Articles a la Categoria: Territorials

Presentacioa Palau-Solità i Plegamans

Aquest dijous, 10 d’abril, s’ha presentat a Palau-Solità i Plegamans , a l'auditori de Can Cortés, el Procés Constituent, just un any després del seu llançament a escala nacional. Esther Vivas i Joan Castelltort del Procés Constituent de Caldes de Montbui han estat els encarregats de fer la presentació.

Esther Vivas ha deixat clar que avui la gent del carrer és qui paga la crisi, mentre que els rics cada cop són més rics i els pobres més pobres. Així mateix ha afirmat que a “Catalunya, el debat sobre la qüestió nacional i la independència obre una oportunitat, com mai molts hauríem imaginat, per poder decidir… i decidir sobre tot”. Vivas ha conclòs animant a participar en el Procés Constituent, “un procés que hem de fer entre totes i tots”.

Joan Castelltort ha plantejat, per la seva banda, com avançar cap a un procés de ruptura, assenyalant que primer cal destituir, per després constituir i, finalment, preservar. L’acte ha acabat amb un animat debat entre el públic.

#22M a Tarragona

Tarragona es mobilitza en suport a les Marxes de la Dignitat

Aquest 22 de Març s’ha realitzat a Tarragona una manifestació de suport a les Marxes de la Dignitat a Madrid. La mobilització ha estat convocada per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics la qual esta conformada per diferents entitats socials, sindicals i veïnals de la ciutat, entre elles l’assemblea local del Procés Constituent. La mobilització ha començat a les 18h davant de l’hospital de Santa Tecla per acabar a la Plaça Imperial Tarraco on s’ha llegit el manifest. A la protesta s’han sumat els diferents sindicats de la ciutat, col·lectius com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Procés Constituent o l’Esquerra Independentista del Camp així com entitats veïnals i persones en general.

La manifestació ha estat precedida durant les setmanes prèvies d’un treball de difusió i informació a la ciutadania per a que aquesta conegués les raons de la marxa. El no pagament del deute, la exigència de pa, sostre i treball digne, el prou retallades o fora els governs de la Troika han estat algunes de les raons de la marxa. Durant aquest treball informatiu es va difondre conjuntament entre la Plataforma i l’Assemblea de Barris les possibilitats d’anar a Madrid a la Marxa de la Dignitat i per altra banda la realització de la manifestació de suport a Tarragona per al mateix 22M. Es van repartir més de 5.000 octavetes i penjar més de 1.000 cartells entre els diferents barris i el centre de la ciutat. S’ha aconseguit que al voltant de 200 persones marxessin amb autobús a Madrid on s’ha realitzat una històrica mobilització, alhora que a Tarragona s’han mobilitzat al voltant de 2.000 persones, sense oblidar tampoc als valents que van marxar caminant setmanes enrere.

La mobilització a Tarragona ha transcorregut pacíficament pel centre de la ciutat i s’han escoltat lemes cridant a la unitat popular i contra les retallades i les privatitzacions, els desnonaments, els banquers i contra el sistema capitalista. Cal ressaltar que la manifestació ha estat unitària amb uns objectius comuns molt clars: la defensa dels drets públics com la sanitat, l’educació i els serveis socials, la lluita contra l’atur, la precarietat i els desnonaments i per un canvi de model i de polítiques favorables a la majoria social, així mateix el manifest final també recollia el dret a decidir dels pobles. Finalment s’ha fet una crida a continuar amb la mobilització el més unitària i contundent possible i també s’ha donat suport als i les activistes de la PAH denunciades per Catalunya Caixa per ocupar les instal·lacions de l’entitat. Cal, per tant, organitzar-se, mobilitzar-se i enfortir la unitat popular per a poder acumular forces socials suficients per canviar-ho tot.

El perquè de la crisi (estafa)

El perquè de la crisi/estafa i alternatives econòmiques a càrrec d’Arcadi Oliveres

El passat dia 21 de Març a la sala de l’Esbarjo de Blanes dins del cicle “les xerrades del procés” l’Arcadi Oliveres va parlar de: El perquè de la crisi/estafa i Alternatives econòmiques.

Amb la sala ben plena i molt atenta, l’Arcadi va anar desgranant com s’ha anat gestant la crisi i els seus motius a partir de la fallida l’any 2008 d’un del bancs nord americans més important:

  • El model neoliberal de la política econòmica basada amb la especulació i deslocalització, la desregulació per afavorir el descontrol del mercats financers, el deute privat assumit com a deute públic pels estats per a salvar la banca, el frau fiscal i la pràctica desaparició de les caixes d’estalvi.
  • La despesa en inversions públiques no necessària com l’AVE, aeroports sense avions afavorint tota mena de corrupció política, el creixement desmesurat de la despesa militar a Espanya d’un 29% suposa 52 milions d'euros diaris, quan no estem en guerra amb ningú. Per contra la manca d’inversió en investigació i desenvolupament fent fora del país als investigadors.
  • L'euro actualment és la dictadura financera del banc europeu i de la troica que impedeix el creixement dels països de l’àrea mediterrània. Manca de democràcia a les institucions europees no funciona la divisió de poders , doncs son els ministres del països membres els que fan les lleis i el paper del Parlament Europeu en molts aspectes és irrellevant.

