Articles a la Categoria: Territorials

Debat-Xerrada Pisarello

El divendres 22 de Novembre l'Assemblea de Tarragona

El divendres 22 de Novembre l'Assemblea de Tarragona del Procés Constituent va organitzar una xerrada-debat amb el Gerardo Pisarello al Campus Catalunya de la URV. L'acte va ser un èxit de participació on gairebé 80 persones van debatre i opinar sobre com constuir una República Catalana al servei de la majoria social.

Presentació al Berguedà

Dijous 14 un centenar de persones es van aplegar a la presentació del Procés Constituent

Un centenar de persones van assistir aquest dijous 14 a la presentació del Procés Constituent al Berguedà a càrrec de Neus Forcano i Esther Vivas. L'acte, que va tenir lloc al Centre Cívic de Berga, va comptar amb l' assistència de persones vingudes de tota la comarca .

Neus Forcano va obrir el debat explicant el perquè d'un procés constituent a Catalunya, la necessitat de sumar des de la pluralitat i la diversitat i com fer front a l'actual context de retallades en sanitat i educació.

Esther Vivas, per la seva banda, va explicar com el Procés Constituent sorgeix en el marc d'una crisi de règim, econòmica, social i política i de forta mobilització social al carrer i com es planteja com un nou instrument polític i social amb la voluntat de sumar.

L'acte va concloure amb una animat debat entre el públic i la convocatòria d'una primera assemblea del Procés Constituent al Berguedà el proper dimecres 20 de novembre, per tal de posar en marxa una assemblea a la comarca.

Caldes de Montbui

El Procés Constituent es presenta a Caldes de Montbui

Unes 200 persones van assistir aquest dimarts 29 d'octubre a la presentació del Procés Constituent a Caldes de Montbui. Arcadi Oliveres i Esther Vivas van ser els encarregats d'explicar els objectius del Procés, el context en el qual es fa la proposta, el moment en què es troba, etc.

La Sala Noble de Can Rius es va quedar petita per acollir a totes les persones que van voler assistir a aquest acte de presentació. Després de les intervencions d'Esther Vivas i Arcadi Oliveres es va obrir un torn de debat amb els participants.

L'assemblea de Caldes de Montbui va començar a funcionar el passat mes de setembre i compta amb una dinàmica regular de trobades i activitats públiques

Montserrat Busquets

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea d’Horta-Guinardó

Els esdeveniments m’han fet adonar de la gran repercussió que té la política en la vida de les persones. El govern de les nostres vides ens pertany a cadascú. No podem delegar-lo votant un cop cada 4 anys i deixarho estar; hem d’implicar-nos-hi i dedicar-hi una part del nostre temps, igual que el dediquem a altres aspectes de la nostra vida personal, familiar, laboral, social…

És per això que vaig decidir implicar-me en aquest projecte a l’assemblea d’Horta-Guinardó, que tot just arrenca. A l’assemblea i a les comissions, ens hi ajuntem un munt de persones amb moltes ganes, força, il·lusió, empenta... Ens falta experiència i algunes eines, però estem convençuts que hem emprès un camí de transformació social que no s’atura. De moment, ens estem organitzant i n’anem aprenent. El nostre camí cap a una República Catalana del 99% ha de ser un camí de construcció contínua, un procés cap a la creació d’un país més just i lliure; aquest procés hauria de ser democràtic, continu, obert, plural, respectuós amb les persones, integrador, inclusiu... I amb molt d’aprenentatge.

Maria Josep Cervera

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea de les Terres de l’Ebre

Sóc Maria. Dona, mare, treballadora social i de les Terres de l’Ebre. Suposo que per tot plegat vaig decidir implicar-me en el Procés Constituent. Des de sempre em sento responsable envers la societat i, des que sóc mare, encara més; i com més passen els anys, veig quanta raó tenia Fuster: “La política, si no la fas, te la fan”.

A les Terres de l’Ebre, al sud de Catalunya, compartim la sort d’un entorn incomparable i la desgràcia d’estar massa lluny de tot arreu, amb la manca de possibilitats que això implica; per tot plegat. Només hi quedem unes 200.000 persones. Conscients de la nostra singularitat i de que la unió fa la força, el 25 de juliol vam començar l’Assemblea Terres de Ebre pel Procés Constituent, ara amb 150 adhesions– 25 de les quals corresponen a persones que s’han compromès a treballar activament en grups locals, que són més operatius. Mensualment, ens reunim els organitzadors de totes les Terres de l’Ebre. Per a mi no n’hi ha prou amb la independència; cal una república que garanteixi els drets socials de la majoria. És a dir, un nou model d’estat més just, amb igualtat d’oportunitats, les bases del qual mirem d’establir en aquest Procés de la millor manera: Susana Ariño, en assemblea. Coste i valgue.

Susana Ariño

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea del Sagrià

En llegir el manifest- que s’emmarca dins dels meus paràmetres ideològics- i veure que el projecte era encapçalat per la Forcades i l’Oliveres, vaig decidir que era el moment de passar de la queixa a l’acció. És un projecte en què crec i que em dóna esperança de canvi real i radical. Al Segrià, hem constituït l’assemblea fa poques setmanes. S’han creat uns grups de treball genèrics; a partir d’aquí, la gent decidirà quin camí s’ha de prendre. Per a mi, en el procés cap a la República Catalana del 99%, el poder de decisió l’han de tenir les persones a través de les assemblees. Si hi ha una massa social àmplia treballant-hi, el projecte ha de desembocar en una candidatura al Parlament que aplegui el màxim de forces possibles d’esquerresdeixant de banda personalismes i sigles- amb l’objectiu final de redactar, des de les bases assembleàries, un marc jurídic nou on el centre d’interès sigui el benestar de les persones i no el benefici econòmic d’una oligarquia.

