Mobilització 3J contra el CETA

Des de la Campanya Catalunya No al TTIP #NiCETAniTTIP fem una crida a la mobilització el dissabte, 3 de juny a Madrid, per exigir que s'aturi el procés de ratificació del CETA (Acord Economic i Comercial Global entre la UE i Canadà)

Amb el lema "La Democràcia i els Serveis públics NO es venen, es defensen!" Us adjuntem el Manifestde la convocatòria unitària - més de 350 organitzacions han donat suport. La Campanya Catalunya No al TTIP participem activament fent difusió i també amb la nostra presència a la manifestació del 3 de juny a les 12 h. #3JparamosElCETA (adjuntem cartell amb el recorregut).

1. Demanem màxima implicació de les organitzacions i de les persones que formen part de @CATnoalTTIP

2. Que ens ajudeu a fer difusió d'aquesta mani entre els vostres entorns i a les xarxes (Fb, Twitter, Instagram...)

3. Que en el cas que volguéssiu participar a la mani de  Madrid comuniqueu amb nosaltres escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 647333897 (Rosa Mateu)
 

4. Que us animeu!!! Són 4 anys de mobilitzacions, denúncies, argumentaris, propostes, incidència política... ara toca anar a Madrid!!!!!

SUPORT A JOSEP PÀMIES_DOLÇA REVOLUCIÓ

NINGUNA PLANTA ES ILEGAL

LA FISCALIA PIDE DOS AÑOS DE PRISIÓN Y 16.000€ DE MULTA A JOSEP PÀMIES POR CULTIVAR MARIHUANA TERAPÉUTICA

Es la petición del fiscal, por cultivar marihuana para usos terapéuticos.

El próximo 25 de mayo, se va a celebrar el juicio contra Josep Pàmies, acusado de un delito contra la Salud Pública por cultivar marihuana para uso terapéutico y, para el que, la Fiscalía pide una pena de dos años de cárcel y 16.000€ de multa.

Desde Dulce Revolución se convoca a dos actos de solidaridad:

El primero en ocasión de la Feria “Alimentación y Salud” en Balaguer , en el transcurso de la conferencia del Dr. Joan Pares “Seis años de experiencia en terapia cannábica) a las 15,30 horas del día 22 de Octubre.

El segundo , el día 23 de Noviembre delante de los juzgados de Balaguer, donde estoy citado a declarar por otro presunto delito contra la Salud Pública, esta vez  por cultivar Cáñamo alimentario y terapéutico sin sustancias psicoactivas.

‘NINGUNA PLANTA ES ILEGAL’ es una campaña de desobediencia para conseguir la despenalización del cultivo de marihuana, una planta de uso ancestral, con numerosas propiedades y que el Estado impide plantar con normalidad. Nace a partir de la imputación del agricultor Josep Pàmies al cultivarla para usos medicinales para los socios de la asociación Dolça Revolució.

Ya son demasiadas las plantas prohibidas, ya son demasiadas las personas acusadas de cultivarlas y ya son demasiados los conocimientos populares que nos impiden compartir. Las culturas campesinas son una relación milenaria con el medio y el resto de especies. Ningún estado, ninguna universidad, ningún lobby empresarial, ningún hospital las debe poder impugnar, ocultar o privatizar. Somos personas conscientes y solidarias y no creemos en el paternalismo de una administración que criminaliza las actuaciones por el bien común al tiempo que entorpece la justicia ante la corrupción; una administración que protege los grandes intereses económicos y dilata la resolución de las causas de raíz de la enfermedad, la pobreza y la destrucción del planeta.

Nos oponemos a la inculpación de Josep Pàmies y la Dulce Revolución de las Plantas Medicinales, para cultivar, recomendar y facilitar marihuana para usos medicinales. Consideramos injusto que no se permita cultivar marihuana para usos médicos, cuando esta actividad se derivaría la mejora y curación de diversas enfermedades como lo demuestran cientos de estudios científicos y la práctica diaria de miles de personas.

Mientras seamos privados de poder decidir directamente sobre lo que nos afecta con consultas vinculantes y otros mecanismos horizontales, manifestamos nuestra voluntad de desobedecer leyes injustas.

https://dolcarevolucio.cat/

Mobilitzacions contra el CETA

La societat civil es mobilitzarà contra la ratificació del CETA
El passat divendres, el Consell de Ministres va remetre el tractat comercial entre la Unió Europea i Canadà (CETA) a les Corts. És un dels primers passos en el procés de ratificació de l'Estat després de la signatura a l'octubre i que una majoria del Parlament Europeu donés llum verda al tractat el passat 15 de febrer.
Tal com havíem anunciat al febrer quan el Parlament Europeu va votar sobre l'acord amb el Canadà, ens mobilitzarem per impedir la ratificació del CETA en el tràmit parlamentari, comunica la campanya No al TTIP, CETA, Tisa.

 

El Congrés dels Diputats i el Senat haurien de dedicar el temps necessari per examinar amb detall aquest tractat de 1.600 pàgines i assegurar que les preocupacions sobre un text de tal envergadura siguin considerades sota l’escrutini de l'interès general.

Hi ha greus controvèrsies, per exemple, relacionades amb la gestió dels serveis públics, la possibilitat que tenen els inversors per desafiar lleis amb un tribunal d'arbitratge específic, l'encariment de medicines amb les regles de propietat intel·lectual, la precarització laboral mitjançant la mobilitat temporal de treballadores i treballadors, la prohibició de regular serveis financers que poden causar noves fallides bancàries i financeres, els impactes en la contractació pública dels municipis o els capítols de regulació nacional que rebaixen estàndards ambientals o posen en perill la salut, o la desprotecció de la gran majoria de denominacions d’origen.

