Articles a la Categoria: Territorials

Presentació a Figueres

El Procés Constituent aplega 500 persones en l’acte de presentació a Figueres

Unes 500 persones van participar el passat 4 d’octubre a l’acte de presentació del Procés Constituent a Figueres amb la presència de Teresa Forcades, Esther Vivas i Joanjo Bosk. La pluja intensa que va caure no va fer desistir als assistents sota el porxo de la pl. Catalunya de Figueres.

Teresa Forcades a les Terres de l'Ebre

Crònica del 11oct. Acte a Terres de l'Ebre amb Teresa Forcades

Aquest divendres 11 d'octubre les Terres de l'Ebre van rebre a Teresa Forcades per parlar del Procés Constituent en un auditori “Felip Pedrell” ple de gom a gom.

Recollint opinions dels assistents que en acabar l'acte han anat penjant al compte de Facebook que té l'assemblea Terres de l'Ebre pel PC, aquestes van des de l'agraïment al comentari sobre el sentiment d'orgull de dóna amb dones amb aquest nivell, passant per remarcar el plaer d'aprendre escoltant-la. Ens ha quedat el seu missatge, com parafraseja Amico: “Farem la revolució i després la tornarem a fer”, perquè “No serem lliures fins que totes i tots siguem lliures”, recorda l'Alba. La re-evolució que ens ha explicat la Teresa va a l'arrel del concepte, és un tornar a evolucionar, no resignar-mos, lluitar per ser millors com a persones i com a Societat.

Sant Joan de Vilatorrada

El passat dimecres 2 d'octubre Arcadi Oliveres va presentar la proposta del Procés Constituent al municipi de Sant Joan de Vilatorrada. Davant una àmplia audiència Oliveres va explicar el contingut polític de la proposta i els objectius de la iniciativa, així com les activitats que el Procés Constituent té previstes per a les properes setmanes.

Reus

El Procés Constituent es presenta a Reus

El passat 29 de setembre el Procés Constituent va presentar-se a la ciutat de Reus. L'acte de presentació va comptar amb la presència d'Arcadi Oliveres, un dels impulsors del Procés Constituent, que va omplir el Bravium Teatre. Oliveres va explicar els objectius polítics del projecte del Procés Constituent, que ja compta amb més de 44.000 adherents, així com el contingut de les propostes programàtiques del manifest fundacional.

lolanda Fresnillo i Sònia Ferré a Premià

Premià de Mar treballa el Deute

 

El passat dimecres 2 d’octubre va tenir lloc al centre cívic de Premià de Mar el primer d’una sèrie d’actes previstos per Procés Constituent dedicats a desenvolupar els punts del manifest d’aquesta plataforma. En l’enunciat del primer punt del Manifest Constituent hi figura el tema del deute com un factor determinant de la crisi del sistema capitalista. Per tal de tractat aquesta temàtica, l’assemblea local del Procés va convidar a la Plataforma de l’Auditoria Ciutadana del Deute.

L’acte va comptar amb la presentació de l’Àlex Blasco de l’assemblea de Premià de Mar i amb les intervencions de lolanda Fresnillo i de la Sònia Farré. La Iolanda va fer una exposició introductòria de les línies generals del que és el deute, de la seva acumulació, del caràcter il·legitim d’aquest i dels efectes directes que provoca entre les classes populars en forma de retallades socials, precarització, atur i els vessants de gènere i ecològics que traspassen aquesta crisi/estafa.

El Procés arriba a Santa Susanna

Acte presentat per Esther Vivas

El Procés Constituent es va presentar, el passat 25 de setembre, a Santa Susanna (Alt Maresme). L'acte va ser conduït per Esther Vivas que va explicar el perquè del Procés Constituent, quins són els seus objectius i com s'ha vingut desenvolupant aquests darrers mesos.

Vivas va afirmar que "el Procés Constituent sorgeix en un moment de profunda crisi política, social, econòmica i democràtica i amb la ferma voluntat de tornar la capacitat de decidir a la gent". Per aquest motiu, des del Procés Constituent es vol construir un nou instrument polític i social capaç d'incloure el conjunt de la gent que pateix la crisi i que lluita al carrer. Vivas va fer èmfasi en com més enllà de la imprescindible mobilització i desobediència, cal plantejar alternatives polítiques completament antagòniques a les actuals.

Unes setanta persones van assistir a l'acte, que va comptar, també, amb la presència de persones adherides al Procés Constituent d'altres municipis de la comarca com Malgrat de Mar, Sant Pol de Mar.

1a Assemblea a Blanes

Procés Constituent a Blanes

El dia 18 de Setembre de 2013 a la Casa del Poble a Blanes es va fer la primera Assemblea Constituent del Procés.

El Grup Promotor va donar la benvinguda al centenar de participants, es va fer una expossició sobre el Procés Constiotuent a Blanes i es va obrrir un debat molt animat.