Maricel Ortiñá

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea de Cambrils

Vaig decidir implicar-me en el Procés Constituent perquè és transformador i esperançador; per la credibilitat dels seus impulsors, grans exemples de responsabilitat humana i referents intel·lectuals, ètics, coherents, valents i aglutinadors de ciutadans responsables, compromesos i disposats a treballar pel bé comú.

El Procés Constituent acaba de néixer a Cambrils com a resultat de la confluència de cambrilencs i cambrilenques provinents d’altres assemblees pioneres del territori, com ara la de Tarragona o la del Baix Camp. El seu treball inicial ha ajudat a estendre el projecte al nostre municipi, amb l’avantatge d’uns lligams que enriquiran la interconnexió d’assemblees del territori. A més a més, ha estat interessant copsar com cada assemblea crea la seva pròpia organització i dinàmica, fent evident l’atractiu de la diversitat. El nostre Procés Constituent cap a una República Catalana del 99% ha de ser pacífic, ètic, cooperatiu, transparent, intel·ligent, informatiu, formatiu, transversal, solidari, organitzat, eficient, perseverant, creatiu, atractiu i en creixement continu.

Teresa Carreras

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea d'Osona

M’he incorporat al Procés Constituent perquè vaig llegir el manifest i crec que, per assolir un canvi social democràtic i pacífic, cal realitzar-lo des dels deu punts que s’hi promouen.

En el meu municipi de Vic, ens reunim en assemblea un cop al mes i s’han format petites comissions per repartir algunes tasques. Les persones s’afegeixen voluntàriament a aquelles en què poden fer-hi una aportació millor. L’assemblea es dedica a donar informació de les activitats del Procés Constituent, a dialogar sobre els punts del manifest i a pensar petits actes per promoure el Procés Constituent i participar en les seves activitats.

A nivell comarcal, fem trobades periòdiques amb la resta d’assemblees d’Osona per reforçar-nos mútuament, preparar i dissenyar actes o accions conjuntes i unir esforços de difusió. A Osona tenim les assemblees de Vic, Osona Sud, Osona Nord, Osona Est- Guilleries, Cabrerès i Lluçanès. L’activitat més gran que hem fet a nivell comarcal ha estat la jornada de Diàlegs Múltiples. Aquesta experiència ha estat força bona i n’anirem organitzant d’altres.

Cal caminar cap a la República Catalana del 99% sense perdre allò que és essencial en el Procés Constituent: l’assemblea. El Procés és un moviment assembleari i no s’aconseguirà aquest objectiu si no és amb la unió de tots i totes en un espai on tots i totes puguem participar i implicar-nos.

Florencio de la Torre

Les Assemblees prenen la paraula

De l’assemblea de Girona

Personalment em corprenen dues qüestions, que són les que em van empènyer a incorporar-me al Procés Constituent: hi ha alguna solució al deteriorament social i mediambiental que vivim? I, d’altra banda, el dilema candent de la independència em porta a plantejar-me: Independència cap a on? La direcció on apunta el Procés Constituent dóna unes respostes que m’agraden.

A la ciutat de Girona ja portem 6 assemblees. El número d’assistents últimament és d’una vintena de persones. Vam participar a l’encerclament del Trueta el dia 11 de Setembre i a l’acte de presentació del Procés Constituent a Girona amb la Teresa Forcades. Formem part de la Xarxa pels Drets Socials de Girona, amb la qual recolzem l’acció social de la PAH al bloc alliberat de Salt. També estem preparant unes xerrades/col·loquis per tractar els punts del manifest.

El repte més gran del Procés Constituent és crear una dinàmica de democràcia participativa en què intervinguin totes les persones i grups que ja estan pensant, creant, actuant en temes socials, econòmics i medioambientals. Hem d’elaborar un sistema que eviti l’acumulació de poder i que sigui operatiu per donar respostes al problemes que tenim.

Constitució a Cambrils

Assemblea del Procés constituent engegada a Cambrils

El 22 d'octubre es va constituir l'Assemblea de Cambrils com a espai de treball i aprenentatge per aprofundir en el decàleg del Procés Constituent i generar coneixement que permeti passar del rebuig del context actual a l'acció mitjançant la proposta d'alternatives. Un espai de construcció col·lectiva aportant el talent i habilitats dels integrants de l'assemblea. En definitiva, un espai d'empoderament i participació ciutadana, de vigilància de la governança.

Vam comptar amb el suport d'un company de l'Assemblea de Tarragona que ens va explicar l'organigrama de funcionament del Procés Constituent, així com l'exemple organitzatiu de l'esmentada assemblea, tot i que cadascuna crea el seu perfil i dinàmica propis.

Es va presentar el calendari de les properes activitats proposades, amb una excel·lent actitud de participació per part dels assistents.

També es van plantejar diferents possibilitats d'organització interna, i per començar es va crear la Comissió d'Organització i la Comissió de Comunicació, que ja poden ficar-se en marxa.

Finalment va haver un torn de preguntes i respostes.

Presentació a Cambrils

El passat 8 d’Octubre la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil de Cambrils va quedar petita per a la presentació del Procés Constituent. L’acte va ser organitzat per un grup de persones de la ciutat adherides al manifest del Procés Constituent que creuen necessari tirar endavant aquesta engrescadora iniciativa.

Més de 300 persones van escoltar a la Teresa Forcades desenvolupar la seva crítica al capitalisme, a la situació actual i les alternatives que planteja el Procés Constituent.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web