Un full de ruta per guanyar les eleccions

Es que jo ja sabia.. que el ventitjol del Montseny em feia dir les coses com les sento dins del cor i així les sento..

Un full de ruta per guanyar les eleccions

I mira abans de començar us vull fer una confessió domèstica: avui m'ha tocat posar la rentadora i estendre la roba, al matí, a les 12 i encara no tenia resolt el tema de què diria avui aquí.. i feia un sol a Breda impressionant, bufava un ventitjol que venia del Montseny, fresquet i agradable.. i jo estenent i entre roba i roba, llençol i llençol, samarreta i samarreta m'he inspirat: òndia ja se què diré, ja se com s'han de guanyar les eleccions..!

He portat una mica de la roba que com que feia molt de vent se m'ha assecat tota, una delícia!

Que "Com guanyem unes eleccions ara mateix a Catalunya"? Doncs em sembla que ara mateix qui millor la pot respondre, aquesta pregunta, és Artur Mas. Sí: crec que ell ho té molt i molt clar; i malgrat no tenir cap full de ruta; i malgrat la Carme Forcadell digui "Això és un catxondeo". I malgrat el President Mas pregui molts independentistes com el "pito del sereno".

Ara mateix, en Mas sap com guanyar unes eleccions aquí, a Catalunya. A més a més, s'ho està passat "en gran", des del sofà de casa seva riu desmesuradament i li diu a la seva senyora: "Mira que fàcil que ens ho posen, que ara es tiren els plats pel cap i s'obliden de tirar-nos-los a nosaltres. Et pots creure, Helena, que fa uns dies he vist a Twitter una fotografia que equipara l'Ada Colau amb la Camacho? I el més divertit, Helena, és que ho penja gent d'esquerres!

Dic això per parlar de com les cyberbaralles, aquests dies, omplen les xares socials. Baralles de companyes i companys, que fa escassos sis mesos s'alçaven juntes, en tota mena d'actes, per demanar justícia social! S'alçaven juntes per aturar desnonaments! S'alçaven juntes per defensar una escola pública! Junts i juntes per a defensar la Sanitat, per aturar les retallades! S'alçaven juntes les persones per a fer fora el patriarcat, perquè una revolució sense dones, no és una revolució! S'alçaven per defensar que elles no salven bancs, salven persones, juntes per defensar la llibertat d'expressió i per denunciar la violència policial!

Però.. estàvem escoltant el Sr. Mas des del sofà de casa seva, trinxant-se de riure, mirant com ens tirem tots els plats pel cap. Ahir un article deia que l'Ada Colau s'ha passat a Espanya; un altre que els de Guanyem estan finançats per la banca; un altre que els de Podem són espanyolistes; un altre que què passa amb el Procés Constituent; i encara un altre article afirmava que la CUP és molt sectària. I mentre tot això passava, abans d'ahir, CIU, PP i Ciutadans s'unien per defensar el TTIP al Parlament de Catalunya. Així és, es parteixen... es parteixen de riur; i mentrestant es van inventant un full de ruta que és una estafa i que ens reserva el paper de comparsa: que si la consulta, que si la pseudoconsulta, que si plebicitàries a la una, a les dues, a les tres.. ara no, ara sí, ara eleccions al setembre i no pas al març, i no pas plebiscitàries.. quin problema! Saben com guanyar les eleccions a Catalunya; prou bé que ho saben. I lideren el procés sobiranista, van al capdavant, se l’han apropiat i li han pres el protagonisme al poble, han convertit el poble en pura i veritable comparsa, tot i ser en essència el poble qui desitja, de veritat, un canvi per a Catalunya!

Que com guanyem les eleccions a Catalunya? Hi ha una altra fórmula, a més a més de l’orquestrada pel Sr Mas: les eleccions a Catalunya es guanyen fent un front comú, fent un front comú de tota aquesta gent que avui porto en forma de roba neta, polida i airejada pel vent del Montseny: la PAH, SOS Educació, les feministes, la defensa de la sanitat, els bombers, i molts moviments socials, molts, en porto molts, no els enumeraré perquè me’n deixaria algun... I també alguns partits que volen canvis, que volen aturar aquest desastre que ens porta de ple a aprovar el TTIP, més retallades i més desigualtats socials encara. Les eleccions a Catalunya les guanyarem les persones que tenim clar qui és l’enemic i les persones que acceptarem maneres de pensar diferent malgrat les lluites que ens uneixen. Les guanyarem si som capaces d’arribar a un acord, i potser empassar-nos alguns desitjos de puresa. Guanyar les eleccions a Catalunya passa per una cosa que per a mi és essencial: Fem fora a la màfia, fem-la fora! Amb la gent deshonesta, no s’hi ha de negociar res; res de res!

Es que jo ja sabia.. que el ventitjol del Montseny em feia dir les coses com les sento dins del cor i així les sento..

Fins ara hem tingut l’esperança legítima que ens podíem trobar amb en Boi Ruiz a la mateixa mani i anar de la mà, però mireu, a mi això ja no em cola, jo ja no m’ho crec. Ara CIU i Esquerra Republicana proposen un full de ruta que no existeix; un full de ruta tan impossible, com impossible és que qui legisla contra el poble faci alguna cosa a favor del poble. I davant de fulls de ruta fantasma, cada cop veig més clar que l’únic full de ruta possible és fer fora Boi Ruiz, fer fora Xavier Crespo, fer fora els que voten a favor del TTIP, fer fora els que no han parat ni un sol minut de destrossar la sanitat... Al llarg d’aquests dos anys ens hem hagut d’empassar moltes contradiccions i hem estat prou valentes com per manifestar-nos al costat de qui ho destrossa tot.

I pregunto, i hem pregunto... I comparteixo la pregunta amb tots vosaltres: i si ens empassem les contradiccions i intentem entendre’ns amb els que voten contra el TTIP? I si intentem entendre’ns amb els que volen aturar la privatització de la sanitat i la destrucció de l’educació públiques? I si intentem entendre’ns amb els que comparteixen amb nosaltres la necessitat de fer fora la màfia? Si no som capaces d’empassar-nos les contradiccions que ens separen, l’Artur Mas seguirà guanyant les eleccions i seguirà impulsant l’únic -i exclusiu- full de ruta que té: governar per l’1%. Ens diuen “ independència i després ja veurem”. I si li donem una mica la volta? I si diem fem-los fora i després les persones honestes, les que no robem, les que no tenim imputats, les que no treballem per als bancs.. ens posem a parlar? I si els fem fora per poder al final constituir-nos com a ciutadans lliures, sense cap tutela messiànica? I si deixem d’acceptar com a inevitable el pacte amb la dreta.. ? Us sembla molt difícil, tot això que dic?

Gràcies!

Related Articles

Sobre l'Autor

Marta Sibina

Marta Sibina

Editora de la revista cafèambllet i infermera quirúrgica i cantant de jazz en somnis.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web