El món rural, les petites i mitjanes empreses (pimes) i els serveis públics estan entre els grans perjudicats del tractat comercial amb el Canadà, així com les persones afectades per les hipoteques (PAH), les preferents o les clàusules sòl.


Per tot això, es fa una crida a tota la societat a sumar-nos a la campanya de pressió política cap als grups parlamentaris per donar a conèixer els múltiples perills que tindria el CETA. Es demana també als representants de parlaments autonòmics i ajuntaments que informin de les conseqüències del CETA en el seu àmbit i expliquin com restringiria el dret a regular i limitaria l'autonomia local i la sobirania parlamentària.


A més d'una campanya d'informació i difusió en mitjans, es convocaran diferents mobilitzacions per expressar, abans de la votació a les Corts, el rebuig a un tractat dissenyat per als interessos de grans grups empresarials i no pels de la majoria social.

DIA D'ACCIÓ GLOBAL PER L'ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS

Des de la Plataforma, juntament amb altres organitzacions i entitats, volem que totes les persones surtin als carrers durant aquesta setmana amb missatges de rebuig i denúncia davant a aquesta xacra global. Et convidem a participar de les nostres accions:

 • Dia 3 d'abril a les 19h - Concentració a Pl Sant Jaume: "Acabem amb els paradisos fiscals!": Lectura d'un manifest per part de l'actriu Vicky Peña i intervencions breus amb representants polítiques i d'entitats. Repartirem mascares i caretes per ficar cara i ulls als principals culpables de l'elusió i el frau fiscal. T'esperem!
 • Dia 6 d'abril a les 20h – projecció de "Mama, ya sé donde està el dinero" als cinemes Texas (Carrer de Bailèn, 205, Barcelona). Debat i xerrada posterior amb el director Arturo Cisneros, i Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d'Hisenda GESTHA a Catalunya.
 • Campanya a les xarxes socials demanant a la gent que es faci una foto amb un cartell i el hashtag: #FueraParaisosFiscales #ForaParadisosFiscals #EndTaxHavens.

 

Ajuda'ns a difondre el manifest contra el Paradisos Fiscals entre la teva gent: 

http://manifest.fiscalitatjusta.cat

Mobilització 19M a Terrassa

Crida a la mobilització per al 19 de Març a Terrassa

Per una Gestió Pública i Democràtica de l’Aigua”

“S’escriu aigua, es llegeix democràcia”

La remunicipalització de l’aigua és una tendència mundial que ha arribat de forma imparable a Catalunya. Destacats municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com Badalona, Barcelona, Cerdanyola, Santa Coloma i Tiana han aprovat als seus plens municipals la seva voluntat d’estudiar la gestió pública del servei d’aigua. El govern de Ripollet ha manifestat amb claredat que remunicipalitzarà durant aquest any 2017. Altres municipis d’arreu de Catalunya com Girona, La Bisbal d’Empordà, Vidreres, Sant Hilari de Sacalm, etc. estudien la recuperació directa de la gestió d’aquest bé comú. Afegint-se a l’onada mundial de remunicipalitzacions de grans ciutats com París, Berlín, Buenos Aires, Budapest, Grenoble, Montpelier, Nàpols, Valladolid, etc.

Així mateix, Terrassa és la primera gran ciutat a Catalunya que recuperarà la gestió directa de l’aigua per a la ciutadania. No obstant, el procés de reversió del servei que per concessió de 75 anys van signar Mina de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa que va concloure el passat 9 de desembre de 2.016 ha estat ferotgement qüestionat per la companyia. Posant-li tota sèrie d’entrebancs que van més enllà del que ha de permetre una democràcia del Segle XXI.

Mina de Terrassa – Agbar, sistemàticament s’ha negat a facilitar informació essencial pel procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua. Impedint, la reversió dels que a hores d’ara ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa. Tampoc ha facilitat informació tècnica i l’accés a inspeccionar instal·lacions del servei d’abastament d’aigua municipal. Aquest qüestionament a les lleis i acords del Ple Municipal que impedeixen el dret a la recuperació del servei d’aigües que per llei és titularitat de l’Ajuntament el considerem un greu atac a la democràcia.

Com si no n’hi hagués prou. Mitjançant una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics i industrials de Terrassa s’ha qüestionat el treball i la independència de l’Ajuntament i de l’alcalde de Terrassa. Se’ls ha acusat de maltractament a la companyia Mina-Agbar, amb crides a l’ordre al seu alcalde a ser “especialment sensible i curós” amb determinats interessos econòmics i empresarials.

Tanmateix, la Taula de l’Aigua de Terrassa i la ciutadania és mou i no pensa parar quieta i sotmesa. Davant el nou repte d’aconseguir una gestió municipal pública i democràtica del servei d’aigua exemplar a Terrassa, el passat dissabte 21 de febrer al Parlament Ciutadà de Terrassa, promogut pel Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa, la ciutadania organitzada ha dit lliurement i amb rigor la seva. S’apoderava, debatia i acordava sobre com considerava que havia de ser el nou model de gestió pública d’aquest bé comú tan preuat i tan essencial per a la vida.

