Per la Justícia Climàtica

El canvi climàtic és des de fa temps una tràgica evidència, una amenaça imminent fruit de dècades d'irresponsabilitat i inacció social i política. No es pot lluitar contra el canvi climàtic sense lluitar per un model socio econòmic just. Un model energètic basat en l'ús de recursos fòssils, centralitzat en les mans d'uns pocs és l'origen, a més, de conflictes devastadors arreu del planeta i de la pobresa energètica a casa nostra.

Lluitar contra el canvi climàtic ha de ser la batalla contra el model econòmic, social i cultural existent o simplement serà un fracàs tal i com han demostrat anys d'acords i polítiques sorgides en cimeres i trobades.

Aquesta setmana es celebra la 21ena Conferència de la ONU pel Canvi Climàtic, la Cop21, sobre la que volem incidir de forma clara amb la nostra presència al carrer, amb l'adhesió al Moviment per la Justícia Climàtica, treballant i interpel·lant per aconseguir acords exigents que s'oblidin de falses solucions i mesures pal·liatives que no porten enlloc i que només ens fan perdre un temps preciós.

Volem una societat més justa i un model energètic 100% renovable. Reclamem polítiques que impulsin l'abandonament de l'energia nuclear i de mesures covardes i vergonyants com ho és comerç d'emissions. Exigim que no es miri a una altra banda permetent fraus en contaminació com els que han sortit a la llum aquests últims mesos, la llei es per tots, pels poderosos també.

El medi ambient és un bé de totes, en volem un ús respectuós, sostenible, just i solidari. És per això que lluitarem aquí i on calgui per aconseguir una reconversió ecològica de l'economia que ens faci ser una societat més justa, solidària i neta.

Exigim responsabilitat, ambició i mesures globals que capgirin el problema atacant en els orígens: un model socio econòmic insostenible, injust i fallit.

20D: Acabem amb el règim de 1978!

Les eleccions generals del proper 20 de desembre seran un moment molt important en la profunda crisi de Règim que viu l'Estat espanyol. El 20D arriba després de l'onada de canvis que van produir-se a les passades eleccions municipals i en un moment decisiu per al procés independentista després del 27S.

L'objectiu de totes les forces que defensem una ruptura democràtica i social amb l'actual marc polític i econòmic ha de ser aconseguir que el Règim de 1978 surti el més debilitat possible de la cita electoral del 20D. Per això és fonamental una derrota política en tota regla dels partits tradicionals del Règim i de la nova alternativa impulsada per l'ÍBEX 35, Ciutadans. Un Règim debilitat és la millor garantia per a què a Catalunya les esperances de canvi social, democràtic i nacional puguin anar endavant amb més facilitat.

Del 20D n'ha de sortir, des de Catalunya, un missatge clar en favor d'un procés constituent català popular i no subordinat, en favor d'una ruptura general del Règim de 1978, i en contra de les polítiques d'austeritat que han practicat els governs de Rajoy i de Mas.

És amb aquesta perspectiva de fons, i mirant més enllà de les eleccions del 20D, que el Procés Constituent seguirà treballant a Catalunya per a la confluència i per a l'enfortiment de les forces populars, rupturistes i per la plena sobirania.

A Catalunya les forces que millor representen aquests eixos estratègics són la CUP i En Comú Podem, i la política catalana necessita que instruments polítics com ambdós tinguin un paper determinant en el cicle polític posterior al 27S i al 20D si volem que el potencial de ruptura i de canvi social oberts pel 15M l'any 2011 i pel procés independentista l'any 2012 es pugui aprofitar en tota la seva intensitat.

Finalment, en el nou escenari internacional que s'ha obert, des del Procés Constituent també defensarem que no s'inicii en el nostre nom una nova guerra. No avalarem cap bombardeig ni acceptarem cap retallada de les nostres llibertats, i ens oposarem a qualsevol discurs xenòfob i racista.

Mai més 28N 17:00 Pç Universitat

Dissabte 28N, 5 de la tarda, a la Plaça Universitat, manifestació unitària convocada per la Plataforma Mai Més amb els lemes:

Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats.

