Crònica formació del 26 d'Octubre

Jornada formativa per construir la República Catalana del 99%

Crònica formació del 26 d'Octubre

Més de 180 persones escollides per les 110 assemblees territorials i la mitja dotzena de sectorials del Procés Constituent ens trobàrem el Dissabte 26 d'Octubre a Barcelona en una jornada de formació i de treball que representà l'inici de la campanya "Construïm la República Catalana del 99%", presentada en l'acte multitudinari del 13 d'Octubre per Teresa Forcades. Per primera vegada comptarem també amb la presència virtual d'unes deu persones que seguiren la formació des de casa seva mitjançant una retransmissió on-line que permetia també, la seva participació activa a la sala.

"Construïm la República Catalana del 99%" és la primera campanya política del Procés Constituent, i parteix de la necessitat d'obrir un procés democràtic en què tots i totes puguem decidir sobre cada un dels àmbits de la seva nostra quotidiana i construir, d'aquesta manera, un país al servei de la majoria social i no de la minoria de les finances.

La jornada tenia per objectius formar els dinamitzadors del dia d'assemblees simultànies del 16 de Novembre i establir criteris per a les accions que es duran a terme el proper dia 30 de Novembre.

Començàrem ben d'hora. En Gerardo Pisarello, membre del Grup Promotor, arrencà explicant-nos de manera planera i entenedora què és un procés constituent fent referència a diversos exemples històrics i donant resposta als múltiples dubtes dels i les assistents. Dimitri Cevallos ens aproximà a la realitat del procés constituent equatorià, incidint amb els paral·lelismes de la situació prèvia en aquell país i l'actualitat catalana i destacant l'enorme esforç i treball de les classes populars. Acabaren ambdós amb una crida a la necessitat d'implicar-nos tant en el procés com en l'aplicació posterior per evitar derives no volgudes.

Seguidament en Lluís Vila, de la comissió de continguts i formació, ens il·lustrà mitjançant escenificacions i exercicis col·lectius com transmetre el missatge de la campanya de forma amable, captivadora i al mateix temps clara i contundent.

Després d'un reparador dinar comunitari, seguirem la sessió treballant per grups les mancances i les febleses de les nostres assemblees, que després posàrem en comú. La Sandra Ezquerra, de l'equip de coordinació de la campanya, ens donà algunes receptes a tenir en compte per dinamitzar assemblees.

Acabàrem la sessió compartint com està preparant cada assemblea la jornada d'assemblees simultànies del 16 de Novembre i d'accions del Dissabte 30 de Novembre.

Una jornada intensa en la que vam compartir, aprendre i on començarem a construir la República Catalana del 99%.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web