PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA Derrotem el 155, guanyem la república

PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA

Derrotem el 155, guanyem la república

La construcció de la república és el repte social i polític més gran capaç d’enfrontar-se i superar l’actual règim monàrquic espanyol. Partim de l’anàlisi que cal apropar més sectors de les classes populars per sumar una majoria sufcientment àmplia i guanyar el bloc del 155 en les futures eleccions del 21 de desembre.

La CUP-CC, Som Alternativa i Procés Constituent hem creat un espai comú de mobilització i consciència política amb el nom de Plataforma x la República que comparteix els següents punts:

1. Apostem per l’Europa dels pobles i les classes populars. La independència política és l’estatus organitzatiu necessari per a una relació entre pobles d’igual a igual. Federalistes, confederalistes i independentistes anem de la mà perquè defensem que qualsevol unió parteix del reconeixement entre iguals i, per tant, del pas previ que representa la independència de Catalunya. L’internacionalisme avui passa per la defensa i impuls de la República catalana.

2. Cal posar una agenda social en l’impuls de la República. Aquest és un element clau per lligar alliberament social i nacional i per això educació, sanitat i banca pública han de ser polítiques prioritàries per qualsevol govern. No reconeixem l’aplicació de l’article 135 (austericidi). Denunciem la corrupció i el frau fscal que abusen i menyspreen injustament els recursos públics de tota la ciutadania.

3. Impuls a la democràcia directa i participativa durant tot el procés constituent. Cal generar el poder constituent, com un procés amb reconeixement institucional però impulsat de baix a dalt des del carrer i des del municipalisme. La lluita i l’activisme han d’anar més enllà de les institucions si volem fer efectiu i real el procés constituent.

4. Per construir la República caldrà recórrer a la desobediència per fer front al mur autoritari i conservador del règim del 78. En aquest sentit, el marc de treball vol sumar tota la gent que va defensar el referèndum de l’1 d’octubre i les vagues del 3 d’octubre i el 8 de novembre.

5. Oposició absoluta a l’aplicació del 155 per part del bloc PP-C’s-PSC. Denúncia dels relats suposadament neutrals, davant l’enfrontament de l’aparell de l’estat espanyol contra les institucions catalanes, en un clar escenari desigual on l’estat exerceix clarament d’opressor. Un diàleg sincer i fructífer només es pot establir en igualtat de condicions i des del reconeixement de la nació catalana com a subjecte polític autodeterminat.

6. Exigim la llibertat de tots els presos polítics i denunciem l’espiral repressiva i autoritària de l’Estat des del 20 de setembre amb detencions, persecucions, violència, empresonaments i amenaces de tot tipus. Una dinàmica a la qual cal sumar-hi el creixement volgut per part de l’Estat de la presència de l’extrema dreta al carrer.

7. Restabliment de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i derogades o anul·lades pel Tribunal Constitucional que tinguin un ampli suport social i que tenen per objectiu avenços en drets i serveis públics de qualitat.

Aquí els actes que es faràn: 👉http://www.procesconstituent.cat/ca/calendari

Comunicat proposta confluència 21D

Proposta de Procés Constituent per a la creació d’una confluència de l’esquerra radicalment democràtica, social i rupturista amb les CUP-CC

 

Davant del repte de país i de les eleccions del 21 de desembre del 2017, l’assemblea del Procés Constituent va veure la necessitat de fer una àmplia confluència de l’esquerra radicalment democràtica, social i rupturista, en què es poguessin sumar diferents forces polítiques i entitats civils per eixamplar, tant com fos possible, el suport majoritari de la ciutadania a la constitució de la República catalana i que tingués, alhora,  un lligam amb el Parlament de Catalunya.

El Procés constituent ha plantejat a les CUP-CC la possibilitat de compartir un programa que prioritzi l’agenda social i l’eix nacional, que tingui un reflex en una candidatura oberta que aculli un representant en la llista de sortida i que s’estableixi la coordinació estratègica de l’acció parlamentària i el treball des de les entitats polítiques.

Els objectius i principis que s’han plantejat, són:

-          Sobirania nacional per poder decidir lliurement com a país.

-          Sobirania i apoderament ciutadà a través de l’exercici de la democràcia deliberativa i directa.

-          Procés constituent d’iniciativa ciutadana plenament participatiu.

-          Denúncia i combat del neoliberalisme, l’acumulació de poder econòmic i financer. Repartiment més just i equitatiu de la riquesa.

