Articles a la Categoria: Actes

Debat-Xerrada Pisarello

El divendres 22 de Novembre l'Assemblea de Tarragona

El divendres 22 de Novembre l'Assemblea de Tarragona del Procés Constituent va organitzar una xerrada-debat amb el Gerardo Pisarello al Campus Catalunya de la URV. L'acte va ser un èxit de participació on gairebé 80 persones van debatre i opinar sobre com constuir una República Catalana al servei de la majoria social.

Una Altra Catalunya és possible

Intervenció de Vicenç Navarro a l'acte del 13 Octubre

Benvolguts companys i companyes,

Aquí estem reunits, vinguts de tots els racons de Catalunya, per celebrar el nostre naixement; un moment de gran alegria, que vivim amb gran il·lusió. I arribem aquí per renovar junts el nostre compromís de posar-nos al servei de la gent normal i corrent del nostre país.

Mirem ara al nostre voltant i vegem què ens uneix. I una cosa que està clara és que el que motiva el nostre compromís és el nostre profund desig d'aconseguir la felicitat -sí, ho hem de dir sense cap rubor, la felicitat-, la llibertat i el benestar del nostre poble, i molt en particular de les seves classes populars, és a dir, d'aquells ciutadans que amb el seu treball, sigui remunerat o no, han construït i estan construint aquest país. El nostre compromís és amb la majoria de la població, que avui sent que no té la possibilitat de participar a les decisions d'aquells que els governen. Per aquest motiu un dels nostres objectius és ajudar que aquesta població sàpiga que ells són els que fan Catalunya, i que és d'ells de qui deriva el poder de l'Estat, tant el central com la Generalitat de Catalunya, és a dir, de les institucions encarregades de la governança del país.

D'aquí deriva el segon punt que ens defineix, i que és el nostre rebuig, no a Espanya, no als diferents pobles i nacions de la Península Ibèrica, que considerem els nostres germans, sinó a l'Estat espanyol, que clarament no ens representa. Aquest Estat, fruit d'una transició immodèlica, dominat pels hereus de la dictadura feixista, és responsable de l'enorme endarreriment de l'Estat del Benestar espanyol i també és responsable que aquest Estat mai no hagi acceptat el caràcter plurinacional d'Espanya, imposant el seu nacionalisme espanyolista, un nacionalisme que ens asfixia a tots els altres.

Què és un Procés Constituent?

Jornada de formació del Procés Constituent

Aquest dissabte 26 d'octubre unes 200 persones provinents de les diferents assemblees locals i sectorials del Procés Constituent van participar tot el dia en una jornada de formació a Barcelona sobre què volem dir quan parlem d'un procés constituent i per coordinar estratègies d'acció arreu del territori.

Vídeo resum de l'Acte Central

Primer resum en format vídeo de la presentació a Barcelona #13O

L'acte central del Procés Constituent, presentat per l'actriu Txell Sota amb la col·laboració de Tortell Poltrona, apart dels parlaments d'Arcadi Oliveres i Teresa Forcades ha comptat amb les intervencions de diversors impulsors del Procés com Marta Sibina i Albano Dante de la revista Cafeambllet, Pep Riera, Albert Díez, Marta Vergonyós, Marta Afuera, Muhammad Abdul Mubarak , Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Xavier Domènech, Josep Maria Antentas, Esther Vivas i Vicenç Navarro. Els cantants Joanjo Bosk, Amparo Sánchez, Gerard Quintana, Marina Abad, Lídia Pujol i la Txell Sota també han participat, amb la seva música, en aquest acte que ha omplert de gom a gom la Plaça Puig i Cadafalch a les Fonts de Montjuïc.

VilaWeb parla+mostra l'Acte Central

Procés Constituent reforça la seva campanya amb un acte central a Barcelona

Reportatge de Vilaweb de l'acte central del Procés constituent

Després d'uns mesos presentant la proposta per un centenar de municipis, els impulsors de Procés Constituent, Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, intensifiquen la campanya avui amb un acte central a Barcelona. Un acte 'polític, reivindicatiu i festiu alhora', segons Forcades. La plaça Puig i Cadafalch, a les Fonts de Monjuïc, ha quedat força plena per assistir a l'acte, que ha començat a les onze del matí. Hi actuaran Lídia Pujol i Gerard Quintana, entre més, i hi participaran diverses personalitats del món acadèmic, cultural i dels moviments socials.

Muhammad Abdul Mubarak hi era

Intervenció Muhammad Abdul Mubarak, acte central del Procés Constituent 13O Barcelona

Bon dia.

Quan era petit, no entenia perquè els galls sempre atacaven els escarabats. Vaig demanar al pare: per què els galls no deixen els escarabats en pau? El pare va somriure i em va respondre: Nen, en la societat dels galls, l'escarabat sempre està acusat d'un delicte o altre.

Així és la vida d'un immigrant! Per ser de fora, per tenir un color o una cultura diferent, som considerats delinqüents. La Llei d'Estrangeria ens converteix en ciutadans de segona classe i ens obliga a demostrar que no som ni terroristes ni criminals. Les batudes i els controls ens priven dels nostres drets de lliure circulació i de la dignitat. I, com acabem de veure un altre cop a Lampedusa, sovint ens priven de la vida mateixa.

El #13OSomAlCarrer en imatges

Milers de persones participen a l'acte central de presentació del Procés Constituent

Milers de persones han assistit a l'acte central de presentació del Procés Constituent a les Fonts de Montjuïc, enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

L'acte, presentat per l'actriu Txell Sota amb la col·laboració de Tortell Poltrona, apart dels parlaments d'Arcadi Oliveres i Teresa Forcades ha comptat amb les intervencions de diversors impulsors del Procés com Marta Sibina i Albano Dante de la revista Cafeambllet, Pep Riera, Albert Díez, Marta Vergonyós, Marta Afuera, Muhammad Abdul Mubarak , Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Xavier Domènech, Josep Maria Antentas, Esther Vivas i Vicenç Navarro. Els cantants Joanjo Bosk, Amparo Sánchez, Gerard Quintana, Marina Abad, Lídia Pujol i la Txell Sota també han participat, amb la seva música, en aquest acte que ha omplert de gom a gom la Plaça Puig i Cadafalch a les Fonts de Montjuïc.

Fotografies de Tomàs Muñoz

Un èxit retransmès

Aparició al mitjans del #13OSomAlCarrer

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web