I finalment, la resposta dels governs europeus, espanyol i català passant la crisi al sectors més desfavorits, amb les pujades d’impostos, retallades de tota mena: sanitat, educació, dependència i manca de crèdit per les petites empreses. El creixement de l’atur fins arribar a la xifra de sis milions de persones sense feina, l’empobriment de la societat amb la baixada dels salaris dels treballadors, les retallades a les pensions i subsidis.

Alternatives a la crisi: repartir el treball existent amb reduccions de jornada, potenciar el cooperativisme, desenvolupament de la Banca Ètica (la propera xerrada en parlarem), criteris de sostenibilitat i lluita efectiva contra el frau fiscal.

Per acabar la xerrada es va obrir un torn de paraules on es va fer un debat molt interessant entre els assistents i l'Arcadi.

Observatori ciutadà municipal

Presentació de l'observatori ciutadà municipal de Terrassa

El passat dissabte 8 de març es va presentar a la nostra ciutat l’Observatori Ciutadà Municipal (OMC), una iniciativa propiciada pel Procés Constituent – Terrassa que pretén oferir a la ciutadania recursos virtuals a fi de facilitar l’accés a la informació sobre la gestió pública municipal de manera que aquesta sigui més transparent i participativa.

L’acte va començar amb una presentació detallada de la trajectòria dels tres ponents a càrrec de Susanna Martínez, membre de l’Escola d’Empoderament Ciutadà i Democràcia, vinculada al Procés Constituent – Terrassa.

Presentació a l'Hospitalet

El Procés Constituent a l’Hospitalet de Llobregat ha fet un nou acte a la ciutat demanant que el dret a decidir es porti fins les últimes conseqüències.

La presentació, que ha tingut lloc aquest 6 de març, ha comptat amb la presència de la monja Teresa Forcades, la periodista Esther Vivas i l'advocat Jaume Asens.

)

Tancada immigrants

El diumenge 23 de febrer es van fer concentracions i dejunis en ocasió del 13è aniversari de les tancades d'immigrants de l'any 2001 i per fer presents les reivindicacions més urgents del moment actual, en particular: papers sense contracte, sanitat per a tothom i tancament dels CIEs.

Diversos membres del Procés Constituent vam ser presents a la tancada de St Medir, lloc emblemàtic de les tancades del 2001: mossèn Enric va donar la benvinguda, es va celebrar una assemblea, una xerrada de membres de la Taula Intercultural de Sants sobre l'exclusió dels immigrants de la sanitat i, en acabar, vam anar tots a la concentració i manifestació de la Plaça St Jaume.

Deute a Tarragona

Crònica xerrada deute Procés Constituent Tarragona

Aquest 19 de Febrer l'Assemblea local del Procés Constituent de Tarragona ha organitzat la xerrada: “Per què no hem de pagar el deute?” com a primera activitat d’una campanya més amplia sobre el deute i les politiques de la Unió Europea que es realitzarà durant els propers mesos. La xerrada ha estat a càrrec de membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) i a la mateixa han acudit més de 60 persones que han omplert la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV.

Primerament les membres de la PACD han explicat que hi ha indicis més que suficients d'il·legitimitat en la generació de deute que el Govern espanyol, juntament amb la UE o els governs autonòmics i locals, estan utilitzant com a justificació per aplicar les seves polítiques d'austeritat. Després s’ha concretat la necessitat de l’exigència del dret a saber, a conèixer els detalls del procés que ens ha portat a aquesta situació i per a això s’ha proposat la necessitat de la realització d'una Auditoria Ciutadana del Deute, auditoria que ha de permetre evidenciar la il·legitimitat d'aquest deute i tenir alhora més força per exigir el no pagament del mateix. També s’ha aprofitat l’ocasió per presentar l’eina informàtica de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i per llançar la proposta de crear un node local de la PACD a Tarragona per treballar sobre aquestes qüestions i anar empoderant a la població. Durant el debat s’ha aprofundit en el mecanisme d’empobriment que suposa el deute sobre els pobles que el pateixen, les repercusions en sentit de retallades socials i laborals que comporta, els paral.lelismes amb el deute extern dels països del Sur, etc.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web