Fruit del ric debat va analitzar i prendre decisions sobre la preservació dels ecosistemes aquàtics que són font de l’abastament, la cura de les persones treballadors, la defensa dels llocs de treball actuals de la plantilla de l’actual companyia d’aigua a Terrassa i les seves condicions laborals, la qualitat del servei, la governança, el règim econòmic, la consideració de l’aigua bé comú i el respecte a l’aigua i al sanejament com a Dret Humans fonamentals.

L’anàlisi i acords de com ha de ser aquest nou model de gestió ha estat reforçat amb la petició de suport de la Taula de l’Aigua de Terrassa i Aigua és Vida a una crida a tota la ciutadania, als grups polítics, sindicats, entitats, associacions de veïns i col·lectius a la mobilització en defensa de la remunicipalització de l’aigua “Per una Gestió Pública i Democràtica de l’Aigua” i per la independència de les institucions democràtiques: “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”.

La proposta de mobilització ha estat per al proper 19 de Març en un context de celebració del proper Dia Mundial de l’Aigua (22 de març).

Les organitzacions convocants i que hi donen suport criden a la mobilització a les organitzacions, forces polítiques i ciutadania que reivindiquin:

 • La defensa de la gestió pública i empoderada d’un Dret Humà com l’aigua
 • La condemna de la judicialització dels processos de reversió dels serveis essencials
 • La defensa del treball i dels serveis públics.
 • La protecció del cicle integral de l’aigua, dels nostres ecosistemes fluvials i de tots els béns natural.

Convoquen: Taula de l’Aigua de Terrassa i Aigua és Vida

Dia de la dona

Declaració institucional del Procés Constituent amb motiu del dia de la dona

Dia de la dona

Per les nenes que pel fet de ser-ho no podran veure mai la llum del dia perquè són avortades a causa de la política del fill únic practicada enalguns països.

Per les nenes que són venudes per les seves famílies, ja en la seva infantesa, com a treballadores–esclaves.

Per les nenes que sofreixen mutilació del clítoris quan encara no poden entendre-ho ni defensar-se’n.

Per les noies a qui és negat l’accés al coneixement per raó del seu gènere.

Per les noies que, després de ser violades, són acusades i jutjades per adulteri.

Per les noies enganyades i deportades que són forçades violentament a exercir la prostitució.

Per les joves que són excloses dels llocs de treball perquè estan en edat fèrtil.

Per les dones a qui els és negat el dret a decidir sobre el seu cos. Per les dones que no poden tenir els seus fills per causa de pobresa, atur, desnonament...etc.

Per les treballadores que per fer la mateixa feina que els seus companys arriben a cobrar fins a un 30% menys del sou.

Per totes les dones que pateixen assetjament sexual a la feina, a la llar, o fins i tot al carrer.

Per les mares solteres que tenen el coratge, la generositat i la dignitat humana que els han faltat als pares de les seves criatures. Per les vídues que han vist reduïdes les pensions en un 55% respecte a la que cobrava el marit.

Per les ancianes que han passat a ser propietat i obreres sense salari dels fills.

Per la memòria venerada d’ Olimpia de Gouges, de Mary Wollstonecraft, de les sufragistes angleses, de Clara Campoamor, de Teresa Claramunt i de tantes altres...

El PROCÉS CONSTITUENT crida els seus adherits i simpatitzants a participar activament en els actes i manifestacions que es facin, en els seus respectius territoris, amb motiu del dia de la Dona.

Fem Procés, Fent Referèndum

Adreça: Escola Pia de Terrassa c/ Del Col·legi, 14-08221 Terrassa

Localització: https://goo.gl/maps/6CL3cR4RWsF2

Aparcament: Hi ha aparcament gratuït tot el dia al recinte de l’Escola Pia.

Horari de l'Assemblea: 9:00h-19:00h

Ordre del dia::

 • 9.00h-10:00h (Acollida i acreditacions)
 • 10:00-10:45h: Aprovació de la Mesa, Ordre del dia i funcionament; Presentació del cens del moviment.
 • 10:45-12:30h: Primer bloc, esmenes al document polític i votacions.
 • 12:30-12:45h: Descans.
 • 12:45-14:30h: Segon bloc, esmenes al document organitzatiu i votacions; Balanç i votació; Estat de comptes.
 • 14:30-15:00h: Presentació experiències construcció d’espais constituents.
 • 15:00-16:30h: Dinar.
 • TARDA: Sessió oberta al públic
 • 16:30-17:00h: Projecció Memòria del moviment.
 • 17:00-17:30h: Actuació musical: Rosa Zaragoza, cantant; Eduard Iniesta, guitarrista.
 • 17:30-17:45h: Presentació de conclusions de l’Assemblea General.
 • 17:45-19:00h: Taula rodona, debat: Procés constituent i quin país necessitem, amb Jaume Asens, Teresa Forcades, Anna Gabriel i Arcadi Oliveres.

Formulari d'inscripció

Us volem convidar a participar a la IV Assemblea general ordinària del Procés constituent, que celebrarem diumenge 19 de febrer al Auditori de l’Escola Pia de Terrassa, amb l’objectiu de presentar el balanç i l’estat de comptes de l’any 2016 i debatre sobre el futur del Procés constituent i les línies d’acció per al 2017.

Quatre anys després de la nostra fundació (abril de 2013), l’objectiu que ens vam proposar d’impulsar un procés constituent des de baix que ens permeti mantenir unides les reivindicacions nacionals i les socials segueix més vigent que mai. .