La propera Assemblea es farà el proper 3 d'octubre amb l'inici dels diàlegs multiples "de temes del manifest."

Presentació a Salvador de Guardiola

El Procés Constituent arriba a Sant Salvador de Guardiola

El passat 20 de setembre va tenir lloc la primera trobada del Procés Constituent a Sant Salvador de Guardiola que va comptar amb la presència de Neus Forcano, membre del grup promotor. L'encontre va servir per a començar a posar en marxa el Procés a la localitat.

A Osona Diàlegs múltiples

El Procés Constituent de Osona organitza una tarda de diàlegs múltiples oberta a tothom

cartelldialegs

Es farà el proper dissabte 5 d’octubre a l’Escola d’Arts i Oficis de Vic, de les 16h a les 21h, i les persones que hi participin podràn dialogar sobre els diversos punts que contempla el manifest del Procés Constiuent.

L’objectiu de l’activitat és generar una sèrie de debats al voltant del Procés Constituent i, al mateix temps, aprofitar per obrir el procés a tota la comarca per tal que s’afavoreixi la participació de totes les persones interessades o encuriosides pel moviment.

Els diàlegs múltiples, una metodologia participativa

La tarda de diàlegs múltiples començarà a les 16h. amb una sessió plenària on es farà una breu presentació de l’acte i se n’explicarà el funcionament, similar a com es va organitzar la jornada de diàlegs de Barcelona el passat 14 de juliol.

Assemblea a Gavà

gava

El passat 19 de setembre és va celebrar una assemblea informativa a Gavà sobre el Procés Constituent. A la trobada, que tingué lloc a l’Ateneu Popular la Màquia hi va participar Jesús Marín, membre del grup promotor del PC i prop d’una trentena de gavanencs i gavanenques que,  atrets pel contingut rupturista del manifest  elaborat per la Teresa Forcades i l’Arcadi Oliveres, creuen en la necessitat de construir un front comú gavanenc crític amb l’actual model capitalista.

Les persones que van participar en l’assemblea, i que ja en preparen una de nova, es van mostrar satisfetes davant la possibilitat de crear espais de debat participatius i de la possibilitat de formar part d’un projecte que té com a finalitat donar el poder al poble, i no als polítics, en la construcció del model de República Catalana que volem.

Caldes de Montbui

Constitució de l'assemblea del Procés Constituent a Caldes de Montbui

Aquest dijous dia 5 s'ha constituit l'assemblea local per un Procés Constituent a Caldes de Montbui. Amb la participació de més de 60 adherides i adherits de la localitat i alguns vinguts de localitats veïnes, el grup local va començar la seva trajectoria aclarint dubtes sobre el manifest i el funcionament del moviment que s'hi ha generat i creant diverses comissions per a l'organització local. L'acte va comptar amb la presència d'en Cesc Niubó des de Procés Constituent a la comarca del Vallès Oriental i l'Albert Díez, membre del Grup Promotor, que van respondre a les preguntes i inquietuds dels presents.

Presentació del Procés Constituent a Sant Andreu

El Procés Constituent engega els motors a Sant Andreu de Palomar

Més de dues-centes persones es van reunir el passat Dissabte 14 de Setembre a la Plaça Orfilaen l'acte de presentació del Procés Constituent a Sant Andreu, un acte on eren convocades les persones adherides del poble, la Sagrera i el Bon Pastor.

 

Entre el públic s'hi congregà una considerable representació dels moviments socials andreuencs atents a les intervencions dels tres ponents: Jordi Via, actiu membre de la Xarxa d'Economia Solidària (XES), i Sandra Ezquerra i Gerardo Pisarello, representant el Grup Promotor del Procés Constituent.

 

Al Moianès amb l'Arcadi

Dissabte #7S Presentació del Procés al MOIANÈS amb l'Arcadi Oliveres

El dissabte dia 7 de setembre, organitzada per Assemblea del Moianès, va tenir lloc la presentació del Procés Constituent a Moià, a carrer d’Arcadi Oliveres.

La forta pluja de la tarda va impedir fer l’acte en el lloc previst, la plaça Major, i va obligar a fer-lo en un recinte tancat, l’auditori de Sant Josep, amb la consegüent limitació d’espai.

Amb un local ple de gom a gom (més de 150 persones) uns membres de l’assemblea van explicar i la seva iniciativa i introduïren la xerrada d’Arcadi Oliveres que va descriure de manera didàctica i amena l’origen les finalitats del Manifest i del procés consegüent que s'ha posat en marxa.

Després de la intervenció d’Arcadi Oliveres hi hagué un interessant torn de preguntes i es convidà els assistents a adherir-se al Manifest i a prendre part en els debats i activitats de l’assemblea que tindrà la seva propera reunió el dia 27 de setembre a les 20:30 h. a l’edifici de Can Carner de Moià.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web