4a Assemblea a Tarragona

El passat 4 de Setembre a les 19h va tenir lloc la quarta assemblea local de Tarragona del Procés Constituent, un moviment sociopolític que vol arrelar al territori per construir una majoria social per transformar la societat des de baix i a l’esquerra. Així l’assemblea es va dur a terme a la sala d’actes del Institut Municipal d’Educació de la ciutat i va reunir al voltant de 80 persones tot i acabar de començar el curs polític.

Aquesta assemblea de Tarragona va començar al Juny sent un espai de referència per a tot el Camp de Tarragona, però que a mesura que han anat sorgint noves assemblees locals o comarcals a la zona s’ha reconfigurant en l’assemblea local del Procés Constituent a la ciutat. En aquest sentit comentar que hi ha una assemblea al Baix Gaia i un altra al Baix Camp que ja estan funcionant. Així mateix també estan previstes en el proper mes presentacions del Procés Constituent a Reus, a Cambrils i al Vendrell ja que ja hi ha en aquestes ciutats grups promotors locals que després de les respectives presentacions es constituiran en assemblees.

3a Assemblea del Baix Camp

Celebrada el 31 d’agost a La Selva del Camp, amb una assistència d’unes 45 persones de diferents localitats, es va presentar el Bloc que utilitzarem per documentar el nostre treball i que ens servirà com a mitjà d’interrelació entre les assemblees que es vagin creant en diferents municipis de la comarca, atès que el 29 de setembre està prevista la presentació del Procés Constituent a Reus per Arcadi Oliveres, i el 8 d’octubre a Cambrils per Teresa Forcades. Considerem important compatibilitzar el treball local municipal amb l’organització d’esdeveniments d’interès conjunt.

Samarretes del Procés

Qui vulgui adquirir samarretes del Procés constituent les tindrà disponibles a 5 €

 

Sant Cugat del Vallès

Casa particular. Carrer General Prim 18. (a 10 minuts caminant des de l'estació de ferrocarrils) :: Google Maps

Els dies:
 • dimarts dia 3 de 17 a 21h
 • dimecres dia 4 de 17 a 21h
 • dijous dia 5 de 17 a 21h
 • divendres dia 6 de 17 a 21h
 • dissabte dia 7 de 9 a 14h
 • dilluns 9 de 17 a 21h
 • dimarts 10 de 17 a 21h

Barcelona

Ateneu Rebel. C/Font Honrada 32 (L2 - Poble Sec)

Els dies:
 • dissabte dia 7 de 18:30 a 21h
 • dimarts 10 de 17 a 21h

Presentació a la Vallalta

Presentació del Procés Constituent pels municipis de Sant Pol + Sant Cebrià + Sant Iscle de Vallalta

El passat diumenge al vespre es va presentar al Parc del Litoral de Sant Pol el Procés Constituent, hi varen assistir més de 75 persones d’entre les quals hi ha el grup promotor de l’acte i un ponent, Àngel Pagès, de l’assemblea del PC de Premià de Mar.

 1. Presentació del Procés Constituent a Sant Pol de Mar
 2. Constituir l’assemblea pel Procés Constituent de Sant Pol de Mar
 3. Torn de debat i preguntes

Presentació de Procés Constituent a Granollers

130718_presentacio_-Granollers

Entre 650 i 700 persones van assistir a la Plaça de la Porxada de Granollers a la presentació de Procés Constituent pels municipis de Granollers, Canovelles, Les Franqueses, La Roca, L’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Parets del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Caldes de Montbui, a càrrec de Teresa Forcades i de Josep Bel, sindicalista de telefònica.

En les intervencions es van posar de manifest les contradiccions del sistema capitalista i la necessària reacció de la gent per construir amb la col.laboració de tots i totes una alternativa orientada a la ruptura amb les actuals regles del joc i l’empoderament de la gent per treballar plegats pel bé comú. Una crida a la mobilització pacífica però persistent per donar resposta a temes que exigeixen accions immediates com la pobresa i la misèria que afecten de manera creixent a una part important la ciutadania de Catalunya.

Al final de l’acte es va fer un torn de preguntes per part dels assistents i tothom es va emplaçar a una primera trobada conjunta de tots els municipis d’aquest territori del Vallès Oriental el proper dia 23 de juliol a la Plaça de l’Església de Granollers.

Teresa i Arcadi recolzen Immigrants

Arcadi Oliveres i Teresa Forcades visiten les naus ocupades per persones immigrades al Poblenou

Arcadi Oliveres i Teresa Forcades han visitat aquest divendres 19 de juliol la nau ocupada per persones immigrades al carrer Puigcerdà al Poble Nou. Amb aquesta visita han volgut mostrar la seva solidaritat i la del Procés Constituent a la lluita dels i les immigrants pels seus drets de ciutadania i les seves aspiracions a una vida digna. El Manifest per a un Procés Constituent, impulsat inicialment per Forcades i Oliveres, defensa, entre d'altres punts, drets de ciutadania per a tothom, el rebuig a la xenofòbia i la derogació de la legislació d’estrangeria.

Tarragona

Avança la construcció del Procés constituent a Tarragona

130718_presentacio_-Granollers

Així doncs, en aquesta tercera assemblea les diverses comissions que s’han anat creat van presentar el treball que estant fent així com algunes propostes. Al respecte destacar que algunes d’aquestes propostes anaven encaminades a fer extensiva aquesta iniciativa a altres col·lectius i moviments socials de la ciutat per a que coneguin el projecte i també per estrènyer llaços de col·laboració, cooperació, suport mutu i coordinació. Un altra proposta va ser la de muntar paradetes informatives i de recollida d’adhesions al manifest durant diferents festes locals.  Comentar també que ja estan en funcionament la comissió d’organització, la de difusió i extensió, la de continguts i la de democràcia participativa i que al Setembre es posarà en funcionament la de medi ambient. Destacar que totes aquestes comissions al igual que l’Assemblea estan obertes a tota la ciutadania que estigui d’acord amb el manifest del Procés constituent i que, per tant, vulgui treballar per la transformació del model polític, econòmic i social i construir-ne un de nou des de baix i a l’esquerra en favor de les classes populars i la justícia social.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web