-          Suport i agermanament amb la lluita per a l’alliberament polític dels pobles i nacions oprimides.

-          Petició d’alliberament dels presos polítics, defensa de les nostres institucions i rebuig de l’aplicació de l’article 155.

 

Les converses mantingudes aquesta setmana entre Procés Constituent i les CUP-CC, no han permès concretar la proposta de confluència.

Tot i així, els dos actors constaten que cal continuar la col·laboració que hi ha en l’àmbit del municipalisme i que cal seguir ampliant els marcs d’entesa en el territori.  També s’ha dit que hi ha coincidència en la línia programàtica i que s’està obert a col·laborar un cop passades les eleccions del 21D.

Procés Constituent continuarà, amb convicció, treballant d’acord amb el seu manifest i les línies programàtiques exposades. A més, es compromet a col·laborar i afavorir qualsevol plataforma unitària i transversal que pugui sorgir després de les eleccions del 21D per defensar les llibertats, els drets laborals i socials, i promoure els espais democràtics i la sobirania.

Procés Constituent

15 de novembre del 2017

Comunicat 09 octubre

Procés Constituent, en relació al moment històric present,

MANIFESTA: 

-La solidaritat amb totes les persones que el proppassat dia 1 d'octubre van ser atacades, vio- lentades o ferides; a elles els devem la nostra consideració més distingida. 

- L'agraïment a totes les que van fer possible la votació: organitzadors, membres de les me- ses, ocupants que van fer guàrdia a la nit o que van estar-se als col·legis electorals durant tota la jornada per assegurar-ne l'inviolavilitat i per garantir ensems la seguretat als electors,  votants que van suportar estones molt llargues fent cuaen alguns casos sota la pluja-, periodistes que van acomplir la seva tasca en condicions particularment difícils... Tots van actuar amb una voluntat constructiva encomiable, amb un esforç d'entesa indiscutible i amb un coratge digne d'admiració.

-El reconeixement a totes les persones que, de fora de Catalunya estant ,ens han enviat la seva adhesió o s'han  manifestat en defensa nostra; el record de la seva generositat restarà sempre en nosaltres.

-La crida a mantenir la unitat entre totes les persones que d'una forma o altra, i des dels seus llocs respectius, han col·laborat en l'èxit de la jornada electoral; si alguna cosa hem après millor que cap altra durant aquests dies, és la força que dóna el fet d'avançar plegats.

-La convicció que els fets que hem viscut no es limiten a la reivindicació independentista, sinó, so- bretot, a la defensa de drets humans bàsics com ara la llibertat d'expressió i la convivència democràtica, a més a més del rebuig a la violència repressiva; tot plegat constitueix, de fet, una base sòlida per a la construcció d'un país més just i solidari.

-El recolzament a les accions i decisions de les institucions, a les quals instem a implementar el mandat sorgit de les urnes  tot declarant la independència; la forma en què es faci haurà de cercar el compromís entre el desig popular i allò que convingui al moment històric present. 

-La conveniència  que es prevegi un temps prudencial de mediació després de la proclamació de la República Catalana; cal ser respectuosos amb el temps maduratiu que un procés d'aquesta mena necessita.

-La necessitat d'obrir, en paral·lel, el procés constituent participatiu que sempre hem impulsat, tot aprofitant organitzacions com ara les Taules del Sí, el CDR's i Escoles Obertes; totes plegades i les que vulguin afegir-s'hi, haurien de ser els embrions dels espais de debats constitu- ents encarregats de definir els principis estructurals de la nova constitució.

-La irrenunciabiliat que si passat un temps prudencial -pocs mesos- no hi hagués acord, s'apliqui de facto la  Independència de la República Catalana amb un referèndum sobre la proposta constitucional.

Barcelona, 9 octubre 2017

Prou Repressió per exercir la Democràcia

Procés Constituent, davant les darreres actuacions del govern espanyol contra les llibertats i les institucions de Catalunya, vulnerant de manera repressiva, autoritària i arbitrària els drets i les garanties universals, fa el següent comunicat:

 

 

1.- Condemnem enèrgicament les actuacions abusives del govern espanyol, de la seva fiscalia i de les seves forces de seguretat que anul·len, de facto, els drets fonamentals del poble català.

 

 

2.- Denunciarem davant les màximes institucions d’Europa i del món, les actuacions del govern espanyol i els demanarem que emparin i defensin els nostres drets civils i polítics.

