindible treball als i per als diversos moviments socials del carrer.

Ja en el temps per a les preguntes i argumentacions tres temes han centrat el debat: la consulta del 9 de Novembre (1), el seu potencial de ruptura amb el règim i les possibilitats que obri diferents processos constituents arreu de l’Estat; la combinació entre democràcia directa i la representació limitada, revocable i controlada; i el municipalisme constituent (2) des de baix, participatiu, de ruptura, transparent i de les i per a les persones. Després d’un animat debat una portaveu del Procés Constituent de Tarragona ha llegit una carta dels i les companyes del Multireferèndum agraint la participació del moviment en aquesta iniciativa i invitant-lo a la roda de premsa per fer públics els resultats del mateix. També el moviment del Procés Constituent s’ha solidaritzat amb els i les més de 260 sindicalistes imputades per la seva participació en diferents piquets en la darrera vaga general i finalment s’ha fet una crida a la participació el proper 19 i 20 de Juliol al V Congrés Internacional del Poder Constituent que el Procés Constituent organitza a Barcelona on participen ponents amb experiències d’arreu del món.

Finalment l’acte també ha servit per fer un breu repàs del primer any i escacs d’existència de l’assemblea local de Tarragona del Procés Constituent per al que s’han visualitzat una sèrie de fotografies referents a les mobilitzacions, accions i actes que l’assemblea local ha organitzat o en les que ha participat activament.

Imatges de l'acte (a Picassa)

#22M a Tarragona

Tarragona es mobilitza en suport a les Marxes de la Dignitat

Aquest 22 de Març s’ha realitzat a Tarragona una manifestació de suport a les Marxes de la Dignitat a Madrid. La mobilització ha estat convocada per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics la qual esta conformada per diferents entitats socials, sindicals i veïnals de la ciutat, entre elles l’assemblea local del Procés Constituent. La mobilització ha començat a les 18h davant de l’hospital de Santa Tecla per acabar a la Plaça Imperial Tarraco on s’ha llegit el manifest. A la protesta s’han sumat els diferents sindicats de la ciutat, col·lectius com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Procés Constituent o l’Esquerra Independentista del Camp així com entitats veïnals i persones en general.

La manifestació ha estat precedida durant les setmanes prèvies d’un treball de difusió i informació a la ciutadania per a que aquesta conegués les raons de la marxa. El no pagament del deute, la exigència de pa, sostre i treball digne, el prou retallades o fora els governs de la Troika han estat algunes de les raons de la marxa. Durant aquest treball informatiu es va difondre conjuntament entre la Plataforma i l’Assemblea de Barris les possibilitats d’anar a Madrid a la Marxa de la Dignitat i per altra banda la realització de la manifestació de suport a Tarragona per al mateix 22M. Es van repartir més de 5.000 octavetes i penjar més de 1.000 cartells entre els diferents barris i el centre de la ciutat. S’ha aconseguit que al voltant de 200 persones marxessin amb autobús a Madrid on s’ha realitzat una històrica mobilització, alhora que a Tarragona s’han mobilitzat al voltant de 2.000 persones, sense oblidar tampoc als valents que van marxar caminant setmanes enrere.

La mobilització a Tarragona ha transcorregut pacíficament pel centre de la ciutat i s’han escoltat lemes cridant a la unitat popular i contra les retallades i les privatitzacions, els desnonaments, els banquers i contra el sistema capitalista. Cal ressaltar que la manifestació ha estat unitària amb uns objectius comuns molt clars: la defensa dels drets públics com la sanitat, l’educació i els serveis socials, la lluita contra l’atur, la precarietat i els desnonaments i per un canvi de model i de polítiques favorables a la majoria social, així mateix el manifest final també recollia el dret a decidir dels pobles. Finalment s’ha fet una crida a continuar amb la mobilització el més unitària i contundent possible i també s’ha donat suport als i les activistes de la PAH denunciades per Catalunya Caixa per ocupar les instal·lacions de l’entitat. Cal, per tant, organitzar-se, mobilitzar-se i enfortir la unitat popular per a poder acumular forces socials suficients per canviar-ho tot.

