Articles a la Categoria: #RepubliCAT99%

Crònica Accions #30N

EL Procés Constituent encercla la Torre Agbar de Barcelona i realitza més de 50 accions arreu de Catalunya

Al voltant de 500 persones vam encerclar diumenge 30 de novembre la torre AGBAR per denunciar la privatització de l’aigua i exigir la seva gestió pública. L’acció es va emmarcar en la campanya Construïm la República Catalana del 99%, impulsada pel Procés Constituent, i durant la que el centenar d'assemblees del Procés Constituent han desenvolupat més de cinquanta accions lúdiques i reivindicatives. Aquestes accions de denúncia, que han mobilitzat a més de 2.000 persones arreu del país, han dirigit el seu objectiu cap a diverses situacions que exemplifiquen el moment de retallades antisocials que estem vivint, la corrupció, les privatitzacions i els atacs al medi ambient i d'altres qüestions.

L’encerclament de la Torre Agbar ha estat la cloenda d’un acte reivindicatiu en el que han intervingut en Moisès Subirana de la Plataforma “Aigua és Vida”, amb un taller de lectura del rebut de l’aigua, en Diego Cañamero, membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), i l’Arcadi Oliveres, promotor del Procés Constituent. També s’ha llegit un manifest a favor de la gestió pública de l’aigua i en contra de la seva privatització.

#30N : Jornada d'accions del Procés

Aquest dissabte 30 de novembre el Procés Constituent organitzarà una jornada d'accions simultànies per a tot Catalunya en favor d'un procés constituent.

Les diferents assemblees locals del Procés Constituent han convocat accions reivindicatives per aquest dia 30 en les seves localitats respectives. Moltes seran les accions que el Procés Constituent desplegarà en barris i pobles de Catalunya: performances, paradetes informatives, encerclades d'edificis emblemàtics, murals...

T'animem a participar en les accions de la teva localitat. No hi faltis!

+ 75 Debats Simultanis

Més de 75 assemblees simultànies discuteixen què és un procés constituent

Aquest dissabte 16 de novembre, el Procés Constituent ha organitzat més de 75 actes simultanis en diversos pobles i barris de Catalunya per a discutir què és un procés constituent i què fer per arribar-hi. En les jornades, s'han intercanviat idees, punts de vista i propostes sobre com seguir avançant per a un canvi de sistema.

Tot seguit, fotografies i tuits de la jornada.

16N Debats simultanis

#16NRepubliCAT99%: el Procés Constituent organitza una jornada d'assemblees simultànies per tot Catalunya

Aquest dissabte 16 de novembre, el Procés Constituent organitza una jornada d'assemblees simultànies per a tot Catalunya per a discutir què és i per a què cal un procés constituent. Més de 70 assemblees locals del Procés Constituent han convocat debats oberts en les seves localitats respectives.

La jornada es podrà seguir via tuiter mitjançant el hashtag #16NRepubliCAT99% i s'emmarca en la campanya Construïm la República Catalana del 99%, que té per objectiu explicar què és un procés constituent i perquè cal impulsar-lo en aquests moments a Catalunya.

En el marc de la campanya, s'han editat diversos materials, entre aquests un diari gratuït amb una tirada de 200.000 exemplars. Junt al lema general de Construïm la República Catalana del 99% es compta, també, amb d'altres lemes temàtics:

 • Construïm una República Catalana amb salaris i pensions dignes
 • Construïm una República Catalana lliure de desnonaments
 • Construïm una República Catalana sense lleis d'estrangeria
 • Construïm una República Catalana sense exèrcit
 • Construïm una República Catalana on les dones puguin decidir-ho tot
 • Construïm una República Catalana amb una economia solidària i ecològica

Crònica formació del 26 d'Octubre

Jornada formativa per construir la República Catalana del 99%

Més de 180 persones escollides per les 110 assemblees territorials i la mitja dotzena de sectorials del Procés Constituent ens trobàrem el Dissabte 26 d'Octubre a Barcelona en una jornada de formació i de treball que representà l'inici de la campanya "Construïm la República Catalana del 99%", presentada en l'acte multitudinari del 13 d'Octubre per Teresa Forcades. Per primera vegada comptarem també amb la presència virtual d'unes deu persones que seguiren la formació des de casa seva mitjançant una retransmissió on-line que permetia també, la seva participació activa a la sala.

Formació "Què és un Procés Constituent"

Vídeos de la formació del passat 26 d'Octubre

Intervencions que ens varen oferir el Gerardo Pisarello i el Dimitri Cevallos en la sessió formativa del passat 26 d'Octubre, en el marc de la campanya "Construïm la República Catalana del 99%".