Treballem perquè al nostre país el procés vers la independència no es desvinculi de la justícia social ni la postposi a un demà eternament ajornat. Treballem perquè el poder popular trobi una articulació eficaç tant en el procés constituent com en el futur text constitucional, conscients que no hi ha cap sistema perfecte ni hi ha cap constitució que pugui suplir l’activació política sostinguda des de baix.

Voldríem, doncs, que les assemblees locals, territorials i sectorials, us sentíssiu vostre aquest espai d’assemblea general. S’ha obert un fòrum intern de debat i presentació d’esmenes (a través del formulari a continuació), perquè es puguin recollir el màxim d'aportacions, idees i propostes, i pugeum així, valorar conjuntament les accions i els objectius futurs del moviment.

Fòrum intern de debat (Fòrum kunena)

Formulari d'esmenes

Esperem que, com sempre heu fet, difoneu la convocatòria i el formulari d’inscripció a tots els membres actius de la vostra assemblea, i també que ho feu arribar a aquells que ho han estat i que potser en els darrers mesos no han participat directament de les reunions. L’assemblea general pot ser un bon moment per tornar a convidar persones properes i disposades a activar-se de nou.

Les diverses assemblees del Procés estan ja des d’ara, convocant reunions per debatre els documents i aportar-hi esmenes. Podeu consultar l'agenda a la web de Procés.

Esperem que pugueu ser-hi i que pugueu convidar força efectius per valorar el futur del Procés constituent,

Fins ben aviat!

El 6F ens jutgen a tots

Comunicat del Grup Promotor del Procés Constituent:

 

En relació al judici previst contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, el dilluns dia 6 dels corrents, el Grup Promotor del Procés Constituent, reunit a Barcelona el dia 4 de febrer de 2017,

Manifestem: 

- El rebuig total al procediment, que considerem de lesa democràcia.

- El suport i la solidaritat envers les persones d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, per haver posat les urnes, acte que considerem no solament legítim, ans també impecablement democràtic.

- El convenciment que cal impulsar, recolzar i estendre tots els actes que calgui per recollir la lliure expressió del poble, com ho és el fet de posar urnes.

- El desig que la ciutadania es manifesti contra el judici esmentat i a favor de les persones tan injustament inculpades; i la crida que fem a fer-ho de forma cívica i pacífica.

ARGUMENTARI PER TRUCAR ALS TEUS MPE

Quienes somos los que nos oponemos

● La campaña No al TTIP a día de hoy son más de 350 organizaciones sociales, ambientales, sindicales, asociaciones de jueces y sectores profesionales. Es la campaña más grande de la historia, ha recogido más firmas que ninguna otra iniciativa ciudadana europea (casi 4 millones).

○ 2000 taxistas han creado una asociación en oposición al CETA y al TTIP y al TiSA
○ La Asociación de Jueces por la Democracia ha declarado que el ICS/ISDS es ilegal y va contra el Derecho Comunitario
○ Todos los sindicatos mayoritarios en el Estado Español se oponen al CETA
○ Más de 500 organizaciones en Canadá y Europa firmaron recientemente una carta pidiendo el rechazo al CETA

● En el Estado Español hay casi 200 municipios libres de TTIP y CETA, 8 parlamentos regionales.

index

Democracia

El CETA es un acuerdo posdemocrático. Fortalece los intereses particulares de la gran industria y debilita a la democracia. De este modo contribuye a aumentar la desafección entre la Unión Europea y sus ciudadanos.
El acuerdo CETA fue negociado en secreto. Los objetivos de negociación de la Comisión Europea fueron decididos en 2008 por los gobiernos de los Estados miembros de la Unión Europea. Incluso este documento era confidencial, hasta que hubo, en 2015, una fuga de información.
Los parlamentos solo podrán decir sí o no al CETA. Con ello se comprometen, sin embargo, a que las 2270 páginas del acuerdo entren íntegramente en vigor.
• No obstante, la votación del CETA es, al mismo tiempo, una votación sobre confidencialidad de datos, patentes de medicamentos, aranceles, la imposición del proceso de concesión de semillas y mucho más. Nunca antes el parlamento europeo aprobó un reglamento tan amplio, con un trámite parlamentario tan corto y superficial.
El CETA confiere a las empresas multinacionales derechos especiales. El capítulo 8 permite a los inversores canadienses presentar demandas por daños y perjuicios contra la UE y sus Estados miembros, y viceversa, cuando nuevas leyes reducen sus beneficios y el valor de sus inversiones. Ninguna empresa local puede invocar ese derecho. La protección contra la «expropiación indirecta» excede claramente la protección contra expropiación y confianza legítima prevista en la legislación nacional. El «derecho a reglamentar» mencionado en el capítulo 8 y sus comentarios no cambia nada: se mantiene el derecho de poder reclamar una indemnización. A través de sus subsidiarias en Canadá, 42 000 empresas estadounidenses también podrían demandar.
El CETA da prioridad a los grupos de presión en detrimento de las/los eurodiputadas/os. Las reglas de la cooperación reguladora (capítulos 25-27) son el entorno ideal para los grupos de presión, para influenciar la redacción de los proyectos de ley de la Unión Europea antes de que estos lleguen al Parlamento Europeo. La participación del Parlamento Europeo, la asamblea compuesta por representantes elegidos por los ciudadanos, no está prevista.
El CETA le pone cadenas al legislador. En muchos puntos, el CETA contiene disposiciones muy concretas que van más allá de la política comercial clásica. Si la Unión Europea, los Estados miembros o los municipios desean, en el futuro, modificar las reglas establecidas en el CETA, el gobierno federal del Canadá lo tiene que aprobar. Los Parlamentos pierden así margen de maniobra, y los ciudadanos, la posibilidad de poder cambiar la política a través de elecciones.