 

 

3.- Ens solidaritzem i recolzem amb tots el càrrecs i persones que han estat detingudes, represaliades o interceptades pels agents de seguretat del govern espanyol , enviant-los el nostre escalf i suport.

 

 

4.- Ens refermem en què el poble català és plenament sobirà i té tot el dret a decidir el seu futur polític. Donem tot el nostre ple suport i encoratgem a tota la ciutadania de Catalunya a fer possible el referèndum del 1-O.

 

 

5.- Cridem a dur a terme de manera completament pacífica tota actuació i mobilització ciutadana en defensa del referèndum i dels nostres drets fonamentals. 

 

 

6.- Agraïm totes les mostres de suport rebudes dels altres pobles i ciutats germanes de l’estat espanyol, en forma de la més gran manifestació espontània que hi ha hagut mai. Han entès que aquesta lluita no és contra Catalunya solament, sinó contra la democràcia i la llibertat d’expressió.

 

 

7.- Finalment volem agrair el suport i mostres de solidaritat que molts països, institucions i organitzacions, tant d’Europa com de la resta del món, ens han fet arribar.

 

 

 

Barcelona, 21 de Setembre de 2017

 

http://www.procesconstituent.cat/ca/

www.facebook.com/ProcesConstituent

https://twitter.com/PConstituent/

 

Les propostes del Procés Constituent per l’1 d’octubre i després

Les propostes del Procés Constituent per l’1 d’octubre i després

Document aprovat pel Grup Promotor del 9 d’octubre de 2017

 

1.- Estimular la participació a la votació de l’1-O independentment de l’opció que la gent vulgui escriure a la papereta (sí, no, en blanc o fer vot nul), explicant que aquesta participació és un compromís amb la democràcia i el dret a decidir. En tots el llocs on sigui possible, impulsar campanyes o plataformes unitàries amb l’objectiu anterior, procurant incloure a Podem i els Comuns i, molt especialment, a un gran nombre d’entitats socials, culturals i esportives. L’èxit del referèndum depèn de la participació (la majoria del sí entre els votants és segura), però no la tenim garantida en absolut i l’hem de treballar.

2.- Donar suport a la desobediència del Parlament i del govern, i estar al capdavant de totes les manifestacions contra la repressió, treballant perquè agrupin el ventall més ampli possible forces polítiques, sindicals, socials i culturals.

3.- Fer campanya per argumentar i estimular el vot pel sí, entenent que aquesta posició la poden compartir tant les persones que veuen en la independència l’estat final de la República Catalana com les que la veuen com una fase destinada a fer possible que  la República Catalana es federi o es confederi amb altres Repúbliques veïnes en condicions d’igualtat. El Procés Constituent explicarà els seus propis arguments i treballarà en unitat d’acció amb altres forces polítiques (Esquerres per la Independència, ...) i entitats independentistes (ANC, Omnium, AMI,...).

4.- Preparar la prova de forces de l’1 d’octubre juntament amb totes les entitats agrupades a través de les activitats anteriors: abans de les 8 del matí hi ha d’haver molta gent davant dels col·legis electorals amb la intenció, si cal, de forçar que obrin i que la votació es desenvolupi normalment, sempre de forma pacífica, però ferma.

5.- Si el dia 1 d’octubre hi ha una gran votació i guanya el sí, segurament el Parlament farà una declaració d’independència, però l’Estat no la reconeixerà ni la negociarà (al menys de moment). Perquè passi això darrer seran necessàries noves mobilitzacions. Els Procés Constituent les hi donarà suport, però al mateix temps exigirà amb força: l’inici del procés constituent popular promès pel Parlament; i l’atenció de les necessitats socials de la població. Aquestes mesures socials i democràtiques són les que poden augmentar el suport popular a la lluita per l’autodeterminació i la sobirania.

6.- També cal contemplar la possibilitat que les amenaces i les mesures repressives de l’Estat aconsegueixin que una part important o la totalitat dels col·legis electorals no puguin obrir. En aquest cas caldrà organitzar la concentració davant dels col·legis electorals de forma massiva i durant tot el dia, difonent fotos, vídeos i missatges i demanant la solidaritat de la població catalana, espanyola i europea. Impulsar que aquell mateix vespre hi hagin concentracions massives a totes les places del país i que continuïn els dies següents. Els objectius han de ser la defensa del Parlament i de totes les persones represaliades, mantenir viva la desobediència i obligar l’Estat a negociar.

PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

PROCÉS CONSTITUENT COL·LABORA AMB

PROACTIVA OPEN ARMS, PROJECTE VACANCES PER LA PAU-INFANTS DE PALESTINA (IAC) I ARRELS FUNDACIÓ

 

Procés constituent ha contribuït amb 20.470 euros per a cada una d’aquestes entitats, com a compromís i gest solidari en la tasca que fan per la pau internacional i per la lluita contra la pobresa i la indignitat de les persones.

 

Aquesta contribució sorgeix de la decisió presa a la reunió de l’Assemblea de Barcelona de novembre del 2016, en què davant d’uns diners que provenien dels acords de les confluències polítiques fetes amb Guanyem Barcelona (Barcelona en Comú) en les eleccions municipals del 2015, es va optar per donar suport a entitats que ja estaven treballant els eixos de la igualtat, la justícia social i la solidaritat internacional.

 

Al grup promotor del 9 de setembre del 2017, a la Nau Bostik, hem convidat representants d’aquestes tres entitats per escoltar què fan, com treballen i com veuen la situació en l’àmbit en què treballen.

La Mar Sabé, de l’equip de comunicació, i Guillermo, metge i activista de PROACTIVA OPEN ARMS, ens han emocionat per la tenacitat i la il·lusió amb què continuen salvant vides a la deriva, sobretot de les costes de Líbia.  Ens diuen que han salvat fins al moment 23.000 vides humanes. En aquests moments difícils en què des d’Europa s’ha amenaçat la iniciativa de la societat civil per respondre a la crisi humanitària de tants refugiats, ens deixen clara la seva implicació i valentia: no poden abandonar el paper de testimoni que suposa saber què passa a la Mediterrània. La seva desobediència és un far de llum del que passa i d’esperança dels qui fugen de la guerra, les màfies, el maltracte i l’oblit.

 

Ferran Busquets, director de la FUNDACIÓ ARRELS, ha explicat que es comptabilitza al voltant del miler, les persones sense llar i que dormen al ras a la ciutat de Barcelona. Els seus programes d’acollida, servei de dutxa, roba i escalf humà, pretenen crear una xarxa de solidaritat entre veïns i conciutadans. La reinserció de persones transeünts en pisos és un programa pioner a Europa per retornar la dignitat a les persones en situació d’atur o vulnerabilitat que havien perdut els mínims per viure.

Arrels és una entitat que es fonamenta en un 80% de les aportacions privades i d’entitats. Això els permet una independència important respecte l’Administració, que fa ulls clucs a les solucions i polítiques que es podrien aplicar per reduir la pobresa, la manca d’atenció i la manca d’habitatge. Els seus projectes tenen molt en compte implicar la ciutadania en la detecció i l’ajut de persones que queden a la intempèrie, sense treball o sense casa.

 

Carlos Caztán, membre de la Intersindical Alternativa de Catalunya, ens ha recordat de forma colpidora la situació dels infants de Gaza i de Cisjordània. Ja fa uns 12 anys que organitzen les Vacances per la Pau per a infants de Palestina. El contacte entre infants palestins i infants del nostre país és fonamental per afavorir la convivència, practicar la pluralitat i el respecte mutu, gaudir i aprendre, ajudar a créixer a tots els qui tenen la sort d’acostar-se i descobrir una cultura i uns gestos diferents als nostres!

En aquests moments en què la islamofòbia, el racisme, la violència...poden ser reaccions possibles i habituals després de l’atemptat del 17 d’agost a Barcelona, els projectes de cooperació internacional tenen més sentit que mai per trencar prejudicis, conèixer i crear lligams.

GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES PEL VOSTRE TESTIMONI; PER LA VOSTRA TASCA VALENTA I GRATUÏTA; PER LA VOSTRA UTOPIA I MESTRATGE!!!! ESTEM AMB VOSALTRES!!!!

#11S2017_Concentració davant Borsa de Barcelona

El Procés Constituent  convoca a participar als actes del 11S amb una concentració a la Borsa de Barcelona.

 

Perquè volem una República Catalana amb més justícia social i sense corrupció;

 

-Amb Democràcia directa i participativa: Procés Constituent Participatiu.

-Revertim Retallades i Reforma Laboral: per una Carta dels Drets Socials-Efectius.

-Front l’Especulació Financera: No paguem el Deute Il·legítim.

