Articles a la Categoria: Sectorials

Vaga indefinida

Vaga de docents a les Illes: la vostra lluita és la nostra lluita!

Comunicat del Procés Constituent

La vaga indefinida de docents de les Illes Balears, i més després de la immensa manifestació de diumenge 30 de setembre, ha esdevingut una lluita exemplar a seguir per totes aquelles i aquells que aquí i arreu estem lluitant pels nostres drets democràtics, culturals i socials contra la piconadora neoliberal i les seves polítiques privatitzadores. Tant en la forma (un procés assembleari i horitzontal d'organització des de baix) com en el contingut (la defensa de la llengua, la lluita contra les retallades, contra la privatització i mercantilització de l'educació pública) els docents i el conjunt de la comunitat educativa de les Illes estan donant una lliçó de democràcia i dignitat de la que tots hem d'aprendre'n.

Declaració de l’Assemblea Sectorial de Feminismes del Procés Constituent

Des de l’Assemblea de Feminismes del Procés Constituent volem expressem el nostre absolut rebuig a la reforma de la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs anunciada pel Govern del Partit Popular, i donem suport a tots els col·lectius i espais que estan treballant per aturar-la.

La reforma amb la qual amenaça Alberto Gallardón situaria l’Estat espanyol entre els països més restrictius de la Unió Europea en drets sexuals i reproductius de les dones i el farien incomplir diverses conferències de les Nacions Unides que el mateix Estat espanyol va subscriure i ratificar. És una reforma que busca garantir la tutela dels cossos de les dones per part de l’Estat i constitueix un greu atemptat contra l’autonomia i la llibertat de les dones a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Assemblea Educació

Ens trobem il·lusionats per la nova assemblea sectorial d’educació que tindrà lloc d’aquí una estona. L’èxit aclaparador de la primera sectorial  va obrir les portes a l’esperança i a la unió d’esforços per a produir una transformació en el món educatiu.

Encara no són les cinc i els participants van arribant. Les Cotxeres de Sants s’omplen d’il·lusió. Entre el centenar de persones que volem RE-pensar el món educatiu, trobem mirades expectants, mirades de sorpresa, mirades d’impaciència. Algunes esperen un discurs, d’altres tenen moltes ganes de dir-hi la seva.

1era Assemblea de Feminismes

Comencen a caminar els feminismes al Procés Constituent: sense el dret de les dones a decidir no hi ha independència

El passat dissabte 7 de setembre es va celebrar la primera trobada de l'Assemblea Sectorial de Feminismes del Procés Constituent al Centre Cultural de la Dona Francesca Bonnemaison. L'assemblea, que comptà amb la participació d'unes 100 persones en el transcurs del matí, es va introduir amb la presentació de dones i grups feministes implicats en iniciatives concretes d'atenció, formació i mobilització des d'una perspectiva de lluita i reivindicació feminista. També es van presentar les mobilitzacions que des de la Campanya per al Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït s'estan preparant per aquest mes de setembre amb motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web