images
Agricultura

En toda Europa existe una presión enorme sobre las empresas agrícolas, sobre todo sobre aquellas que practican agricultura sostenible. Cada vez más agricultores desisten y la industria se apodera cada día más de la agricultura. El CETA destruye la agricultura campesina y acelera la industrialización de la agricultura.
El CETA abre las puertas a la carne barata. Como consecuencia del CETA, la cuota de importación libre de impuestos de carne de cerdo aumenta 11 veces, y la de la carne bovina, 15 veces. Del 2005 al 2015, la media de los precios de reembolso de la carne de cerdo y de la carne bovina en Canadá, se situó en un 28,4 % y un 16,2 %, respectivamente, por debajo de los precios que se aplican en la Unión Europea. De esa manera, las empresas europeas no pueden competir. El contrato además no establece reglas vinculantes en materia de protección de los animales. Mientras que en la Unión Europea todos deben respetar las mismas reglas, el CETA abre puertas a una competición basada en estándares diferentes.
El CETA fortalece a la industria de semillas con respecto a los campesinos. Muchas empresas agrícolas europeas utilizan semillas propias para el cultivo de cereales. Esto no agrada a las multinacionales como Monsanto, que prefieren cobrar todos los años sus regalías. Y además tendrían que comprobar que los campesinos están utilizando semillas licenciadas. El artículo 20.36 del CETA les regala lo que el Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE) les niega desde hace décadas: la inversión de la carga de la prueba. En el futuro incumbirá a los campesinos probar que sus semillas no están licenciadas. Si no lo consiguen, tienen que pagar.
El CETA trae más ingeniería genética a Europa. Canadá es uno de los precursores más importantes de la ingeniería genética a nivel mundial. El artículo 25.2, par. 2, del CETA cita explícitamente «la reducción de la incidencia negativa de la práctica reguladora en materia de productos derivados de la biotecnología» como uno de los objetivos del acuerdo. Esto significa que la Unión Europea debe autorizar más plantas genéticamente modificadas.

images
Derechos de los trabajadores

El Estado de bienestar europeo debe su éxito a los derechos de participación y a la seguridad social que garantiza a los trabajadores. El CETA atropella los intereses de los trabajadores.
Más competencia sin reglas comunes. El comercio libre frecuentemente lleva a una competencia mundial basada en salarios bajos, jornadas largas y contribuciones sociales reducidas. Para que esto no acontezca se requieren reglas claras contra el «dumping» salarial, social y fiscal. El CETA no contiene semejantes reglas. De hecho contiene un capítulo sobre comercio y trabajo (capítulo 23), lleno de buenas palabras. Pero en caso de violación solo prevén conversaciones y no sanciones.
Las empresas acuden al arbitraje para combatir los derechos sociales. Derechos especiales para inversores, como el ICS en el CETA, refuerzan las posibilidades de las grandes empresas para imponer sus intereses. Por ejemplo, la empresa francesa Veolia en este momento está demandando al Estado egipcio para recibir una indemnización por causa de la introducción de un salario mínimo. Para los trabajadores así será cada vez más difícil luchar por condiciones mejores.
El CETA destruye empleo. Los pronósticos económicos prevén, en el mejor de los casos, solo un ligero aumento del empleo, inferior al 0,02 % a lo largo de 10 años. Estudios menos positivos anuncian una pérdida de 200 000 puestos de trabajo en la Unión Europea. No todos los que hoy hacen salchichas son capaces de exportar mañana servicios de construcción. Los pronósticos, por tanto, parten del principio que habrá un aumento del desempleo de larga duración.
Redistribución de la riqueza de abajo hacia arriba. El CETA modifica ligeramente la distribución funcional de la riqueza en la Unión Europea. Los pronósticos económicos predicen un crecimiento del 0,66 % del porcentaje de propietarios de capital. La participación de la población activa en la riqueza producida disminuye de forma correspondiente.

images

Protección ambiental y de los consumidores

Como consumidores, nos gusta que los productos que compramos sean seguros. No queremos ser las cobayas de la industria. Tampoco queremos que se contamine nuestro medio ambiente. Por eso existe en Europa el principio de precaución. Pero para la industria esto es demasiado restrictivo. El CETA es un ataque al principio de precaución y una amenaza para nuestros derechos como consumidores.
El CETA impide el etiquetado. Alimentos elaborados a base de ingeniería genética tienen que ser identificados en la Unión Europea. Pero hasta hoy en día no sabemos si la carne, la leche o los huevos fueron producidos con piensos animales genéticamente modificados. Las empresas de ingeniería genética pueden aprovechar la protección de inversiones para pedir indemnizaciones en caso de que se amplíen los requisitos de etiquetado.
El CETA impide la protección climática. La industria canadiense tiene un gran interés en exportar petróleo de arenas bituminosas. Pero las arenas bituminosas son uno de los combustibles más sucios y una gran amenaza para el clima. Ya durante las negociaciones del CETA, la Comisión Europea mitigó la Directiva de Calidad de Combustibles, que se destinaba a la protección del clima, para ir al encuentro de la industria de arenas bituminosas.
El CETA impide la protección del consumidor. La Unión Europea discute, desde hace años, sobre una restricción de las sustancias químicas que actúan como hormonas el cuerpo humano. Para poder seguir las negociaciones de los tratados de libre comercio, la Comisión Europea propuso a Canadá y a los EE.UU. abdicar del principio de precaución en este ámbito.
El CETA garantiza a las compañías mineras canadienses su negocio sucio. La mitad de las compañías mineras en el mundo son de Canadá. Son los mayores beneficiarios de los acuerdos de protección de inversiones. Actualmente, por ejemplo, la empresa minera canadiense Gabriel Ressources está demandando a Rumanía por no haber recibido la autorización de extracción de oro en Rosia Montana. Esto se debe a que la empresa había utilizado y almacenado cianuro extremadamente tóxico detrás de un dique, lo que significaría una espada de Damocles sobre la región del Bajo Danubio, algo que ya vimos durante la famosa catástrofe ambiental de Baia Mare en el año 2000. El CETA concede a estas empresas derechos de acción especiales, en todos los países de la Unión Europa y en detrimento de las personas y del medio ambiente.