Deute a Tarragona

Crònica xerrada deute Procés Constituent Tarragona

Aquest 19 de Febrer l'Assemblea local del Procés Constituent de Tarragona ha organitzat la xerrada: “Per què no hem de pagar el deute?” com a primera activitat d’una campanya més amplia sobre el deute i les politiques de la Unió Europea que es realitzarà durant els propers mesos. La xerrada ha estat a càrrec de membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) i a la mateixa han acudit més de 60 persones que han omplert la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV.

Primerament les membres de la PACD han explicat que hi ha indicis més que suficients d'il·legitimitat en la generació de deute que el Govern espanyol, juntament amb la UE o els governs autonòmics i locals, estan utilitzant com a justificació per aplicar les seves polítiques d'austeritat. Després s’ha concretat la necessitat de l’exigència del dret a saber, a conèixer els detalls del procés que ens ha portat a aquesta situació i per a això s’ha proposat la necessitat de la realització d'una Auditoria Ciutadana del Deute, auditoria que ha de permetre evidenciar la il·legitimitat d'aquest deute i tenir alhora més força per exigir el no pagament del mateix. També s’ha aprofitat l’ocasió per presentar l’eina informàtica de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i per llançar la proposta de crear un node local de la PACD a Tarragona per treballar sobre aquestes qüestions i anar empoderant a la població. Durant el debat s’ha aprofundit en el mecanisme d’empobriment que suposa el deute sobre els pobles que el pateixen, les repercusions en sentit de retallades socials i laborals que comporta, els paral.lelismes amb el deute extern dels països del Sur, etc.

No a les beatificacions Tarragona

Comunicat del Procés Constituent en contra de les beatificacions de màrtirs a Tarragona

El dia 13 d’octubre es realitzarà a Tarragona la beatificació de 522 màrtirs de l’Església catòlica, tots ells assassinats pel bàndol republicà durant la guerra civil espanyola del 36-39. Entenem que aquest acte representa una injustícia envers les víctimes que defensaven les llibertats democràtiques de la II República. Homes i dones que van donar la seva vida i que encara actualment estan a l’ostracisme de l’oblit a cunetes i fosses comunes no desenterrades. No ens hem d’oblidar que aquesta Església majoritàriament va donar suport el 1936 al cop d’Estat contra el govern elegit democràticament, convertint-se en un dels pilars ideològics del nacional-catolicisme del règim franquista. Una Església que segueix avui tenint privilegis, és opressora dels drets bàsics individuals al propi cos i a la sexualitat, i homòfoba.

Estem en contra que les institucions públiques, començant pel mateix Ajuntament de Tarragona, col.laborin en aquest acte. Reivindiquem la separació entre l'Església i l'Estat, la laïcitat de les institucions i la fi del Concordat entre l'Església i l'Estat espanyol i animem a participar en les accions que el dia 13 d’octubre defensin aquestes reivindicacions.

Tarragona

Avança la construcció del Procés constituent a Tarragona

130718_presentacio_-Granollers

Així doncs, en aquesta tercera assemblea les diverses comissions que s’han anat creat van presentar el treball que estant fent així com algunes propostes. Al respecte destacar que algunes d’aquestes propostes anaven encaminades a fer extensiva aquesta iniciativa a altres col·lectius i moviments socials de la ciutat per a que coneguin el projecte i també per estrènyer llaços de col·laboració, cooperació, suport mutu i coordinació. Un altra proposta va ser la de muntar paradetes informatives i de recollida d’adhesions al manifest durant diferents festes locals.  Comentar també que ja estan en funcionament la comissió d’organització, la de difusió i extensió, la de continguts i la de democràcia participativa i que al Setembre es posarà en funcionament la de medi ambient. Destacar que totes aquestes comissions al igual que l’Assemblea estan obertes a tota la ciutadania que estigui d’acord amb el manifest del Procés constituent i que, per tant, vulgui treballar per la transformació del model polític, econòmic i social i construir-ne un de nou des de baix i a l’esquerra en favor de les classes populars i la justícia social.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web