Per la pau, la justícia social i els drets humans aquí i arreu

La Nit dels Vidres Trencats i la desmemòria europea

Acte públic: En record de la Nit dels Vidres Trencats 1938-2015: Feixisme mai més!

Dilluns 9 de novembre, 19h
Aula Europa (seu de les institucions europees a Barcelona).
Passeig de Gràcia, 90.

Intervindran: 

 • Jaume Vilaseca Arroyo (Unitat contra el Feixisme ) 
 • Rosa Toran (Amical de Mauthausen ) 
 • Beatriu Guarro (SOS Racisme - Catalunya )
 • Toni Borrell (Stop Mare Mortum)

Tancament d'acte simbòlic amb encesa d'espelmes al carrer.

Organitzen: Unitat contra el feixisme i el Racisme, Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya, SOS Racisme - Catalunya i Stop Mare Mortum

#nitvidrestrencats   #feixismemaimes  #niaquinienlloc 

La Nit dels Vidres Trencats del 9 de novembre de 1938 : Dia Internacional de Lluita contra el Feixisme.

La Nit dels Vidres Trencats i la desmemòria europea

Enguany es compleixen 77 anys des que les comunitats jueves de Berlín, Viena i altres ciutats del Reich patiren violents atacs, amb destruccions de béns, profanacions, saquejos, detencions massives i assassinats, propiciats pel règim nacionalsocialista i, en especial, per les SS, les SA i les Joventuts Hitlerianes. Si bé les mesures d'exclusió ja havien començat abans, la Nit dels Vidres Trencats esdevingué el primer graó en la baula que acabaria amb l'extermini dels jueus europeus, l'Holocaust.

Avui, a tot el món ens colpeixen les imatges de les desenes i desenes de milers de refugiats que fugen de la guerra, de la repressió i de la fam i malden per arribar a la seguretat que creuen que els pot oferir Europa. Davant d'una crisi humanitària de tanta envergadura, les conferències governamentals s'eternitzen en discussions sobre quotes i repartiments, mentre es toleren actuacions de rebuig i violència, per part de governs i grups d'extrema dreta, cap a les persones que cerquen solament una vida digna i en pau.

Cap esdeveniment històric es repeteix de la mateixa manera, però faltaríem al nostre compromís de fer del passat una lliçó per al futur, si no recordéssim que, pocs mesos abans de l'infame Nit dels Vidres Trencats, els líders de les democràcies occidentals, europees i americanes, es reuniren a Evian per discutir sobre el problema dels jueus, alemanys, polonesos, austríacs... que patien discriminacions i persecucions, amb el resultat de la negativa, malgrat algunes excepcions, d'acollir els refugiats als seus països, sota els arguments de la crisi econòmica i el perill de creixement de l'antisemitisme; posició que ni tals sols varià després dels fets ignominiosos del mes de novembre.

Abandonats pel món, els jueus perseguits ni podien viure als seus països ni podien arribar enlloc. També es van veure afectades altres minories com gitanos, homosexuals, republicans espanyols,....que van ser criminalitzades per la seva orientació sexual, ideològica, ètnica,... Avui, els refugiats d'Orient, d'Àfrica... són l'exponent de les desigualtats i dels conflictes a escala mundial, i el món occidental ha de prendre responsabilitat, en la mesura que ha contribuït, durant dècades, a bastir el nostre món desigual i enterbolit per guerres. La solidaritat internacional reclama no repetir els errors del passat i fer-nos present que el respecte a la dignitat humana ha de guiar les negociacions, per damunt de distribució de quotes i d'interessos polítics.

-- 

Demanem el vot per la Ruptura democràtica

El Procés Constituent, com a moviment, va néixer i ha treballat sempre amb la finalitat d’obrir un procés constituent que permeti que el poble de Catalunya decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país desitja.