-Expropiem a corruptes i banquers: Banca Pública i Ètica de Catalunya.

-Ni racisme, ni Guerra, ni OTAN: Acollim; SOLIDARITAT amb tots els Pobles.

-Lluita contra la Violència de Gènere i Reconversió Ecològica de l’Economia.


Si comparteixes les nostres demandes no dubtis a participar en aquesta concentració davant la BORSA de Barcelona.

Durant la concentració hi haurà varies intervencions a càrrec de: Jaume Asens, Albano Dante, Eulàlia Reguant, Teresa Forcades,Arcadi Oliveres, Arnaldo Otegui, Mireia Herrera i Silvia Quesada (Mujeres del carbón)

#Femprocesperdecidirhotot

#FemprocesfentReferendum

 

 

 

Manifest Col·lectius 26A

Davant la tragèdia del 17 d’agost #anemdeblau: pau, ​ ​solidaritat ​ ​i ​ ​convivència ​ ​en ​ ​la ​ ​diversitat  Sortim al carrer aquest dissabte 26 d'agost de 2017 a Barcelona per expressar el nostre rebuig a l'atemptat reivindicat per Daesh, i per mostrar el nostre suport a víctimes i familiars. Ho fem pels fets ocorreguts el passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils amb 15 víctimes mortals i més d'un centenar de ferides. Ho fem per agrair la resposta solidària de les persones que han reaccionat des del primer moment. Però sense oblidar i tenint molt present les víctimes que cada dia pateixen aquesta mateixa violència, que només aquest mes d’agost ha colpejat molts altres països, a més de Catalunya. Recordem especialment Síria, on han mort mig milió de persones a mans d'actors governamentals i no governamentals, tant locals com internacionals. Víctimes que no surten a portades, víctimes oblidades. Moltes no moren però es queden a les nostres fronteres. Des de les entitats, les plataformes i els moviments socials volem deixar clar que aquestes morts són ​ ​tan ​ ​nostres ​ ​com ​ ​les ​ ​de ​ ​Barcelona ​ ​i ​ ​Cambrils. ​ ​No ​ ​fem ​ ​diferència.

Sortim a ocupar el carrer com ho hem fet tantes altres vegades. Recordem els crits de "No a la guerra" de 2003 –arran de la invasió criminal de l'Iraq impulsada per Aznar, Bush i Blair– que van omplir els carrers de Barcelona. Recordem també tantes altres manifestacions de rebuig a les intervencions militars arreu, a favor de la pau i per l'acollida de persones refugiades i migrants, com la darrera del 18 de febrer. Tornarem, doncs, a ​ ​sortir, ​ ​per ​ ​tornar ​ ​a ​ ​assenyalar ​ ​les ​ ​causes ​ ​i ​ ​enfocar ​ ​responsables.  Sortim per denunciar la hipocresia de líders i representants polítics, sobretot del govern espanyol i de la monarquia. Als que, amb les seves polítiques, promouen guerres i alimenten conflictes armats, mitjançant la venda i comerç d’armes a països com Aràbia Saudita, així com apliquen polítiques repressives i antiterroristes que fomenten l’espiral de violència. Als que incompleixen els compromisos d’acollida, com fan els Estats membres de la UE. També aquells que fomenten l'odi, el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia, amb la col·laboració preocupant dels mitjans. Als que identifiquen a companys i companyes pel carrer pel seu color de pell i els empresonen als Centres d'Internament d'Estrangers. Als que desnonen els nostres veïns i veïnes o que reprimeixen amb violència les mobilitzacions de la ciutadania. Sortim per dir “No Passaran” als grups que amenacen amb tornar-nos a un passat fosc, i per dir prou a aquells que permeten que el feixisme ​ ​actuï ​ ​impunement. ​ ​És ​ ​hora ​ ​de ​ ​tornar ​ ​a ​ ​cridar ​ ​"les ​ ​vostres ​ ​polítiques, ​ ​les ​ ​nostres ​ ​morts". 

Sortim perquè és una oportunitat per emplaçar-nos a fer una revisió sobre el model de convivència que estem construint. Ens preocupen les conseqüències a mitjà i llarg termini. Ja hi ha hagut mostres d'odi, racisme i xenofòbia aquests dies i la comunitat musulmana s'ha vist criminalitzada. No es tracta d'un "ells i nosaltres", sinó ​ ​d'un ​ ​tots ​ ​i ​ ​totes.

