• Inici
  • Blog
  • Articles
  • PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB  PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB

PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

 

Procés constituent ha contribuït amb 20.470 euros per a cada una d’aquestes entitats, com a compromís i gest solidari en la tasca que fan per la pau internacional i per la lluita contra la pobresa i la indignitat de les persones.

 

Aquesta contribució sorgeix de la decisió presa a la reunió de l’Assemblea de Barcelona de novembre del 2016, en què davant d’uns diners que provenien dels acords de les confluències polítiques fetes amb Guanyem Barcelona (Barcelona en Comú) en les eleccions municipals del 2015, es va optar per donar suport a entitats que ja estaven treballant els eixos de la igualtat, la justícia social i la solidaritat internacional.

 

Al grup promotor del 9 de setembre del 2017, a la Nau Bostik, hem convidat representants d’aquestes tres entitats per escoltar què fan, com treballen i com veuen la situació en l’àmbit en què treballen.

La Mar Sabé, de l’equip de comunicació, i Guillermo, metge i activista de PROACTIVA OPEN ARMS, ens han emocionat per la tenacitat i la il·lusió amb què continuen salvant vides a la deriva, sobretot de les costes de Líbia.  Ens diuen que han salvat fins al moment 23.000 vides humanes. En aquests moments difícils en què des d’Europa s’ha amenaçat la iniciativa de la societat civil per respondre a la crisi humanitària de tants refugiats, ens deixen clara la seva implicació i valentia: no poden abandonar el paper de testimoni que suposa saber què passa a la Mediterrània. La seva desobediència és un far de llum del que passa i d’esperança dels qui fugen de la guerra, les màfies, el maltracte i l’oblit.

 

Ferran Busquets, director de la FUNDACIÓ ARRELS, ha explicat que es comptabilitza al voltant del miler, les persones sense llar i que dormen al ras a la ciutat de Barcelona. Els seus programes d’acollida, servei de dutxa, roba i escalf humà, pretenen crear una xarxa de solidaritat entre veïns i conciutadans. La reinserció de persones transeünts en pisos és un programa pioner a Europa per retornar la dignitat a les persones en situació d’atur o vulnerabilitat que havien perdut els mínims per viure.

Arrels és una entitat que es fonamenta en un 80% de les aportacions privades i d’entitats. Això els permet una independència important respecte l’Administració, que fa ulls clucs a les solucions i polítiques que es podrien aplicar per reduir la pobresa, la manca d’atenció i la manca d’habitatge. Els seus projectes tenen molt en compte implicar la ciutadania en la detecció i l’ajut de persones que queden a la intempèrie, sense treball o sense casa.

 

Carlos Caztán, membre de la Intersindical Alternativa de Catalunya, ens ha recordat de forma colpidora la situació dels infants de Gaza i de Cisjordània. Ja fa uns 12 anys que organitzen les Vacances per la Pau per a infants de Palestina. El contacte entre infants palestins i infants del nostre país és fonamental per afavorir la convivència, practicar la pluralitat i el respecte mutu, gaudir i aprendre, ajudar a créixer a tots els qui tenen la sort d’acostar-se i descobrir una cultura i uns gestos diferents als nostres!

En aquests moments en què la islamofòbia, el racisme, la violència...poden ser reaccions possibles i habituals després de l’atemptat del 17 d’agost a Barcelona, els projectes de cooperació internacional tenen més sentit que mai per trencar prejudicis, conèixer i crear lligams.

GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES PEL VOSTRE TESTIMONI; PER LA VOSTRA TASCA VALENTA I GRATUÏTA; PER LA VOSTRA UTOPIA I MESTRATGE!!!! ESTEM AMB VOSALTRES!!!!

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web