Malgrat els intents del Procés Constituent, no va ser possible la confluència àmplia de les forces i sectors socials d’esquerres que aplegués, en una mateixa candidatura, tant aquelles persones totalment favorables a la independència de Catalunya, com aquelles persones que no comparteixen un horitzó independentista d'entrada, però sí un horitzó de ruptura institucional a través d’un procés constituent que activi la regeneració democràtica i que inclogui un programa de polítiques socials que contraverteixi les privatitzacions de serveis públics i les retallades de drets laborals i socials. Aquesta candidatura àmplia no es va aconseguir i, a finals de juliol passat, el Procés constituent va decidir no participar directament a les eleccions del 27S, ni donar un suport explícit a cap de les candidatures que hi concorren.

Tot i així, Procés Constituent considera que la participació en les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27S és important, i anima el conjunt de la ciutadania a omplir les urnes amb un vot conscient. Som en un context que continua fent urgent reclamar polítiques públiques de qualitat i lluitar contra les polítiques neoliberals que ens volen imposar tractats de comerç com el del TTIP que ens fan perdre la sobirania; polítiques que ens privatitzen els serveis públics i que ens pretenen obedients als dictats dels interessos financers.

Reclamem un vot conscient que opti, de manera clara, per aquelles candidatures rupturistes, d’esquerres, que defensin l’obertura d’un procés constituent popular i unilateral. Un vot conscient que, a més, vagi dirigit a les candidatures que presentin en el seu programa electoral un pla de rescat ciutadà amb mesures d’urgència per respondre a la precarietat laboral i als estralls de la crisi econòmica.

Ens emplacem, a partir del 28 de setembre, a continuar treballant, doncs, per promoure l’autoorganització de la ciutadania, per articular el poder popular i per participar en les mobilitzacions socials al costat de les plataformes i marees en lluita, de les marxes per la dignitat, i a favor de les reivindicacions per a una Catalunya lliure i sobirana. Volem continuar treballant per obrir aquest procés constituent popular i unilateral, fet des de baix i amb la participació activa de moviments socials, sindicats, plataformes i persones, que ens porti a la República catalana del 99%.

Euromarxes 2015

Euromarxes 2015 és un acte de protesta de diferents països europeus davant el Parlament Europeu. Serà de l’1 al 17 d’octubre i la columna sudoest passarà per Barcelona els dies 5,i 6 per continuar cap a Brussel.les on els dies 15, 16 i 17 es faran diferents actes entre els quals rodejar el Consell Europeu el dia 15, conferències i protestes contra el TTIP, el deute, les polítiques migratòries, les polítiques d’austeritat, el frau fiscal, la defensa del poble grec, etc.

Díptic Euromarxes 2105

Tindrem un procés constituent popular i unilateral?

La Sedeta, diumenge 20 de setembre del 2015

Acte central de Procés constituent

En aquests dies en què els partits celebren els seus mítings emmarcats en la campanya electoral, el PROCÉS  CONSTITUENT, des de la serenor que dóna el fet de no presentar-se a les eleccions i, tanmateix, amb una voluntat constructiva ben allunyada de la indiferència, proposa una reflexió col·lectiva sobre dos eixos capitals: com s’ha de dur a terme el procés constituent popular i unilateral, i la problemàtica més sagnant del moment –les migracions-. Ambdues problemàtiques estan íntimament relacionades amb el segrest de la democràcia real i amb la pèrdua de drets socials, polítics i laborals, tant dels treballadors i treballadores europeus, com dels refugiats que demanen asil.

El nostre moviment té la vocació d’incidir en les problemàtiques socials que corren més perill de ser desateses i oblidades. Vol contribuir, a més, a obrir debat polític de fons  perquè durant la campanya electoral es parli precisament de com encaren els partits polítiques concretes per respondre a aquests reptes del moment. 

Per tot plegat, us invitem a l’acte que se celebrarà diumenge 20 de setembre de 2015, de 10.00 a 14.00h, al CENTRE  CÍVIC  LA  SEDETA  (C/ Sicília, 321. Barcelona). 

