#AG14M : II Assemblea General

#AG14M : II Assemblea General

El Procés Constituent, moviment social i polític impulsat l’abril de 2013 per la Teresa Forcades i l’Arcadi Oliveres, ha celebrat avui, dissabte 14 de març, la seva Segona Asseemblea General, amb caràcter ordinari. L’Assemblea s’ha celebrat a l’Auditori de Cornellà i ha comptat amb la presència i participació de més de 400 persones.

Durant el matí s’han aprovat la memòria d’activitats i l’econòmica i s’ha debatut i aprovat el document polític que ha de marcar les línies estratègiques del Procés Constituent en el terreny polític. Per a aquest document el més d’un centenar d’assemblees del PC han presentat 79 esmenes, de les quals han estat acceptades 50.

El document polític resultant aposta per seguir treballabt per l’obertura d’un procés constituent a Catalunya després de les eleccions del 27S i treballar per construir una candidatura de confluència per al 27S que inclogui aquelles forces que volen un procés constituent a Catalunya i l’aplicació immediata d’un pla de rescat ciutadà contrari a les polítiques d’austeritat i a les retallades, i que pugui articular una majoria alternativa al govern de Mas.  

A la tarda s’ha debatut i aprovat el model organitzatiu del nostre moviment. S’hi han presentat 65 esmenes, de les quals n’han estat acceptades 51. En aquest sentit el Procés Constituent es referma en la seva voluntat de ser un exemple de moviment assembleari obert i amb una estructura democràtica, horitzontal i flexible; format per assemblees territorials sobiranes arreu del territori, que decideixen sobiranament practicant una democràcia real i participativa. Durant aquest any es posarà èmfasi en l’organització de trobades periòdiques de treball i formació interterritorial, intercomarcal i intersectorial per compartir experiències i alternatives.

Posteriorment s’ha presentat i aprovat el “Llibre de Propostes” del Procés Constituent (del qual s’ha fet una edició impresa d’un miler d’exemplars) que és el document de treball que servirà d’eina per aprofundir en els continguts polítics i programàtics que han de regir un procés constituent democràtic i participatiu en el nostre país que permeti assolir una república catalana de i per a les majories socials.

L’encontre ha finalitzat amb les actuacions de la cantautora Montse Castella, de les Terres de l’Ebre, i de la companyia de dansa “Petit Món” que ha interpretat la seva coreografia “Emocions pel Canvi”. Finalment, la Teresa Forcades i l’Arcadi Oliveres han tancat l’acte. Oliveres ha realitzat un balanç del treball realitzat per les assemblees durant el darrer any i una contundent denùncia de la creixent islamofóbia en el nostre país. Ha conclòs fent una crida a l’esperança per seguir construint un espai polític renovador i compromès amb la confluència. Finalment, Forcades ha tancat realitzant una dura crítica a les retallades i privatització de la sanitat catalana per part de Convergència i Unió, així com al caràcter antidemocràtic del Tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Estats Units actualment en vies d’aprovació, el TTIP. S’ha acomiadat recordant la rellevància i vigència d’una de les reivindicacions fundacionals del Procés Constituent: el llançament d’un procés constituent unilateral a Catalunya com a acte de sobirania i trampolí per a la construcció d’un nou país sobre fonaments d’equitat, justícia social i democràcia.

Sobre l'Autor

Procés Constituent

Procés Constituent

Grup Impulsor d'un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.

  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web