Articles a la Categoria: Actes

NO TTIP Clot-Camp de l'Arpa

Seguint amb el nostre compromís en la defensa dels drets socials, de la democràcia i de la sobirania dels pobles, en el marc de la campanya "Catalunya No al TTIP", aquest proper dijous 5 de febrer, a les 19h, l'Assemblea de Procés Constituent del Clot-Camp de l'Arpa organitzen un acte públic de rebuig al TTIP en el que comptarem amb els/les eurodiputats/des Lola Sánchez Caldentey i Ernest Urtasun, el coordinador d'Entrepobles Àlex Guillamón i la nostra companya de Procés Constituent Esther Vivas Esteve.

Un full de ruta per guanyar les eleccions

Es que jo ja sabia.. que el ventitjol del Montseny em feia dir les coses com les sento dins del cor i així les sento..

I mira abans de començar us vull fer una confessió domèstica: avui m'ha tocat posar la rentadora i estendre la roba, al matí, a les 12 i encara no tenia resolt el tema de què diria avui aquí.. i feia un sol a Breda impressionant, bufava un ventitjol que venia del Montseny, fresquet i agradable.. i jo estenent i entre roba i roba, llençol i llençol, samarreta i samarreta m'he inspirat: òndia ja se què diré, ja se com s'han de guanyar les eleccions..!

He portat una mica de la roba que com que feia molt de vent se m'ha assecat tota, una delícia!

Que "Com guanyem unes eleccions ara mateix a Catalunya"? Doncs em sembla que ara mateix qui millor la pot respondre, aquesta pregunta, és Artur Mas. Sí: crec que ell ho té molt i molt clar; i malgrat no tenir cap full de ruta; i malgrat la Carme Forcadell digui "Això és un catxondeo". I malgrat el President Mas pregui molts independentistes com el "pito del sereno".

Ara mateix, en Mas sap com guanyar unes eleccions aquí, a Catalunya. A més a més, s'ho està passat "en gran", des del sofà de casa seva riu desmesuradament i li diu a la seva senyora: "Mira que fàcil que ens ho posen, que ara es tiren els plats pel cap i s'obliden de tirar-nos-los a nosaltres. Et pots creure, Helena, que fa uns dies he vist a Twitter una fotografia que equipara l'Ada Colau amb la Camacho? I el més divertit, Helena, és que ho penja gent d'esquerres!

Dic això per parlar de com les cyberbaralles, aquests dies, omplen les xares socials. Baralles de companyes i companys, que fa escassos sis mesos s'alçaven juntes, en tota mena d'actes, per demanar justícia social! S'alçaven juntes per aturar desnonaments! S'alçaven juntes per defensar una escola pública! Junts i juntes per a defensar la Sanitat, per aturar les retallades! S'alçaven juntes les persones per a fer fora el patriarcat, perquè una revolució sense dones, no és una revolució! S'alçaven per defensar que elles no salven bancs, salven persones, juntes per defensar la llibertat d'expressió i per denunciar la violència policial!

Però.. estàvem escoltant el Sr. Mas des del sofà de casa seva, trinxant-se de riure, mirant com ens tirem tots els plats pel cap. Ahir un article deia que l'Ada Colau s'ha passat a Espanya; un altre que els de Guanyem estan finançats per la banca; un altre que els de Podem són espanyolistes; un altre que què passa amb el Procés Constituent; i encara un altre article afirmava que la CUP és molt sectària. I mentre tot això passava, abans d'ahir, CIU, PP i Ciutadans s'unien per defensar el TTIP al Parlament de Catalunya. Així és, es parteixen... es parteixen de riur; i mentrestant es van inventant un full de ruta que és una estafa i que ens reserva el paper de comparsa: que si la consulta, que si la pseudoconsulta, que si plebicitàries a la una, a les dues, a les tres.. ara no, ara sí, ara eleccions al setembre i no pas al març, i no pas plebiscitàries.. quin problema! Saben com guanyar les eleccions a Catalunya; prou bé que ho saben. I lideren el procés sobiranista, van al capdavant, se l’han apropiat i li han pres el protagonisme al poble, han convertit el poble en pura i veritable comparsa, tot i ser en essència el poble qui desitja, de veritat, un canvi per a Catalunya!

D'on venim i les implicacions de per on volem anar

Lamento que no pugui estar amb vosaltres. Estic ara donant classes a Hopkins i no torno fins a mitjans de febrer. Tot i que no estic amb vosaltres físicament, estic amb vosaltres emotivament, como sempre ho he estat des del principi del Procés Constituent, quan la Teresa i l’Arcadi em van convidar a sumar-me a aquest moviment.

Mirant enrere, crec que és extraordinari el que hem fet i a on hem arribat. Persones de diferents sensibilitats estem juntes en un procés que intenta pressionar perquè s’estableixi una nova Catalunya sobirana, compromesa amb el ple desenvolupament democràtic, amb la participació del nostre poble en l’assoliment d’una societat justa, lliure, solidària i participativa, en la qual tots contribueixin segons les seves habilitats i capacitats, i en la qual tots rebin segons les seves necessitats.

Avui estem molt lluny d’assolir aquest objectiu. Una Transició immodèlica, d’una dictadura a una democràcia, sota el control i domini de les forces conservadores, va deixar un Estat espanyol molt poc democràtic, amb una molt escassa consciència social, i sense mai acceptar la plurinacionalitat d’Espanya i del seu Estat. Aquest Estat no és l’Estat que desitgem i no el considerem nostre.

#27S2015

27 de Setembre: data d’inici d’un procés constituent a Catalunya

Dissabte vinent, 24 de Gener, i amb el lema “Com guanyar les properes eleccions i obrir un procés constituent?”, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres participaran en un acte del Procés Constituent en què es parlarà sobre la tasca tan important que aquest moviment emprendrà des d’ara fins al 27 de setembre, data de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. A l’acte, que comptarà també amb la participació de Marta Sibina, Josep Bel, Josep Maria Antentas, Sandra Ezquerra, Xavier Domènech, Coro Luengo, Josep Sementé i Judit Borrell, es debatran les accions estratègiques de la formació dels propers mesos.

El Procés Constituent ha treballat des dels seus inicis per la consecució d’una àmplia candidatura unitària de ruptura, que reuneixi el conjunt de forces socials i polítiques que es posicionen a favor d’engegar un procés democràtic de ruptura i participatiu. Des d’aquest grup s’ha volgut sempre subratllar que aquest objectiu ha d’anar acompanyat de la reivindicació social per a un nou model d’estat que acabi amb les desigualtats, que s’han anat eixamplant cada cop més des del començament de la crisi. És per l'objectiu del Procés Constituent de construir una República Catalana sobirana i amb justícia social que, a més de parlar de la nova etapa que s'obre amb les eleccions anunciades al 27 de setembre, es debatrà sobre les mobilitzacions de les Marxes de la Dignitat previstes per al març així com de diverses ILPs impulsades des dels moviments socials i que des del Procés Constituent es col·labora a impulsar i difondre (la ILP d'educació, la ILP de la renda garantida, la ILP d'habitatge i pobresa energètica, la denúncia del tractat de lliure comerç entre Estats Units i Europa (TTIP), etc.

L'acte es farà al Teatre del Col·legi La Salle-Bonanova (Passeig de la Bonanova 8; FGC-Av.Tibidado/El Putxet/; Barcelona) a les 17:30h.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web