En la primera taula rodona, per parlar del repte de “Quin procés constituent volem?”, es compta amb la presència d’Arcadi Oliveres (Procés constituent), Itziar González (Parlament ciutadà), Jaume López (Reinicia), i Sergi Picazo (periodista de El Crític.cat), com a moderador de la taula; i en la segona, volem tractar el tema de la “la migració de la indignitat”, i hem convidat Antonio Fuertes (Euromarxes 2015); Natàlia Caicedo (Eix d’immigració, Barcelona en comú), la Núria Camps (Stop Mare Mortum) i el CIEMEN, per donar veu als moviments i entitats que apleguen el “poble en marxa” a favor dels drets polítics i socials que reclamem per a la majoria.

Us hi esperem a molts i moltes!

11S

Pel Procés Constituent,  l'11 de setembre és sinònim de llibertat,de justicia social, de convivència col·lectiva  i  de reforçament cultural  i és alhora una ocasió inexcusable per posar en evidència que:

 • El dret a decidir ha d’ésser reclamat enfront d’un estat que sembla no entendre que ha esdevingut caduc.
 • Per el nostre país, la República Catalana és l’única fórmula amb plausible legitimitat política.
 • La Unió Europea imposa un model econòmic neoliberal que s’allunya radicalment del servei a les persones i que té a la OTAN com  el instrument militaritzat al seu servei.
 • Les companyies transnacionals trenquen la sobirania dels pobles i intenten augmentar el seu poder mitjançant acords i tractats comercials al marge de qualsevol  funcionament democràtic.
 • Una part, cada cop més important, de l’economia es basa  en les finances especulatives, en el  lucre i en la corrupció.
 • L'actitud dels països enriquits és completament irresponsable pel que fa al tancament de fronteres, a l’explotació de recursos i a l’exportació d’armes generadores de conflictes armats.
 • El creixement material sense fre  no te cap sentit en un planeta amb recursos limitats i compromet el futur de moltes generacions.

Tenint  en compte aquestes consideracions i ,valorant al mateix temps, el moment econòmic i polític que estem vivint,  creiem que la Diada Nacional de Catalunya, és una ocasió propícia per:

 • Demanar l’aturada de les negociacions del  TTIP, del CETA i del TISA.
 • Cancel·lar el deute il·legítim dels països del Sud i dels afectats per l'Euro.
 • Obrir, sense restriccions, les nostres fronteres a immigrants econòmics i refugiats polítics i derogar la llei d'estrangeria
 • Promoure la justícia social mitjançant la millora de les prestacions de l’estat del benestar.
 • Avançar  cap a una real sobirania de les persones i dels pobles, posant en pràctica, sempre que convingui, les diferents fórmules de desobediència civil.
 • Fer de la solidaritat el instrument bàsic de relació entre els pobles. 

Catalunya, 11 de setembre de 2015

Pla Hidrològic de l'Ebre

Posicionament del Procés Constituent respecte l’aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre

Des del Procés Constituent ens oposem totalment al nou Pla de Conca de l'Ebre, ja que respon a una política iniciada al règim franquista d’increment de les reserves d’aigua i de les superfícies de conreus de regadiu que no afronta altres necessitats bàsiques de la política hidrològica com són la millora i manteniment de la xarxa existent, per evitar pèrdues, i la incentivació de tècniques més escaients, al temps que menysté les necessitats reals de la gent de les Terres de l’Ebre representades per les entitats que formen la “Cuenca Azul”, entre elles la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

L’incompliment de les normatives i recomanacions europees en matèria d’aigua – Informe sobre l’aplicació dels Plans Hidrològics de la Conca de la Directiva Marco del Agua (DMA) – de forma persistent (amb més de 4.500 al·legacions individuals en contra i més de 5 anys de litigis en el marc europeu) per part de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE):

 • menysté les necessitats i reclamacions de la ciutadania
 • incompleix amb les seves tasques de control de l’ús de l’aigua
 • mostra l’incompliment de l’obligació de prevenció i previsió dels estaments públics en no vetllar pel manteniment dels recursos naturals en qualitat i quantitat òptima
 • i posa en perill la recepció de fons europeus en matèria d’aigua (FEDER, Fondo de Cohesión y FEADER)

El Pla de Conca de l’Ebre és així un frau ambiental que incompleix legislació i compromisos del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente de España, i demostra la seva incompetència o, pitjor encara, la seva submissió a d’altres interessos politico-econòmics que tenen com a darrer objectiu especular amb un recurs públic i amb els diners de tots.