Per tot això, exigim que la resposta a la barbàrie del passat dijous no sigui la de més “seguretat” repressiva: més vigilància, més fronteres, més policia, més armes, més violència. Barcelona i Catalunya han de ser exemple amb una resposta diferent: des de la pau, els drets humans, la solidaritat, la cohesió i la justícia global.

És en aquesta línia en la que avui la ciutadania reivindiquem aquest espai. La diversitat ens fa més riques i més fortes. I avui, més que mai, ens hem de reafirmar en el nostre compromís amb una societat oberta, ​ ​solidària, ​ ​que ​ ​no ​ ​permetrà ​ ​que ​ ​cap ​ ​ideologia ​ ​de ​ ​l'odi ​ ​arreli ​ ​a ​ ​Catalunya. 

I també exigim que la resposta del nostres governants sigui clara i contundent: compliu amb els acords i tractats sobre comerç d’armes que heu signat; respecteu la Declaració Universal dels Drets Humans; trenqueu els acords amb governs opacs i autoritaris; deixeu d’intervenir militarment; obriu més que mai les fronteres per acollir la gent que fuig del mateix que ha passat a Catalunya i que ara està atrapada a les nostres fronteres; exigiu que les empreses compleixin amb el respecte amb els drets humans a tercers països, i si cal rescindiu ​ ​els ​ ​contractes ​ ​signats. 

Des de la societat organitzada, des de baix, apostem per construir-nos des de la pau, els drets humans, la diversitat i la justícia global. Sortim al carrer perquè davant del racisme i la islamofòbia, davant de qualsevol vulneració ​ ​dels ​ ​drets ​ ​humans, ​ ​apostem ​ ​per ​ ​la ​ ​convivència ​ ​i ​ ​per ​ ​això, ​ ​sortim ​ ​dissabte ​ ​i ​ ​#anemdeblau. 

#anemdeblau "Les​ ​vostres

"Pau,​ ​ ​polítiques, solidaritat​ ​ ​les ​ ​nostres  i convivència​ ​ ​morts"  en la​  ​diversitat"

 

Comunicat suport ILP Renda Garantida

La Coordinadora de Procés de Constituent, davant de l’incompliment de l’acord signat entre la Comissió Gestora de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania i el Govern en els següents punts:

 

  • En l’article 25, sobre el període de resolució de l’expedient, el silenci administratiu positiu i el moment de començament de rebre la prestació.

 

  • A més de sobre l’addicional tercera punts 2 i 3 sobre la complementarietat amb les prestacions social de l’estat.

Expressa el seu suport com a membres de Comissió Gestora de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, el nostre total suport al redacta de l’acord i reprovem l’actitud del Govern.

 

Procés Constituent, 6 de juny de 2017.

PACTE PEL REFERÈNDUM I EN CONTRA LA REPRESSIÓ A LES NOSTRES INSTITUCIONS

EL MOMENT QUE ESTEM VIVINT, ES PROU ENGRESCADOR I COMPLICAT COM PER QUE FEM UN AGOSARAT PAS CAP ENDAVANT.

Davant les agressions i les traves diverses que la ciutadania de Catalunya està trobant per a poder perdre decisions sobre el seu futur, Procés Constituent té una línia d’actuació clara i contundent.

Ara tenim dues iniciatives que són en el nostre entendre útils,  integradores i prou explícites.

La primera és un recolzament absolut al  Pacte Nacional pel Referèndum, acció que pretén ser un nexe d’unió entre totes les voluntats, que vinguin des de on vinguin, tenen el mateix anhel:

 

El desig de poder dir la nostra opinió sobre el nostre futur.

 

 Intentant, encara, trobar una solució pacifica, democràtica i dialogada als reptes als que s’enfronta Catalunya. Des de l’adhesió a aquest pacte, per una majoria d’entitats,ciutadanes i ciutadans, tant a nivell personal com de les diferents institucions i/o organitzacions fem públic i notori, les nostres ganes d’evidenciar la nostra voluntat d’exercir el Dret a Decidir,ajudant a que davant dels ulls de tothom, sigui mes clar i fàcil d’entendre el nostre objectiu d’assolir aquest dret. Per això ho posem de manifest i ens hem sumat a la campanya de recollida de signatures que vol aconseguir el màxim nombre possible de firmes.

