Sectorial d'Educació

Sectorial d'Educació

Assemblea que forma part del Procés Constituent amb l'objectiu d'impulsar la transformació de la nostra educació cap al model que volem la majoria social.

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

95.000 signatures de la ILP d'Educació al Parlament

Avui hem celebrat l'Acte d'entrega de 95.000 signatures recollides per a presentar la ILP d'Educació al Parlament, eren necessàries 50.000.

UN GRAN REPTE ACONSEGUIT: EL CONSENS SOCIAL!!

Ara comença el periode de DEBAT POLÍTIC d'un nou enfocament del Sistema Educatiu a Catalunya,PERQUÊ NI LA LEC NI LA LOMCE GARANTEIXEN LA EDUCACIÖ EQUITATIVA I DE QUALITAT.

A l'acte hem assistit representants de Procés Constituent,CUP,Comissió groga,sindicats,..donant suport a la Comissió Promotora.

Han vingut a cobrir l'acte i la roda de premsa T.V1 i T.V3, sorpresa agradable, ja què no havien acudit a anteriors convocatòries.

Ni LEC ni LOMCE! Ni retallades!

La llei del ministre Wert, la LOMCE, representa una agressió sense precedents al català i al model d’immersió lingüística pel qual es va lluitar des de els barris i el conjunt de la comunitat educativa d’aquest país.

L’aplicació d’aquesta llei s’emmarca en un context de crisis i retallades; de pressions recentralitzadores de l'Estat (impulsades per la Troika) per tal de garantir la disciplina pressupostaria que permeti pagar amb els drets de tots i totes el deute dels bancs. No és estrany, doncs, que en aquest escenari la introducció en el currículum escolar dels elements més rancis de la dreta més conservadora esdevinguin també funcionals a l'agenda "modernitzadora" del neoliberalisme global: "a formación del espíritu nacional" amb els seus ingredients de sexisme, classisme i autoritarisme són els "vells bons valors de sempre" amb el que el ministre Wert ens proposa abordar “la crisi de valors” a les nostres escoles.

Però tal com dèiem la LOMCE també té una agenda “modernitzadora”. Cal no oblidar que la LOMCE representa també una clau de volta més en el procés de privatització, mercantilització i degradació democràtica de l'escola pública que la LEC ja va encetar fa uns anys a Catalunya. En aquest sentit la LOMCE és la filla espanyolista de la LEC i d’aquí la calculada ambigüitat de la Consellera Rigau: gestió piramidal i antidemocràtica, professionalització de les direccions, repartiment dels recursos en funció d’un model de competència entre centres i no en funció de les necessitats de l’alumnat, criteris pedagògics productivistes i adaptats a les necessitats del mercat, assignatura d’emprenedoria, potenciació de la xarxa concertada i privada en detriment de la pública… Tot això, ja va ésser sancionat i aprovat amb la llei d’educació de Catalunya (la LEC pionera en la “modernització” escolar de Catalunya i l’Estat) i tot això representa un perill igual de greu per a la convivència i la cohesió social del nostre país que l’atac al model d’immersió lingüística.

És doncs per tot això, que cal expressar el més ampli rebuig social a totes aquestes mesures i donar suport a totes les iniciatives (com ara la xarxa d’escoles insubmises a la LOMCE) que intenten aturar aquesta nova agressió contra l’educació pública d’aquest país i contra el català.

Cal exigir a la Generalitat la insubmissió total a la LOMCE, cal que treballem per una amplia mobilització social que com a les Illes Balears, planti cara a les polítiques privatitzadores i el nacionalisme homogeneïtzador i excloent del PP, però aquesta mobilització cal que agafi prou impuls perquè faci caure totes les fitxes del dominó neoliberal i també faci caure la LEC i les retallades. Cal iniciar un nou procés constituent també en l’educació, un procés on participi tota la comunitat educativa, començant pels alumnes, i el conjunt de la societat.

Sense recursos públics, sense democràcia als centres, la defensa del català com a llengua de convivència per part de la consellera Rigau és pura fraseologia buida, paper mullat.