Construïm la República del 99%

 • Construïm la República Catalana del 99%

  Ens trobem en una cruïlla històrica on és necessari fer un pas endavant i aplegar forces . Fem una crida a la ciutadania de Catalunya a signar aquest Manifest i a ajudar a construir aquesta República Catalana del 99%.

  Alfons Lópe
 • Arcadi Oliveres

  Arcadi Oliveres Boadella

  Construir la República Catalana significa posar l’economia al servei de les persones, abandonar el lucre i l’especulació i practicar una democràcia participativa en la que prevalgui el principi de subsidiarietat. Significa igualment optar pel decreixement, oblidarnos dels exèrcits i de qualsevol recurs a la força, acollir els nouvinguts i nouvingudes i, per damunt de tot, no renunciar mai a la il·lusió col·lectiva.

 • Teresa Forcades

  Teresa Forcades i Vila

  Pau i Bé!

  La meva República del 99% no és la república que farà desaparèixer l’1% dolent i corromput, que farà fora els xoriços per poder viure en pau.

  La meva república del 99% és la que desinstal·la de forma rotunda l’1% del seu pedestal i elimina tots els seus privilegis sense haver-lo de deshumanitzar primer, amb plena consciència que les persones que formen aquest 1% són, ni més ni menys, com nosaltres.

Sectorial d’Immigració

No calia una altra tragèdia de dimensions tan enormes com la de Lampedusa per subratllar la importància de la lluita per a una política d’immigració que parteixi de les necessitats de les persones i que respecti el dret de lliure circulació. Aquesta preocupació ja figurava en el punt vuitè del manifest del Procés Constituent: en conseqüència, la Sectorial d’Immigració es va constituir el 13 de setembre en una assemblea de 45 persones, a les quals caldria sumar-hi unes 35 més, d’arreu del territori, que van indicar el seu interès tot i excusant-ne l’absència.

Després d’una animada discussió , les tasques que gaudiren d’un consens més ampli varen ser les següents:

Sectorial de Sanitat

La sanitat catalana està vivint un moment crucial. A les retallades que viu tot el sector públic, cal sumar-hi dos factors: el descobriment d’una situació de corrupció sistèmica i la determinació del govern de canviar l’estructura del model sanitari per obrir-lo al capital privat.

Fa gairebé tres anys que aquesta situació és objecte d’un profund debat social i polític. Però més enllà d’això, avui la qüestió comença a ser un problema de salut pública: un problema concret i real que afecta un gran nombre de persones; que provoca patiment i dolor a centenars de milers d’homes, dones i criatures a Catalunya.

Les dones en el Procés Constituent a Bolívia

L’Assemblea Constituent boliviana es va establir l’any 2006 com un espai d’obertura de participació política. Els sectors socials més silenciats, com ara el moviment de dones, van treballar- hi per promoure la seva presència i garantir el respecte als seus drets. Nombroses organitzacions van realitzar una reflexió sobre l’heterogeneïtat de necessitats de les dones i van identificar les possibles temàtiques centrals a incorporar en l’agenda constituent. Les seves propostes de transformació social i política, a més, tingueren com a objectiu fonamental que les seves reivindicacions no excloguessin les d’altres sectors populars sinó que totes elles es reforcessin entre si. Algunes de les seves exigències van ser:

Procés Constituent: Orígens

Un procés constituent que originà la nostra contemporaneïtat

L’origen de la nostra contemporaneïtat no fou altra cosa que un procés constituent. A voltes, les coses més radicalment transformadores i alliberadores s’inicien per actes senzills i, aparentment, tradicionals. L’Estat francès havia entrat en bancarrota el 1788. Una guerra, perduda, contra Gran Bretanya, l’havia portat a aquella situació. Lluís XVI, monarca de França, es veié obligat a demanar un augment de tributs als seus súbdits. Tanmateix, per poder-ho fer no tingué més remei que convocar els Estats Generals. Una forma de representació no democràtica, per estaments, que separava els francesos en tres estats: el de la noblesa o Primer Estat, el de l’església o Segon Estat, i tota la resta composada per 28 milions de francesos o Tercer Estat. Era una eina tradicional que, de forma inesperada, comportà un debat absolutament extraordinari del poble francès durant els anys 1788 i 1789. En petites reunions i assemblees, aquell poble omplí fins a seixanta mil quaderns de queixes, plens de reivindicacions materials però, també, de reclam de drets. Volien viure un present millor però, també, volien poder construir un futur radicalment diferent.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web