Aquest Pla, és també un frau al sector agrari al qual se li donen falses expectatives d’extensió del regadiu a noves regions. Extensió de regadius que no compten amb les infraestructures necessàries i que, en molts casos, mai es materialitzaran perquè no compten ni tan sols amb l’aval tècnic per la seva realització (per exemple el recrecimiento de Yesa), la seva viabilitat ha estat qüestionada a nivell europeu (per exemple a Biscarrues) i fins i tot compten amb sentències en contra (per exemple a l'Embassament de Mularroya). Simplement és un frau que pretén l’increment de reserves hidràuliques de la Conca de l’Ebre, la manca d’ús de les quals justifiquin la possibilitat de fer transvasaments cap a d’altres regions amb finalitats d’ús molt diferents de les del sector agrari.

El frau s’estén en altres aspectes d’interès públic com són: l’avaluació ambiental de la Conca, la defensa de zones protegides, el compromís de garantir el cabal mínim dels rius de la Conca, el compliment amb els compromisos de concertació dels cabals ecològics, la recuperació de les inversions públiques, el treball pel bé comú, la modernització de les tècniques de regadiu, l’assegurament de la qualitat en el subministrament d’aigua, la reducció del consum d’aigua, la reconversió dels conreus pròpiament centreeuropeus -d'altes necessitats hídriques, malbaratadors d'aigua, intensius..- vers cultius eminentment mediterranis més integrats i racionals.

En contraposició a aquest Pla Hidrològic, cal apostar per una Nova Cultura de l'Aigua, com ho fan diferents associacions ciutadanes (Plataforma en Defensa de l'Ebre, Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua,...) que plantegen l'aturada immediata de les polítiques especulatives basades en grans infraestructures (grans embassaments i transvasaments entre conques) i un canvi cultural real, que implica forçar noves experiències i aprenentatges en la gestió de la demanda de l'aigua per tal de millorar l'eficiència, l'aprofitament i la qualitat d'aquest preuat recurs. Cal donar impuls a iniciatives més sostenibles i que diversifiquen l'economia del país al mateix tems que creen llocs de treball.

Des del Procés Constituent ens posem al costat de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i del col·lectiu Cuenca Azul tot donant suport a les seves mobilitzacions i aquelles accions encaminades garantir la priorització dels interessos generals dels ciutadans de la Conca de l’Ebre, garantir la salut ambiental de la Conca de l’Ebre i evitar la mort del Delta.

Sectorial d’Ecologisme de Procés Constituent

En relació als Refugiats

Relació d'articles que han sortit publicats sobre "Criteris generals" en relació al tema:

1. L'Eix de Migracions de Barcelona en Comú ha fet aquest article:

#CiutatRefugi. La deshumanización de la Europa fortaleza y el nuevo municipalismo ante la crisis de los refugiados. Artículo del eje de Migraciones de Barcelona En Comú.

https://barcelonaencomu.cat/ca/post/la-deshumanizacion-de-la-europa-fortaleza-y-el-nuevo-municipalismo-ante-la-crisis-de-los

2. Papers per a tothom ha escrit això al seu Facebook:

Emigrantes y refugiados (en la pràctica és un contrapunt a l’article de EL Pais que vol facilitar l’acolliment dels refugiats per raons polítiques i accelerar l’expulsió dels immigrants per raons econòmiques)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=876563902437927&id=158069837620674

3. Javier de Lucas ha publicat a Infolibre:

Tras la conmoción por los refugiados, un riesgo que es una paradoja (també incideix en la línia de l'article anterior de Papers per a tothom)

http://alrevesyalderecho.infolibre.es/?p=3883

4. Article de El País on Europa planteja facilitar l'acolliment dels refugiats per raons polítiques i accelerar l'expulsió dels immigrants per raons econòmiques.

