Comunicat 09 octubre

Comunicat 09 octubre

Procés Constituent, en relació al moment històric present,

MANIFESTA: 

-La solidaritat amb totes les persones que el proppassat dia 1 d'octubre van ser atacades, vio- lentades o ferides; a elles els devem la nostra consideració més distingida. 

- L'agraïment a totes les que van fer possible la votació: organitzadors, membres de les me- ses, ocupants que van fer guàrdia a la nit o que van estar-se als col·legis electorals durant tota la jornada per assegurar-ne l'inviolavilitat i per garantir ensems la seguretat als electors,  votants que van suportar estones molt llargues fent cuaen alguns casos sota la pluja-, periodistes que van acomplir la seva tasca en condicions particularment difícils... Tots van actuar amb una voluntat constructiva encomiable, amb un esforç d'entesa indiscutible i amb un coratge digne d'admiració.

-El reconeixement a totes les persones que, de fora de Catalunya estant ,ens han enviat la seva adhesió o s'han  manifestat en defensa nostra; el record de la seva generositat restarà sempre en nosaltres.

-La crida a mantenir la unitat entre totes les persones que d'una forma o altra, i des dels seus llocs respectius, han col·laborat en l'èxit de la jornada electoral; si alguna cosa hem après millor que cap altra durant aquests dies, és la força que dóna el fet d'avançar plegats.

-La convicció que els fets que hem viscut no es limiten a la reivindicació independentista, sinó, so- bretot, a la defensa de drets humans bàsics com ara la llibertat d'expressió i la convivència democràtica, a més a més del rebuig a la violència repressiva; tot plegat constitueix, de fet, una base sòlida per a la construcció d'un país més just i solidari.

-El recolzament a les accions i decisions de les institucions, a les quals instem a implementar el mandat sorgit de les urnes  tot declarant la independència; la forma en què es faci haurà de cercar el compromís entre el desig popular i allò que convingui al moment històric present. 

-La conveniència  que es prevegi un temps prudencial de mediació després de la proclamació de la República Catalana; cal ser respectuosos amb el temps maduratiu que un procés d'aquesta mena necessita.

-La necessitat d'obrir, en paral·lel, el procés constituent participatiu que sempre hem impulsat, tot aprofitant organitzacions com ara les Taules del Sí, el CDR's i Escoles Obertes; totes plegades i les que vulguin afegir-s'hi, haurien de ser els embrions dels espais de debats constitu- ents encarregats de definir els principis estructurals de la nova constitució.

-La irrenunciabiliat que si passat un temps prudencial -pocs mesos- no hi hagués acord, s'apliqui de facto la  Independència de la República Catalana amb un referèndum sobre la proposta constitucional.

Barcelona, 9 octubre 2017

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web