Us animem doncs a participar a la manifestació del 14 de juny a Barcelona on el Procés Constituent també hi serà present per ajudar a aturar aquesta nova agressió contra l’educació pública i el català.

Per una educació pública democràtica i en català diem: NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES, WERT i RIGAU DIMISSIÓ!!

Dia: Dissabte 14 de juny
Hora: ales 18:00
Punt de cita del PC: Concell de Cent amb Passeig de Sant Joan a les 18:00

Educació : pública i democràtica

Sortim al carrer per una educació pública i democràtica.

Comunicat del Procés Constituent

En plena setmana de lluites de la comunitat educativa: tancades, xerrades, vaga d'estudiants, moviments veïnals i de municipis... la Consellera Rigau i el ministre Wert segueixen aplicant el seu guió neoliberal per desmantellar l'educació pública d'aquest país. LEC i LOMCE, LOMCE i LEC, dues cares d'una mateixa moneda pel que fa a privatitzacións, mercantilització i models de gestió

Gestió piramidal i antidemocràtica, repartiments dels recursos en funció d'un model de competència entre centres i no de les necessitats de l'alumnat, criteris pedagògics productivistes adaptats a les necessitats del mercat amb les seves agències de qualificació "externes"; pares i mares relegats al paper de consumidors passius i retallades, cada cop més retallades, mentre es desvien immensos recursos públics cap a les patronals d'educació concertada.

A tot aquest reguitzell La LOMCE afegeix la seva lògica recentralitzadora i una ofensiva ideològica que ens transporta als temps més rancis de la "formación del espiritu nacional". Amb l'objectiu d'acabar amb el model d'immersió lingüística i de tornar a introduir els valors més rancis de la dretra a l'aula: sexisme, classisme, autoritarisme, homofòbia....

Per una escola pública, però també democràtica, cal mobilitzar-se, cal sortir al carrer, donar suport a les diferents assembles i moviments que defensen l'educaió pública. Només en aquest procés de lluita i mobilització es crearan les condicions per constituir noves experiències de renovació pedagògica i de democràcia.

El 29 sortim al carrer ni LEC, ni LOMCE ni retallades!

 

4a Sectorial Educació

9 de novembre 2013

Malgrat el dia plujós la sala del Pati Llimona acull, en la 4a Assemblea d’Educació, a unes 70 persones.

Iniciem l’assemblea amb una presentació, per part del Miquel i la Sina, de totes les eines que s’han generat per comunicar-nos i fer fluir la informació i el debat. Es presenten el Facebook, el twitter, el blog i el fòrum.

Es convida a tothom a participar-hi i a col·laborar en la comissió encarregada del manteniment i gestió d’aquestes eines.

L’assemblea segueix amb la presentació, per part d’en Marc, de l’estructura organitzativa amb que estem funcionant. Es ratifiquen les persones que van al grup promotor i s’anima als presents a col·laborar en les comissions de comunicació i de continguts.

La segona part de l’assemblea s’inicià amb la presentació, per part de la Coro, dels documents de la resolució política i perspectives electorals i la resolució sobre la consulta. Després d’un debat tranquil, s’aprova la resolució sobre la consulta.

Un participant a l’assemblea manifesta la necessitat d’incloure, en algun punt del manifest general, una menció especial al tema de l’educació. L’assemblea ho considera adient. Es manifestarà aquesta inquietud a la propera reunió del grup promotor.

Amb una dinàmica de grup encetem la darrera part de l’assemblea, dedicada a millorar la proposta de decàleg que presenta la comissió de continguts. La dinàmica és àgil i permet que tothom digui, sobre cada punt del decàleg, allò que creu que es pot afegir, treure o ampliar. Un cop desenvolupada aquesta part, es comparteixen aclariments sobre el que cadascú ha anotat. El debat és molt constructiu i es respira un ambient positiu de col·laboració i treball. Hem posat en marxa el mes de febrer amb empenta. L’aprovació del decàleg es farà a la propera assemblea, on començarem una nova etapa de treball en la sectorial d’educació.