torrelodones_thumb_610

Los intereses de los municipios

Los municipios europeos que durante las tres últimas décadas privatizaron parte de sus servicios públicos, mayoritariamente tuvieron malas experiencias. Son cada vez más los que revocan, si es posible, este paso. No obstante, la mayoría de los gobiernos europeos y la Comisión Europea continúan aferrados al dogma que las empresas privadas con ánimo de lucro son, por principio, la mejor solución. El CETA restringe el margen de maniobra de los municipios y apoya la privatización de los servicios públicos.
El capítulo de protección de inversiones también se aplica a los municipios. En respuesta a una solicitud del Parlamento Europeo, la Comisión Europea tuvo que admitir que pueden existir casos en que se puedan llevar a los municipios ante los tribunales de arbitraje de inversiones. De la zona del Tratado de Libre Comercio de América del Norte (TLCAN) se cuentan casos espeluznantes al respecto. El municipio mexicano Guadalcázar, por ejemplo, fue condenado a una indemnización de 16,7 millones de dólares porque no autorizó un vertedero de residuos especiales porque quiso proteger sus aguas subterráneas.
El CETA amplía y consolida los procedimientos de licitación. El CETA abre a las empresas canadienses el mercado de contratación pública. Debido a la definición del umbral de las licitaciones internacionales, en los anexos del capítulo 19, será más difícil volver a bajarlo, porque entonces se tendría que pagar una compensación a Canadá. El CETA obliga a los municipios escoger en licitaciones públicas siempre la oferta económicamente más ventajosa y prohíbe requisitos de calidad y condiciones para fomentar desarrollos locales.
El CETA liberaliza todos los servicios que no están excluidos. Mientras que otros tratados de comercio solo incluyen los sectores económicos que fueron explícitamente mencionados («lista positiva»), en el CETA está incluido todo lo que no fue excluido («lista negativa»). Además, todos los servicios que aún no existen, automáticamente serán cubiertos por el tratado y no pueden ser soportados por el sector público.
El CETA impide la revocación de privatizaciones. El artículo 8.4 (1) además prohíbe a nivel local explícitamente restringir el número de empresas que ejercen una actividad económica mediante «monopolios, proveedores con derechos exclusivos o la exigencia de una prueba de necesidades económicas». Esto significa que una privatización, por ejemplo llevada a cabo por un gobierno anterior, ya no pueda ser revocada aun cuando esto sea la voluntad democrática de los ciudadanos afectados.

TRUCA ALS EURODIPUTATS (MPE)

Cómo incidir sobre los Miembros del Parlamento Europeo (MPE)

El próximo 15 de febrero se vota en el pleno del Parlamento Europeo el Acuerdo de Comercio entre Canadá y Europa: CETA. El voto lo van a realizar todos/as los/as eurodiputados/as. En pasadas campañas se han conseguido parar legislaciones en contra del medioambiente o otros tratados de libre comercio como el ACTA gracias a un cambio en la votación en el Parlamento Europeo.

¿Quién es mi MPE?

El número de miembros del Parlamento Europeo depende del tamaño del Estado. En el caso español hay 54 representantes. Cada representante pertenece a un grupo político y a una comunidad autónoma. Puedes ver el listado completo de MPE aquí.

¿Qué debería saber sobre los MPE?

 • Son elegidos democráticamente (los únicos) y cada cuatro años se someten a reelección, su electorados les importa.
 • Pertenecen a un partido político estatal y a un grupo a nivel europeo.
 • Forman parte de al menos un comité temático (ej. Asuntos exteriores, Agricultura, Empleo, Medio Ambiente). Como parte del comité pueden pedir opinión y votar sobre ciertos asuntos como el CETA.
 • Recopilan la información para sus argumentarios de informes como los publicados por el CEO, la Universidad de Tufts, etc. pero también de los lobbies.

¿Cómo se puede influir a un MPE?

 • Llama por teléfono
 • Escríbeles al mail
 • Pide una reunión con ellos
 • Participa en el voto popular de la campaña
 • Escribe en las redes sociales
 • Escribe a los medios
 • Llama a sus circunscripciones locales
 • Demanda información a los grupos políticos locales
 • Pide a tu parlamento regional o ayuntamiento su posición

¿Cuándo es el mejor momento de influir a un MPE?

Lo mejor es incidir sobre un asunto que ya esté en su agenda. Por ejemplo un tema a discutir o votar pronto. El próximo 15 de febrero está previsto el voto en el pleno del Parlamento Europeo y antes los grupos tendrán reuniones para discutir sus opiniones. A veces se decide el voto en el grupo y si no hay acuerdo el voto es independiente.