Alemania, Francia y España acogerán al 60% de los 120.000 asilados. A cambio Bruselas endurece las expulsiones de migrantes sin derecho a asilo.

http://internacional.elpais.com/internacional/2015/09/06/actualidad/1441569035_055702.html

5. El Pais ha publicat aquesta “Guía pràctica”.

Cómo puedes ayudar tú a los refugiados sirios. En esta guía puedes encontrar la orientación necesaria para saber cómo actuar.

http://verne.elpais.com/verne/2015/09/03/articulo/1441282371_897347.html 

6. En la mateixa línia pràctica de l’article anterior, el Confidencial ha publicat aquests tres articles:

El Confidencial. Nueve formas de gestionar la crisis de los refugiados. Toda solución a la avalancha de refugiados que intentan entrar en Europa pasa por un replantamiento urgente por parte de la UE de sus políticas migratorias. Hay nueve puntos a tener en cuenta. Leer más:  Nueve formas de gestionar la crisis de los refugiados. Noticias de Mundo  http://goo.gl/QNM7Ua

http://www.elconfidencial.com/mundo/2015-09-04/nueve-formas-de-gestionar-la-crisis-de-los-refugiados_1001298/

7. El Confidencial. Guía para acoger a un refugiado en tu casa.

Mientras Europa sigue sin emprender una acción coordinada ante la avalancha de solicitantes de asilo, algunos ciudadanos reaccionan. No son pocos quienes intentan acoger refugiados en sus cases

http://www.elconfidencial.com/mundo/2015-09-03/guia-para-acoger-a-un-refugiado-en-tu-casa_999742/

8. El Confidencial ¿Quieres ayudar a los refugiados que están llegando a Europa? Así puedes hacerlo.

El número no para de aumentar, y la ayuda es esencial. Cruz Roja, ACNUR, Médicos Sin Fronteras, Moas o Amazon han puesto en marcha campañas. Explicamos cómo donar y en cuáles son las web

http://www.elconfidencial.com/mundo/2015-09-03/quieres-ayudar-a-los-refugiados-que-llegan-a-europa-asi-puedes-hacerlo_999736/

9. Javier de Lucas ha publicat a Viento Sur:

DERECHOS DE LOS INMIGRANTES. Decálogo para las políticas europeas de inmigración y asilo

http://www.vientosur.info/spip.php?article10443

10. Comunicat d'Anticapitalistas/Revolta Global

A Europa li sagnen les fronteres

11. Finalment, aquests mapes de Vilaweb també són interessants per entendre més el que està passant.

Els mapes per a entendre la crisi dels refugiats.

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-mapes-per-entendre-la-crisi-dels-refugiats/

18 + 19 Setembre #ILPsEnMarxa

Els dies 18 i 19 de setembre tindrà lloc una marxa per a posar en l'agenda política les iniciatives legislatives populars que es troben en curs en aquest moment a Catalunya: 

La ILP per l'Educació Pública

La ILP Habitatge

La ILP Renda Garantda de Ciutadania 

Davant les properes eleccions, un grup de gent de diversos col·lectius, moviments socials i organitzacions pensem que cal anar més enllà de les limitacions de la democràcia participativa, que el poble mana i que, si triem representants, aquests hauran de governar obeint. Des de les #ILPsEnMarxa volem posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l'habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.

En aquests moments 3 iniciatives legislatives populars, impulsades des de la societat civil, es troben en curs a Catalunya: la ILP de Renda Garantida ciutadana, la ILP contra el desnonaments i la pobresa energètica i la ILP per un nou sistema educatiu.

Amb la "renda garantida universal" reconeguda per l'estatut de Catalunya s’acabaria amb la gana i amb la xacra de 200.000 persones que viuen per sota el llindar de la pobresa. Amb les mesures proposades a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica es garantiria un habitatge digne i adequat a tota la població. Amb la ILP per un nou sistema educatiu es garantiria una educació pública universal, laica, co-educadora, democràtica i en català de bressol a universitat. Amb el decàleg proposat per la marea blanca de Catalunya es garantiria un servei nacional de salut públic i universal i de qualitat.