 

En segon lloc, volem fer públic el nostre recolzament a totes les institucions catalanes, a tots els càrrecs electes represaliats i molt especialment a l’Assemblea d’Electes de Catalunya, per tenir, en cas de dissolució o inhabilitació del Parlament o del Govern, un grup de persones preparades i organitzades. Aquesta acció ha de ser una mostra més de la voluntat del poble català per a evidenciar la nostra fermesa en la defensa del Dret a Decidir el nostre futur.

Donem el nostre suport aquestes iniciatives i hem de estendre l’autoorganització a tota la societat civil per garantir que les institucions catalanes continuaran funcionant perquè  la democràcia quedi garantida.

 Només el poble salva al poble.

---------

En relació als judicis contra Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, i el del proper dilluns dia 12 del juny contra en Joan Josep Nuet, el Grup Promotor del Procés Constituent,

Manifestem

- El rebuig total al procediment, que considerem de lesa democràcia.

- El suport i la solidaritat envers les persones d’Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Joan Josep Nuet per haver posat les urnes, acte que considerem no solament legítim, ans també impecablement democràtic.

- El convenciment que cal impulsar, recolzar i estendre tots els actes que calgui per recollir la lliure expressió del poble, com ho és el fet de posar urnes.

-El desig que la ciutadania es manifesti cntra el judici esmenat i a favor de les persones tan injustament inculpades; i la crida a fer-ho de forma cívica i pacífica.

 Grup Promotor del Procés Constituent.

ILP Renda Garantida Ciutadana

La signatura de l'acord entre el Govern de la Generalitat i la comissió gestora de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadiania obrirà una nova etapa per les persones sense recursos.

Ens satisfà haver pogut participar en la consecusió d'aquesta fita, que es preveu sigui efectiva a partir del 15 de setembre de 2017.

Llegir comunicat ILP: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/ca/357-comunicat-15-maig-2017

Procés Constituent.

Marxes de la Dignitat 27M

El passat 25 i 28 de Febrer, convocades per les Marxes de la Dignitat, diverses desenes de milers de persones sortim al carrer a Barcelona, Andalusia, Madrid i en moltes ciutats de l'estat. Ara volem anar un pas més enllà i estem organitzant una manifestació centralitzada el dissabte 27 de Maig a Madrid.

Aquesta marxa s'ha de convertir en una gran jornada que unifiqui la lluita social i concentri totes les forces contra el govern i els seus amos: la UE, el FMI, els banquers i grans empresaris.

Una jornada per sortir units reclamant Pa, Treball i Sostre i Igualtat, perquè seguim insistint que volem:

·         Pensions públiques dignis (mínim 1080€) garantides pels Pressupostos. No al Pacte de Toledo.

·         Treball estable, salaris dignes i renda bàsica. Derogació de les reformes laborals i de pensions.

·         El repartiment del treball i la riquesa. Reducció de la jornada laboral sense retallar sous.

·         La llibertat dels presos i processaments per lluitar. Amnistia!

·         El no pagament del deute, UE i FMI fos d'aquí!

·         Serveis Públics de qualitat, revertim les retallades!

·         Cap feminicidi més: Ens volem vives, ni una menys!

Volem construir el 27 de Maig amb aquells col·lectius i persones que estan en lluita: les marees pensionistes; treballadors que enfronten acomiadaments, convenis de misèria i EREs; amb els aturats, pel dret a un treball digne; amb el moviment contra els desnonaments; el moviment feminista; els estudiants, els moviments en defensa de l'Educació i la sanitat pública, els companys immigrants i refugiats...

Sabem que no és una tasca fàcil, però la por, la resignació i la passivitat no han conquistat mai cap dret, ni servit per defensar els que teníem. No hem d'esperar solucions . És temps de lluitar, d'implicar-nos i no delegar.

És per això que t'animem al fet que construeixis i participis amb nosaltres aquesta marxa a Madrid.

VINE AMB NOSALTRES a MADRID!

En tot el territori s'estan organitzant autocars per anar a la Manifestació.

El bus costarà uns 35€ però si vas malament de calés truca igualment perquè hi haurà aportacions solidàries. Si t'ho pots permetre compra un bitllet solidari per 50€.

Sortirem a les 6:30h de Plaza Catalunya de Barcelona (des de la tenda Apple) i tornarem de Madrid sobre les 22h.

Si no pots anar però pots col·laborar econòmicament:

El número de compte és:

ES02 3025 0018 90 1400015705

Anem a Madrid a tirar la Màfia i a lluitar per una vida digna per totes i tots

T'apuntes?