¿Qué tengo que saber sobre mi MPE?

Es útil averiguar sobre los intereses de cada MPE antes de contactar. En la herramienta del CETA Check puedes filtrar por aquellos MPE que no se han comprometido aún. Además de los intereses es importante saber:

 • Si pertenece a uno de los comités que dio su opinión sobre el CETA
 • Si es presidente, o vicepresidente de uno de los grupos europeos
 • Si es presidente o secretario general o está en la dirección del partido
 • Si es portavoz o algún otro cargo relevante a nivel local, estatal o europeo

¿Cómo contacto con mi MPE?

La web del parlamento europeo tiene los mail, twitter, teléfonos. Incluso algunos tienen página web personal. No suelen recibir muchas llamadas por lo que son especialmente sensibles a esto.
En los enlaces abajo puedes encontrar: los números de teléfono de las oficinas de Bruselas y de Estrasburgo, así como los de la delegación nacional, indicando el día mejor para hacer la llamada; las cuentas de twitter y las direcciones de correo. No hay excusas! Ánimate a llamarles u escribirles!

Aquí puedes encontrar los contactos de las/los eurodiputadas/os.

¿Has llamado A tu MPE y quieres contarnos cómo ha ido?
Escríbenos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
u publícalo en las redes con el HT #HazQueTeOigan

Guía de teléfono – para una/un ciudadana/o preocupada/o que llame a un MPE

Guía de teléfono – para un colectivo/organización que llame a un MPE

Una conversación típica con tu MPE

Solidaritat amb Carme Forcadell


Des de Prcés Constituents volem denunciar i fer crides a mobilitzar-se contra els intents de l’Estat espanyol d’obstaculitzar o reprimir els actes de sobirania de les institucions catalanes en defensa de la democràcia, el dret a decidir i els drets socials.

Ja hi ha hagut interferències contundents del Tribunal Constitucional contra la llei de pobresa energètica i l’obertura del procés constituent català, decisions aprovades pel Parlament; i contra el tancament del CIE, aprovat pel ple de l’Ajuntament de Barcelona.

El Procés Constituent crida a participar en les accions de suport a Carme Forcadell i a defensar de la democràcia i la sobirania del Parlament.

CASA NOSTRA CASA VOSTRA

Organitzacions i ciutadania engeguen una gran campanya unitària per impulsar l’acollida de persones refugiades a Catalunya

 

El programa inclou centenars d’actes fins al febrer, amb un concert al Palau Sant Jordi i una gran manifestació

 

Centenars de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural de Catalunya posen en marxa avui la gran campanya unitària Casa nostra, casa vostra. Fins a mitjans de febrer, hi ha previstes dotzenes d’activitats arreu del país amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida reals i efectives.

 

Una xarxa de més de 300 voluntaris

 

Més de 300 persones voluntàries treballen des de fa mesos en l’organització de la campanya i en la planificació de les activitats. Casa nostra, casa vostra tindrà una exposició divulgativa a les escoles, una sèrie documental de televisió per trencar l’anonimat de les persones refugiades i una xarxa d’activitats de sensibilització per tot el territori, amb una oferta de xerrades i tallers.

 

La programació culminarà al febrer amb els dos actes centrals de la campanya: un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona i una manifestació que s’espera que sigui multitudinària a la vora del Mediterrani.

 

Tota la campanya es podrà seguir al web www.casanostracasavostra.cat i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb el nom d’usuari @volemacollir i l’etiqueta #volemacollir. El web explicarà el minut a minut de la campanya, recollirà signatures del manifest i serà un centre de documentació sobre la denominada crisi migratòria a Catalunya i a Europa. També s’hi podran fer aportacions econòmiques, que serviran per finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi.

 

Aquí podeu signar el manifest: http://casanostracasavostra.com/signa-el-manifest

ACORDS SOBRE EL PROCÉS CONSTITUENT DEL NOSTRE PAÍS

Acords sobre el

PROCÉSCONSTITUENT

del nostre país

 

 

El 27 de juliol passat, el ple del Parlament de Catalunya va aprovar l’informe i les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent sobre com ha de ser i quines fases ha de tenir el procés constituent català. L’acord del ple del Parlament estipula que es faci un procés constituent ‘transversal, participatiu i vinculant’. Però per tal que això sigui possible, caldrà concretar alguns aspectes clau de les tres fases del procés que de moment han quedat oberts o ambigus.

 

Declaració del Procés Constituent del 5 de novembre del 2016

 


Fases del Procés Constituent que acordà el Ple del Parlament de Catalunya:

1. participació ciutadana vinculant

            objectiu: determinar les línies de fons de la nova Constitució

2. desconnexió + Assemblea Constituent

            objectiu: exercir del dret d’autodeterminació + escriure la nova Constitució

3. referèndum constitucional

            objectiu: refrendar per democràcia directa la nova Constitució

 

 

 

Fase 1

PARTICIPACIÓ CIUTADANA VINCULANT

 

1. El Fòrum Social Constituent que ha de formular les preguntes sobre la nova constitució ha de ser prou nombrós per ésser representatiu del país [superior a les 1000 persones].

 

2. Considerant que el país és molt més plural i divers que la societat civil organitzada i els partits: una part substancial del Fòrum hauria d’estar formada per persones de la societat civil elegides per sorteig [per exemple, més del 50%].