Així, aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l'obertura d'un procés constituent des de la base. Perquè volem decidir-ho tot: com garantir els drets LGTBI, drets de les dones, drets laborals, papers sense contracte, transport públic i de qualitat, gestió sostenible dels recursos… i d’altres reivindicacions populars. També per a exigir l’amnistia per a totes les persones represaliades per lluitar per un món més just, la derogació de la llei mordassa, el tancament de tots els CIEs i la fi dels abusos policials.

Xarxa #CiutatRefugi

L'ajuntament de Barcelona dóna de forma provional una solució davant la impotència dels estats europeus i la seva incapacitat per posar-se d’acord, una solució des de les ciutats: defensem els drets humans, protegim la vida. Hi ha recursos. Tenim la voluntat i tenim l’obligació.

Es necessiten uns dies per concretar com es posa en marxa la xarxa #CiutatRefugi. Mentrestant, per centralitzar l'allau de missatges que arriben per diferents vies, s'activa aquest correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

És una solució provisional. Aviat s'habilitarà un canal per poder recollir les dades de manera més sistemàtica. De moment servirà perquè els missatges que es reben puguin quedar recollits i tenir resposta, alhora que es coordinen amb altres administracions i entitats socials.

La solidaritat i la implicació ciutadana serà clau per obligar als governs a reaccionar.

Manifest de les #ILPenmarxa: El Poble mana!

A tota la gent, col·lectius, moviments i organitzacions que pensen que cal anar més enllà de les eleccions, que el poble mana i que, si triem representants, aquests hauran de governar obeint.

Prop de 400.000 signatures recollides per les ILPs: contra els desnonaments i la pobresa energètica, per la renda garantida i per un nou sistema educatiu, són una mostra clara del fet que el poble no només vol autogovernar-se sinó que sap com fer-ho.

Aquest esforç de debat popular al voltant de com organitzar la societat obre el camí per a un procés constituent, des de la base, que trenqui amb el règim del 78.

Arriben temps d’eleccions i molts partits polítics faran promeses per guanyar vots, promeses les quals ningú garanteix que siguin complides. Des de les #ILPsEnMarxa volem posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l’habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.

Amb la “renda garantida universal” reconeguda per l’estatut de Catalunya s’acabaria amb la gana i amb la xacra de 200.000 persones que viuen per sota el llindar de la pobresa.

Amb les mesures proposades a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica es garantiria un habitatge digne i adequat a tota la població.

Amb la ILP per un nou sistema educatiu es garantiria una educació pública universal, laica, co-educadora, democràtica i en català de bressol a universitat.

Amb el decàleg proposat per la marea blanca de Catalunya es garantiria un servei nacional de salut públic i universal i de qualitat-

Així, aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l’obertura d’un procés constituent des de la base. El poble mana, volem decidir-ho tot: com garantir també els drets LGTBI, drets de les dones, drets laborals, papers sense contracte, transport públic i de qualitat, gestió sostenible dels recursos… i d’altres reivindicacions benvingudes.

Exigim l’amnistia per a totes les persones represaliades per lluitar per un món més just. Exigim la derogació de la llei mordassa i el tancament de tots els CIEs i la fi dels abusos policials.

Diem ben clar que els Pobles Manen, i que el poble català vol la sobirania plena, també l’energètica i l’econòmica. Sabem que si no es deixa de pagar el deute i es continua seguint els dictats de la troika (FMI, BCE i UE) i ens imposen tractats com el TTIP no hi haurà serveis públics com demostren els atacs ferotges d’aquestes institucions al poble grec.

Per tot això des de les #ILPsEnMarxa ens mobilitzarem el 18, 19 i 20 de setembre. Marxarem pel territori i confluirem a plaça Catalunya, a les 18h. Reivindiquem pa, habitatge, educació, sanitat, treball i llibertats. Volem autogovernar-nos i animem, a tota la gent i organitzacions que ho vulguin, a signar el manifest, recordant que els compromisos s’han de complir.

