3a Sectorial Educació

9 de novembre 2013

3a Sectorial Educació

El Pati Llimona acull la tercera sectorial d’Educació. De nou s’omple la sala (a prop de 90 persones). Noves mirades d’il·lusió, expectants i engrescades pel canvi.

Molts de nosaltres participem en diferents assemblees (sectorial i territorials) per això, la comissió organitzativa va proposar la formació sobre Què és un Procés Constituent? una setmana abans dels debats simultanis del dia 16 de novembre.

Tenim la fortuna, que la Coro i en Ferran s’hi han format. Ens expliquen d’una forma clara i ordenada el que van recollir de les intervencions d’en Gerardo Pissarello i d’ en Dimitri Cebados. El debat al voltant d’aquesta presentació ens porta a reafirmar-nos en la il·lusió d’un procés participatiu des de baix i molts veiem clara la necessitat de continuar formant-nos.

Un cop finalitzada aquesta primera part, l’assembla s’engresca en un debat sobre la implicació del Procés Constituent en diferents accions reivindicatives que hi haurà properament. L’assemblea té un ric debat i demostra gran maduresa per resoldre algunes divergències. Tothom coincideix en que és un procés en que cal sumar forces, que no venim a substituir a res, que ens sumem a manifestacions i accions de desobediència civil. Que el Procés ha de ser, com ja ens han explicat a la formació, constituent i deconstituent alhora.

El debat ens ha permès compartir visions i coneix-se’ns una mica més, cosa que costa en assemblees tan nombroses. El resultat final és molt positiu. Es consoliden les comissions existents, ampliant-les amb nous membres i es crea una comissió de continguts, on entre 20 i 30 persones treballaran per l’elaboració d’un decàleg sobre l’educació que volem. A la propera assemblea general partirem d’aquest document base per a consensuar un decàleg d’educació.

Els membres de la comissió de comunicació ens comprometem a treballar per un facebook, un blog i un twitter específic d’educació.

Molts i moltes hem reafirmat el nostre compromís amb el procés i d’altres l’han iniciat, quina joia!

Com afirma una companya en finalitzar gairebé tres hores d’assemblea: “El procés assembleari és lent, i aquest ho és, per què és real. No hi ha cap tipus de manipulació, ni de predeterminació. Som els que ho estem construint i això és molt il·lusionant. Només ens cal compromís, paciència i treball conjunt”.

9 de novembre 2013 Marta Ferrer i Puente

Related Articles

Sobre l'Autor

Sectorial d'Educació

Sectorial d'Educació

Assemblea que forma part del Procés Constituent amb l'objectiu d'impulsar la transformació de la nostra educació cap al model que volem la majoria social.

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web