Si voleu rebre informació sobre les sortides dels diferents autocars escriviu al següent correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o truca al 619439744.

Mobilització 3J contra el CETA

Des de la Campanya Catalunya No al TTIP #NiCETAniTTIP fem una crida a la mobilització el dissabte, 3 de juny a Madrid, per exigir que s'aturi el procés de ratificació del CETA (Acord Economic i Comercial Global entre la UE i Canadà)

Amb el lema "La Democràcia i els Serveis públics NO es venen, es defensen!" Us adjuntem el Manifestde la convocatòria unitària - més de 350 organitzacions han donat suport. La Campanya Catalunya No al TTIP participem activament fent difusió i també amb la nostra presència a la manifestació del 3 de juny a les 12 h. #3JparamosElCETA (adjuntem cartell amb el recorregut).

1. Demanem màxima implicació de les organitzacions i de les persones que formen part de @CATnoalTTIP

2. Que ens ajudeu a fer difusió d'aquesta mani entre els vostres entorns i a les xarxes (Fb, Twitter, Instagram...)

3. Que en el cas que volguéssiu participar a la mani de  Madrid comuniqueu amb nosaltres escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 647333897 (Rosa Mateu)
 

4. Que us animeu!!! Són 4 anys de mobilitzacions, denúncies, argumentaris, propostes, incidència política... ara toca anar a Madrid!!!!!

SUPORT A JOSEP PÀMIES_DOLÇA REVOLUCIÓ

NINGUNA PLANTA ES ILEGAL

LA FISCALIA PIDE DOS AÑOS DE PRISIÓN Y 16.000€ DE MULTA A JOSEP PÀMIES POR CULTIVAR MARIHUANA TERAPÉUTICA

Es la petición del fiscal, por cultivar marihuana para usos terapéuticos.

El próximo 25 de mayo, se va a celebrar el juicio contra Josep Pàmies, acusado de un delito contra la Salud Pública por cultivar marihuana para uso terapéutico y, para el que, la Fiscalía pide una pena de dos años de cárcel y 16.000€ de multa.

Desde Dulce Revolución se convoca a dos actos de solidaridad:

El primero en ocasión de la Feria “Alimentación y Salud” en Balaguer , en el transcurso de la conferencia del Dr. Joan Pares “Seis años de experiencia en terapia cannábica) a las 15,30 horas del día 22 de Octubre.

El segundo , el día 23 de Noviembre delante de los juzgados de Balaguer, donde estoy citado a declarar por otro presunto delito contra la Salud Pública, esta vez  por cultivar Cáñamo alimentario y terapéutico sin sustancias psicoactivas.

‘NINGUNA PLANTA ES ILEGAL’ es una campaña de desobediencia para conseguir la despenalización del cultivo de marihuana, una planta de uso ancestral, con numerosas propiedades y que el Estado impide plantar con normalidad. Nace a partir de la imputación del agricultor Josep Pàmies al cultivarla para usos medicinales para los socios de la asociación Dolça Revolució.

Ya son demasiadas las plantas prohibidas, ya son demasiadas las personas acusadas de cultivarlas y ya son demasiados los conocimientos populares que nos impiden compartir. Las culturas campesinas son una relación milenaria con el medio y el resto de especies. Ningún estado, ninguna universidad, ningún lobby empresarial, ningún hospital las debe poder impugnar, ocultar o privatizar. Somos personas conscientes y solidarias y no creemos en el paternalismo de una administración que criminaliza las actuaciones por el bien común al tiempo que entorpece la justicia ante la corrupción; una administración que protege los grandes intereses económicos y dilata la resolución de las causas de raíz de la enfermedad, la pobreza y la destrucción del planeta.

Nos oponemos a la inculpación de Josep Pàmies y la Dulce Revolución de las Plantas Medicinales, para cultivar, recomendar y facilitar marihuana para usos medicinales. Consideramos injusto que no se permita cultivar marihuana para usos médicos, cuando esta actividad se derivaría la mejora y curación de diversas enfermedades como lo demuestran cientos de estudios científicos y la práctica diaria de miles de personas.

Mientras seamos privados de poder decidir directamente sobre lo que nos afecta con consultas vinculantes y otros mecanismos horizontales, manifestamos nuestra voluntad de desobedecer leyes injustas.

https://dolcarevolucio.cat/

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web