Per adherir l’entitat en la que participeu, ho podeu fer omplint el formulari de sota o enviant un mail a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Procés Constituent no es presentarà a les eleccions del 27-S

Els membres d'aquest moviment hem decidit no afegir-nos a una candidatura de confluència amb cap dels partits que participaran a la contesa electoral. La possibilitat d'engegar una candidatura pròpia també ha quedat descartada.

 

En una primera ronda de votacions s'ha decidit, en assemblea, amb un percentatge d'un 60,6% no acceptar la proposta de participar a la plataforma de "Catalunya sí que es pot". Un cop rebutjada aquesta possibilitat, s'ha obert una discussió sobre les possibles alternatives. En aquesta segona votació, els membres de Procés Constituent hem decidit per un 67,94% no presentar candidatura pròpia a les eleccions al Parlament de Catalunya.

La posició aprovada, la de no concórrer a les eleccions, inclou la possibilitat de demanar el vot per a les candidatures rupturistes en el terreny social i nacional i de els membres del Procés Constituent hi participin i les recolzin a títol individual.

Durant la propera setmana, el Procés Constituent farem una roda de premsa per a explicar amb més detall els acords de l'assemblea i les properes passes a seguir.

Convocatòria AGE 25 Juliol

Convocatòria

Fem Procés : dissabte 25 de Juliol.

A l'Auditori de Cornellà.

C/Albert Einstein, 51-08940 Cornellà de Llobregat

Localització
Accessos

Aparcament: hi ha possibilitat d'aparcar ja que els voltants de l'Auditori és una zona industrial; i hi ha aparcament gratuït tot el dia al Centre Comercial Splau.

Formulari d'inscripció

Horari:  de 8.45 a 15h 8.45 - 9.30h 
Acreditació i entrada 9.45- 15h  
Assemblea general extraordinària (presentació de l'estat de les negociacions de confluència, argumentació de pros i contres per a la confluència i valoració d'alternatives per a Procés constituent, votació)

Descarregueu-vos el cartell de l'Assemblea

Atenció: Hi haurà venda d'ampolles d'aigua, però no hi ha servei de bar ni de begudes. Caldrà que cadascú prevegui si s'ha d'emportar menjar i beguda.

- Aquest passat 18 de juliol, en el grup promotor ampliat, es va decidir de celebrar una assemblea extraordinària per tal de sospesar definitivament el possible acord de confluència amb les forces d'esquerra amb qui hem negociat.

Tal com preveia el mandat de l'assemblea de Terrassa, es va decidir per una àmplia majoria, d'articular una majoria política al voltant d'una candidatura rupturista, amb el màxim nombre possible de forces d'esquerra, i amb l'objectiu de defensar la convocatòria d'una assemblea constituent per definir quin nou model d'estat i d'ordenació socioeconòmica volem.

El mateix mandat preveia la possible celebració d'una assemblea extraordinària si calia valorar a fons l'objectiu marcat i el que s'havia aconseguit fer. Ara arriba aquest moment. Però l'assemblea del 25 de juliol no pretén tornar a testar el posicionament particular de cada membre del moviment en el context polític en què ens trobem, sinó compartir arguments sobre els pros i els contres d'acceptar una confluència que les reunions fetes han començat a dibuixar.

Amb l'esperit del FEM PROCÉS, i de les experiències de confluència real que als municipis, a les bases, als territoris, a les assemblees sectorials i equips, a les xerrades obertes i als actes amb altres forces polítiques i moviments socials hem anat animant tot aquest temps, és des d'on ens volem mirar la proposta de confluència, i prendre una decisió.

- Com sempre, la crida va dirigida als membres actius de les assemblees, però també s'informa de l'assemblea a través de web i xarxes i hi poden venir, sempre que s'hi inscriguin, els membres que són adherits al manifest fundacional del Procés.

#AGE25J #FEMPROCÉS

SEGUIM FENT PROCÉS!!

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web