1 de Febrer 2014 Marta Ferrer i Puente

3a Sectorial Educació

9 de novembre 2013

El Pati Llimona acull la tercera sectorial d’Educació. De nou s’omple la sala (a prop de 90 persones). Noves mirades d’il·lusió, expectants i engrescades pel canvi.

Molts de nosaltres participem en diferents assemblees (sectorial i territorials) per això, la comissió organitzativa va proposar la formació sobre Què és un Procés Constituent? una setmana abans dels debats simultanis del dia 16 de novembre.

Tenim la fortuna, que la Coro i en Ferran s’hi han format. Ens expliquen d’una forma clara i ordenada el que van recollir de les intervencions d’en Gerardo Pissarello i d’ en Dimitri Cebados. El debat al voltant d’aquesta presentació ens porta a reafirmar-nos en la il·lusió d’un procés participatiu des de baix i molts veiem clara la necessitat de continuar formant-nos.

Un cop finalitzada aquesta primera part, l’assembla s’engresca en un debat sobre la implicació del Procés Constituent en diferents accions reivindicatives que hi haurà properament. L’assemblea té un ric debat i demostra gran maduresa per resoldre algunes divergències. Tothom coincideix en que és un procés en que cal sumar forces, que no venim a substituir a res, que ens sumem a manifestacions i accions de desobediència civil. Que el Procés ha de ser, com ja ens han explicat a la formació, constituent i deconstituent alhora.

El debat ens ha permès compartir visions i coneix-se’ns una mica més, cosa que costa en assemblees tan nombroses. El resultat final és molt positiu. Es consoliden les comissions existents, ampliant-les amb nous membres i es crea una comissió de continguts, on entre 20 i 30 persones treballaran per l’elaboració d’un decàleg sobre l’educació que volem. A la propera assemblea general partirem d’aquest document base per a consensuar un decàleg d’educació.

Els membres de la comissió de comunicació ens comprometem a treballar per un facebook, un blog i un twitter específic d’educació.

Molts i moltes hem reafirmat el nostre compromís amb el procés i d’altres l’han iniciat, quina joia!

Com afirma una companya en finalitzar gairebé tres hores d’assemblea: “El procés assembleari és lent, i aquest ho és, per què és real. No hi ha cap tipus de manipulació, ni de predeterminació. Som els que ho estem construint i això és molt il·lusionant. Només ens cal compromís, paciència i treball conjunt”.

9 de novembre 2013 Marta Ferrer i Puente

Vaga indefinida

Vaga de docents a les Illes: la vostra lluita és la nostra lluita!

Comunicat del Procés Constituent

La vaga indefinida de docents de les Illes Balears, i més després de la immensa manifestació de diumenge 30 de setembre, ha esdevingut una lluita exemplar a seguir per totes aquelles i aquells que aquí i arreu estem lluitant pels nostres drets democràtics, culturals i socials contra la piconadora neoliberal i les seves polítiques privatitzadores. Tant en la forma (un procés assembleari i horitzontal d'organització des de baix) com en el contingut (la defensa de la llengua, la lluita contra les retallades, contra la privatització i mercantilització de l'educació pública) els docents i el conjunt de la comunitat educativa de les Illes estan donant una lliçó de democràcia i dignitat de la que tots hem d'aprendre'n.

Assemblea Educació

Ens trobem il·lusionats per la nova assemblea sectorial d’educació que tindrà lloc d’aquí una estona. L’èxit aclaparador de la primera sectorial  va obrir les portes a l’esperança i a la unió d’esforços per a produir una transformació en el món educatiu.

Encara no són les cinc i els participants van arribant. Les Cotxeres de Sants s’omplen d’il·lusió. Entre el centenar de persones que volem RE-pensar el món educatiu, trobem mirades expectants, mirades de sorpresa, mirades d’impaciència. Algunes esperen un discurs, d’altres tenen moltes ganes de dir-hi la seva.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web