 

3. El procés de participació ciutadana per respondre a les preguntes del Fòrum ha de tenir un nombre suficient de convencions territorials per arribar al conjunt del país [per exemple 100].

 

4. El procés de participació ciutadana ha de convidar a participar tant els qui volen la independència com els qui no.

 

5. El procés de participació ciutadana ha de tenir com a protagonista al poble (totes les persones majors de 16 anys) estigui o no organitzat, i per això les convencions territorials han d’incloure un percentatge substancial de persones elegides per sorteig [per exemple superior al 50%].

 

6. Les conclusions del procés de participació ciutadana han de ser vinculants per a l’Assemblea Constituent, que les ha d’incorporar al text del projecte de constitució o, en cas d’existir posicions diferents prou importants, sotmetre-les a consulta popular.

 


Fase 2

DESCONNEXIÓ + ASSEMBLEA CONSTITUENT

 

7. Si l’Estat espanyol segueix rebutjant la possibilitat d’un referèndum pactat, haurà de ser convocat unilateralment d’acord amb la legalitat catalana i totes les garanties democràtiques.

 

8. L’objectiu de les lleis de desconnexió ha de ser fer possible el referèndum d’autodeterminació, no substituir-lo.

 

9. En les eleccions a l’Assemblea Constituent cal assegurar una quota d’almenys un 50% de dones.

 

10. Les persones que formin part de l’Assemblea Constituent no poden procedir ni exclusiva ni fonamentalment de llistes de partits polítics. Cal discutir fórmules que assegurin una presència fonamental [per exemple un 50%] de persones que no provinguin de llistes de partits, per exemple:

 

a) Persones que es presentin a títol individual avalades per un cert nombre de firmes del conjunt del territori [per exemple 500].

 

b) Persones elegides pel vot majoritari de convencions territorials.

 

 

Fase 3

REFERÈNDUM CONSTITUCIONAL

 

11. El procediment de votació més adient per aprovar el projecte de constitució dependrà molt del context polític, però és útil anar discutint si seria millor:

 

a) Aprovar la per blocs; si algun no és aprovat caldria debatre’l de nou a l’Assemblea Constituent.

 

b) Aprovar-la en bloc (especialment si, durant el debat de l’Assemblea Constituent, la participació popular ha inclòs la votació de qüestions sobre les quals hi hagi desacords importants).

 

 

 

 

 

 

CETA CHECK: Pregunta als Europarlamentaris sobre el Tractat CETA

¿Por qué CETA CHECK?

La Unión Europea está a cargo de leyes y decisiones que afectan a nuestro día a día. Más particularmente, puede negociar y concluir tratados comerciales en nombre de los 28 estados miembros- así como los actuales escandalosos tratados con EEUU y Canadá: TTIP y CETA.

CETA, el tratado con Canadá, puede parecer pequeño e inocente comparado con su hermano mayor el TTIP, ¡pero no por ello es menos tóxico! Va a afectar a todo ciudadano europeo de una manera u otra, ¡ya sea a través de la comida consumida o del precio de las visitas al hospital!. CETA rebajará estándares por los que se ha luchado duramente, socavando nuestra democracia y minando el gobierno de la ley.

 

¿Por qué hay que preocuparse por el CETA? Está en una fase mucho más avanzada que el TTIP. Después de que la Comisión finalizara las negociaciones con Canadá en el mes de febrero, el texto del tratado se presentará próximamente a los 28 ministros responsables de comercio en el Consejo de la Unión Europea, y más tarde en el transcurso de este año, al Parlamento Europeo.

 

Por eso, es fundamental ahora mismo difundir vuestras preocupaciones y comunicar vuestra posición a los responsables que tendrán que tomar decisiones. Nuestros gobiernos y los miembros del Parlamento Europeo necesitan conocer vuestra opinión sobre el CETA.

 

¡Es hora de comprobar lo que piensan nuestros eurodiputados y de hacerles preguntas incómodas! En eso consiste el CETA CHECK!

 

 • Averigua lo que piensan tus eurodiputados sobre las cuestiones del CETA que más te preocupan.
 • Asegúrate de que saben lo que está en juego en el momento de votar.
 • Procurad que escuchen vuestras preocupaciones y lo que pensáis de sus posiciones.
 • Buscad a conciudadanos para organizar debates locales sobre el CETA, considerad la posibilidad de invitar a vuestros eurodiputados.

 

Debatamos del CETA públicamente en toda Europa – al fin y al cabo, nos concierne a todos, no sólo a los políticos y a los grupos de presión / lobistas.

 

Contactar a vuestros eurodiputados significa hacerles preguntas y juntarse con otras personas que también preguntan. Cuando te dirijas a tu eurodiputado o decidas incluso reunirte con él /ella, ciudadanos de toda Europa estarán preguntando y organizando encuentros al mismo tiempo.

 

Las preguntas que pueden ser utiles son las vuestras. Las hemos tenidas entre miles de consejps que vosotros nos habèis enviado e las hemos organizadas en 5 categorìas de 16 preguntas cada una. Elegid las preguntas que querèis màs y, con un click, enviadlas a vuestros diputados! Despuès que el diputado os haya contestado, nostros publicaremos su respuesta y os recibiràis un correo electrònico que os permitirà de “”evaluar”” y de compartir la respuesta con vuestros amigos.

 

No te preocupes por no ser un experto en comercio. Hacemos esto todos juntos. Armados con vuestras convicciones, vuestra pasión y vuestro sentido común, constituiréis una fuerza con la que habrá que contar.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web